Τρίτη 11 Μαρτίου 2014

Είναι το κρύο τσουχτερό! - Που χιονίζει - Πότε φτιάχνει ο καιρός


ΧΟΡΗΓΟΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ

Είναι το κρύο τσουχτερό! - Που χιονίζει - Πότε φτιάχνει ο καιρός

Επέστρεψε για τα καλά ο χειμώνας με κρύο, θυελλώδεις ανέμους και χιόνια στα ορεινά. Μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα διαρκέσει η ψυχρή εισβολή. Αναλυτική πρόγνωση του καιρού στο Νewsit από τον μετεωρολόγο Τάσο Αρνιακό.

Μάρτης, γδάρτης και παλουκοκάφτης λέει ο λαός και δεν έχει άδικο...


Κρύο, χιονόνερο και χιόνια σήμερα

Περιμένουμε νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά και νησιωτικά τμήματα της Ελλάδας. Χιόνια θα πέσουν όχι μόνο στα βουνά αλλά και σε χαμηλότερες περιοχές της βόρειας χώρας και κυρίως στη Μακεδονία και τη Θράκη. Χιονίζει από το πρωί σε πολλές περιοχές του Εβρου, στην Ορεστειάδα, στο Ορμένιο, στο Σουφλί.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4 με 6 μποφόρ στο Αιγαίο και τοπικά θα φτάσουν τα 7 και ενδεχομένως τα 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από -2 εως 10 βαθμούς, στα κεντρικά από 4 εως 12 βαθμούς, στα δυτικά ηπειρωτικά από 5 εως 15 βαθμούς και στην Κρήτη, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα από 8 εως 15 βαθμούς κελσίου.

Στην Αττική περιμένουμε νεφώσεις με λίγο χιονόνερο. Χιόνι θα πέσει στα ανατολικά του νομού στα βουνά της Πάρνηθας και του Κιθαιρώνα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 4 με 6 μποφόρ, στα ανατολικά του νομού όμως θα φτάσουν τα 7 και τοπικά τα 8 μποφόρ στο Κάβο Ντόρο. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 εως 11 βαθμούς.
Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε νεφώσεις με λίγο χιονόνερο. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά του νομού, στον Χορτιάτη. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 με 5 μποφόρ ενώ ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 3 εως 9 βαθμούς κελσίου.

Τσουχτερό θα είναι το κρύο και την Τρίτη


Περιμένουμε νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά και νησιωτικά τμήματα της χώρας. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα βουνά αλλά και περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο κυρίως στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι και θα φτάσουν στο Αιγαίο τα 5 με 7 μποφόρ. Και στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 με 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από -2 εως 9 βαθμούς, στα κεντρικά από 3 εως 10 βαθμούς, στα δυτικά ηπειρωτικά από 3 εως 14 βαθμούς και στην Κρήτη, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα από 10 εως 14 βαθμούς κελσίου.

Στην Αττική περιμένουμε συννεφιές με χιονόνερο και λίγες νιφάδες χιονιού κυρίως στην Πάρνηθα, ωστόσο θα υπάρξουν και μεγαλα διαστήματα ηλιοφάνεις κυρίως στα νότια του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 5 με 6 μποφόρ αλλά στον νότιο Ευβοϊκό θα φτάσουν ακόμη και τα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 εως 11 βαθμούς κελσίου.
Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε συννεφιες με χιονόνερο και χιόνι στα ορεινά του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν βοριάδες 3 με 4 μποφόρ ενώ ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 3 εως 9 βαθμούς κελσίου.

Τι καιρό θα κάνει την Τετάρτη



Οι βροχές και χιόνια θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στις ανατολικές περιοχές της νότιας χώρας, ωστόσο το κρύο θα παραμείνει τουχτερό. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι και φτάσουν στο Αιγαιο τα 7 και ενδεχομένως τα 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από -1 εως 14 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά από 4 εως 14 βαθμούς και στην Κρήτη, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα από 11 εως 13 βαθμούς κελσίου.

Στην Αττική περιμένουμε νεφώσεις που παροδικά θα πυκνώνουν. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 5 με 6 μποφόρ και στα ανοιχτά εως 7 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 εως 14 βαθμούς.
Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε νεφώσεις που παροδικά θα πυκνώνουν και βοριάδες 3 με 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 3 εως 13 βαθμούς κελσίου.


Πότε επιστρέφει η άνοιξη...


Και την Πέμπτη θα κάνει κρύο καθώς θα ενισχυθούν οι βοριάδες που στα ανατολικά θα φτάσουν τα 7 ακόμη και τα 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα αρχίσει σιγά σιγά να ανεβαίνει στα δυτικά, θα παραμείνει όμως σε χαμηλά επίπεδα στα ανατολικά, στην ανατολική Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τις Κυκλάδες και την Κρήτη. Προσοχή θα χρειαστεί στα βόρεια ηπειρωτικά καθώς θα εκδηλωθεί πρωϊνός παγετός.
Την Παρασκευή περιμένουμε βελτίωση του καιρού με εξασθένιση των ανέμων και άνοδο της θερμοκρασίας.
Το Σαββατοκύριακο ο υδράργυρος θα φτάσει πάλι τους 15 με 16 βαθμούς ενώ θα επικρατήσει ηλιοφάνεια σε όλη τη χώρα.


ΡΕΠΟΡΤΑΖ - ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΙΣΜΗΝΗ ΛΕΝΤΖΟΥ

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΣΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ NEWSIT WEATHER CENTER

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...