Τρίτη 11 Μαρτίου 2014

Όταν το χορτάρι γίνεται ρινγκ

Όταν το χορτάρι γίνεται ρινγκ

Τα «μπουνίδια» του ελληνικού πρωταθλήματος

Η πυγμαχία είναι ένα από τα πιο δημοφιλή αγωνίσματα που στηρίζεται στην ικανότητα των αντιπάλων να αντικρούσουν μόνο με τις γροθιές τους ο ένας τον άλλο και να καταφέρουν, με εύστοχα και γερά κτυπήματα, να βγάλουν εκτός μάχης ο καθένας τον αντίπαλό του.

Αυτό βέβαια εκτός από το ρινγκ έχει συμβεί και στο ποδόσφαιρο με το gazzetta.gr να παρουσιάζει περιπτώσεις που το χορτάρι για ελάχιστα δευτερόλεπτα έχει μετατραπεί σε ρινγκ (μόνο με μπουνιές και όχι κουτουλιές και κλωτσιές)...

«Νοκ άουτ» από τον Ινσαουράλδε

Ο ΠΑΟΚ επικράτησε στην Τούμπα του Ολυμπιακού με 2-1, αλλά αυτό που στιγμάτισε το παιχνίδι ήταν το κροσέ του Ινσουαράλδε στον Εντινγκά. Ο Αργεντινός κεντρικός αμυντικός του συλλόγου της Θεσσαλονίκης νευρίασε με τον Αφρικανό μέσο των Πειραιωτών και δεν δίστασε να του ρίξει μπουνιά στη μούρη. Ο Τάσος Κάκος δεν είδε το περιστατικό και τιμώρησε με κίτρινη κάρτα τον Ινσαουράλδε.



Ο... μαινόμενος Καρεμπέ


Τα παιχνίδια του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚ έχουν... προϊστορία στις μπουνιές, αφού το 2003 στην Ριζούπολη, οι γηπεδούχοι νίκησαν με 4-3, όμως, στην ιστορία το ματς γράφτηκε για το κεφαλοκλείδωμα του Καρεμπέ στον Γιαννάκη Οκκά και την μπουνιά (δεν τον πέτυχε) στον Παντελή Καφέ. Ο Γάλλος χτύπησε τον Κύπριο με αφορμή, κατά τον ίδιο, κάτι που του είπε ο Οκκάς στο 87ο λεπτό.



Η γροθιά του Πάμπλο Γκαρσία στον Ντιόγκο


Πάντως, δεν είναι λίγες οι φορές που συμβαίνει ανάλογο επεισόδιο σε παιχνίδι του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚ. Κανείς δεν έχει ξεχάσει την μπουνιά του Πάμπλο Γκαρσία στην κοιλιά του Ντιόγκο στο «Καραϊσκάκης» το Νοέμβριο του 2008 με τον Τάσο Κάκο και πάλι διαιτητής. Τότε ο Κερκυραίος ρέφερι δεν αντιλήφθηκε τη φάση και δεν έδειξε κόκκινη κάρτα τον Ουρουγουανό αμυντικό μέσο του «δικεφάλου». Ο Γκαρσία ισχυρίστηκε μετά το ματς πως ο Ντιόγκο του έδωσε αγκωνιά στο στόμα στην αρχή του ματς, με αποτέλεσμα να του σπάσουν δυο δόντια.



Η κλωτσιά και αγκωνιά στον Σιμάο


Τον Μάιο του 2009, ο Πάμπλο Γκαρσία συνέχισε να δείχνει τις πυγμαχικές του ικανότητες όταν στον αγώνα της 10ης Μαΐου με τον Παναθηναϊκό στην Τούμπα για τα πλέι οφ του πρωταθλήματος, ο Ουρουγουανός χτυπά στο κεφάλι από πίσω τον Σιμάο και ακολούθως επιχειρεί να του ρίξει και μία αγκωνιά. Και σε αυτόν τον αγώνα διαιτητής ήταν ο Κάκος που έδωσε κόκκινη στον Πάμπλο Γκαρσία.



