Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

«Σήκωσαν»… 600 κιλά τυρί στο Τραγανό!


«Γνωστοί» φάνηκαν να είναι οι «ποντικοί» που τρύπωσαν τη Δευτέρα τα ξημερώματα στο τυροκομείο των αδελφών Κολοτούρου, στη Σίμιζα Τραγανού, αφού γνώριζαν, όταν έσπασαν τα δύο λουκέτα της πόρτας και μπήκαν μέσα, που ακριβώς έπρεπε να κατευθυνθούν!

Χωρίς καν να ερευνήσουν τους χώρους του τυροκομείου ή να ψάξουν πουθενά αλλού, οι άγνωστοι δράστες πήγαν στο ψυγείο, πήραν 11 βαρέλια με τυρί, πάνω δηλαδή από 600 κιλά, και έφυγαν ανενόχλητοι! Αυτή ωστόσο δεν είναι η πρώτη διάρρηξη στο τυροκομείο των αδελφών Κολοτούρου που αφενός έχασαν το μεροκάματό τους και αφετέρου, βλέπουν την επιχείρησή τους να κινδυνεύει από… τις απανωτές κλοπές!
«Το πρωί που ήρθαμε είδαμε ότι είχαν διαρρήξει την πόρτα, είχαν σπάσει τα δύο λουκέτα» είπε στην εφ. «Πατρίς» ο κ. Δημήτρης Κολοτούρος και συνέχισε: «Μπήκαμε μέσα και είδαμε ότι μας είχαν πάρει 11 βαρέλια τυρί. Η ζημιά είναι περίπου 4.000 – 5.000 ευρώ. Αυτό θα ήταν όλο το κέρδος της χρονιάς. Οι διαρρήκτες πήγαν κατευθείαν στο ψυγείο που ήξεραν ότι θα έχει τυρί, πήραν τα βαρέλια και έφυγαν. Δεν κοίταξαν πουθενά αλλού. Σίγουρα το τυρί αυτό και μάλιστα όπως είναι σε βαρέλια, θα πουληθεί σε μαγαζιά. Τι να την κάνει έναν άνθρωπος ή και παραπάνω τόσο μεγάλη ποσότητα;».
Αυτή ωστόσο δεν ήταν πρώτη διάρρηξη στο τυροκομείο με τον κ. Κολοτούρο να λέει στο Patrisnews.com: «Εδώ και 3- 4 χρόνια έχουμε τουλάχιστον τρεις κλοπές το χρόνο. Ούτε συναγερμοί που έχουμε βάλει έχουν κάνει κάτι, ούτε και εμείς που φυλάμε όσο μπορούμε την περιουσία μας. Η Αστυνομία εδώ πάνω δεν μπορεί να μας κάνει και πολλά, αλλά η Δικαιοσύνη δεν θα έπρεπε αυτούς που πιάνει να τους αφήνει μετά από μία εβδομάδα ή ένα μήνα. Πέρυσι τους είχαν πιάσει και μετά από ένα μήνα τους άφησαν. Λογικό δεν είναι να ξανάρθουν εδώ που ξέρουν ότι έχει εμπόρευμα για να ξανακλέψουν;».
Αναφερόμενος τέλος στα προβλήματα που δημιουργεί στη λειτουργία της επιχείρησής τους και αυτή η νέα κλοπή, ο κ. Κολοτούρος είπε: «Έχουμε τους παραγωγούς που ζητάνε τα λεφτά τους άσχετα με το αν μας έκλεψαν το εμπόρευμα. Από την άλλη έχουμε τα ρεύματα, τα πετρέλαια, είναι πολλά τα έξοδα που τρέχουν καθημερινά».

Στάθης Πουλιάσης
(Stathispatris@Yahoo.com
patriewnews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...