Το μπουκέτο στο στήθος του Μίτσελ


Ο Πάμπλο Γκαρσία ήταν ο αρνητικός πρωταγωνιστής και σε μια αναμέτρηση με την ΑΕΚ στην Τούμπα για τα πλέι οφ τον Μάιο του 2011. Ο Ουρουγουανός άσος είδε την κόκκινη κάρτα για ένα σκληρό μαρκάρισμα και στη συνέχεια έριξε μπουνιά στο στήθος του Μίτσελ, ενώ μετά έπιασε από τον λαιμό τον Ντιόπ. Ο 34χρονος, τότε, μέσος τιμωρήθηκε με ποινή τεσσάρων αγωνιστικών και πρόστιμο 200 ευρώ για τη συμπεριφορά του.



Η μπουνιά του Κυργιάκου στον Τζιοβάνι


Τον Απρίλιο του 2004 στο ντέρμπι τίτλου στη Λεωφόρο ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό, ο Γιώργος Δούρος δεν είδε την μπουνιά του Σωτήρη Κυργιάκου στον Τζιοβάνι, ο οποίος έριξε στη συνέχεια κλωτσιά στον Έλληνα στόπερ και απέβαλε από το ματς μόνο τον Βραζιλιάνο επιθετικό των Πειραιωτών.

«Υπάρχουν ποδοσφαιριστές που χρησιμοποιούν χέρια, πόδια και… στόμα για να σε σταματήσουν, να σε εκνευρίσουν, να σε βγάλουν από τον ρυθμό σου. Ο Σωτήρης Κυργιάκος, ο «παρτενέρ χορού» σε εκείνο και σε άλλα ντέρμπι, ήταν τέτοιος ποδοσφαιριστής. Μου μιλούσε συνεχώς, με έσπρωχνε εκτός φάσης, ήξερε πως μέσα στο γήπεδο δεν θα γυρνούσα ποτέ το άλλο μάγουλο... Κινούμαι προς την περιοχή για να περιμένω τη σέντρα ενός συμπαίκτη μου. Με τραβάει, με τραβάει, με ρίχνει κάτω και, σαν να μην έφτανε αυτό, με χτυπάει στο πρόσωπο! Δεν άντεχα άλλο. Είχα απαυδήσει και αντιδρώ ενστικτωδώς, ακαριαία. Όπως κάνει να σηκωθεί, τον κλωτσάω για να ανταποδώσω το δικό του χτύπημα. Το μετάνιωσα αμέσως. Ο διαιτητής βλέπει μόνο αυτή την κίνηση, μου δείχνει κόκκινη κάρτα και τον αφήνει ατιμώρητο. Δεν τον ενδιέφερε ποτέ η μπάλα και πώς θα μου την πάρει, αλλά το πώς θα αποβληθώ! Και τα είχε καταφέρει», έγραψε στην αυτοβιογραφία του ο Τζιοβάνι.



Ολιβέιρα vs Μπακαγιόκο


Τη σεζόν 2007-08 ο Ατρόμητος δοκιμαζόταν με τη Λάρισα στη Θεσσαλία και ο παίκτης των Περιστεριωτών Μαρσέλο Ολιβέιρα έριξε μπουνιά στον παίκτη της ΑΕΛ Μπακαγιόκο, όμως, αυτός δεν αντέδρασε και ο διαιτητής Ζολώτας έδειξε από μία κίτρινη κάρτα.



Η μπουνιά του Κλέιτον...


Τον Φεβρουάριο του 2012, ο Παναθηναϊκός φιλοξένησε στο ΟΑΚΑ την Ξάνθη και σε μια ανύποπτη φάση που ο Βασιλακάκης άργησε να δώσει την μπάλα στον Σίλβα Κλέιτον, ο Βραζιλιάνος μέσος του τριφυλλιού του έριξε μπουνιά, αλλά δεν τιμωρήθηκε από τον διαιτητή Αρετόπουλο.



Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...