Παρασκευή 30 Μαΐου 2014

Δρομολόγιο του τρόμου για 30 επιβάτες του ΚΤΕΛ Αχαΐας στην Ε.Ο. Πατρών - Πύργου - 23 τραυματίες οι περισσότεροι Ηλείοι(photos & video)


leoforeio-perimetriki-patratora5-800x510

Ανετράπη λεωφορείο του ΚΤΕΛ Αχαΐας στη διαδρομή Πύργος – Πάτρα – Ευτυχώς ελαφρά οι 23 τραυματίες απο τους οποίους 17 Ηλείοι

Του Γιάννη Σπυρούνη

Μια τρομακτική εμπειρία, έζησαν οι 30 επιβάτες του δρομολογίου Πύργος – Πάτρα το πρωί της Πέμπτης, όταν το λεωφορείο του ΚΤΕΛ Αχαΐας που επέβαιναν, εξετράπη της πορείας του από την περιμετρική οδό της Πάτρας και ανετράπη στο πρανές της βοηθητικής οδού. Από τους παραπάνω τραυματίστηκαν οι 22 και ο οδηγός του λεωφορείου, ενώ από θαύμα δεν θρηνήσαμε θύματα. Από τους τραυματίες οι 14 είναι Ηλείοι, που επιβιβάστηκαν στο λεωφορείο από τον Πύργο και κατά τη διάρκεια της διαδρομής από άλλες πόλεις και χωριά του νομού. Ακόμα τρεις τραυματίες είναι Ηλείοι, που όμως δεν διαμένουν μόνιμα στο νομό. Το ατύχημα συνέβη στις 9,15 π.μ. στο ύψος της Οβριάς. Το λεωφορείο είχε αναχωρήσει από τον Πύργο για την αχαϊκή πρωτεύουσα στις 7,30 π.μ. και εκείνη την ώρα πλησίαζε στο τέλος της διαδρομής. Άγνωστο πως και ενώ ο οδηγός σύμφωνα με μαρτυρίες δεν είχε αναπτύξει μεγάλη ταχύτητα, το λεωφορείο εξετράπη της πορείας του, ανετράπη από ύψος τεσσάρων μέτρων στον παράδρομο της περιμετρικής και σύρθηκε για περίπου 200 μέτρα, προτού σταματήσει αυτή η τρελή πορεία. Μέσα στο λεωφορείο επικράτησε πανικός, ενώ άλλοι οδηγοί που εκινούντο εκείνη την ώρα στο ίδιο ρεύμα κυκλοφορίας, μόλις αντιλήφθηκαν το ατύχημα, κάλεσαν σε βοήθεια την Αστυνομία, την Πυροσβεστική και το ΕΚΑΒ.
Δεκάδες ασθενοφόρα έφτασαν στο σημείο για να μεταφέρουν τους τραυματίες, ενώ οι πυροσβέστες προσπάθησαν για να απεγκλωβίσουν και τους τελευταίους που βρίσκονταν μέσα στο λεωφορείο. Την ίδια στιγμή επικρατούσε ανησυχία για την τύχη των επιβατών και στο ΚΤΕΛ Ηλείας, όπου υπήρξε άμεσα επικοινωνία προκειμένου να υπάρξουν πληροφορίες, ενώ στο σημείο μετέβη και ο πρόεδρος του ΚΤΕΛ κ. Δημακόπουλος. Όταν άρχισε να διαδίδεται η είδηση στην τοπική κοινωνία, πολίτες που είχαν συγγενικά τους πρόσωπα ως επιβάτες στο συγκεκριμένο δρομολόγιο, «έσπασαν» τα τηλέφωνα προκειμένου να μάθουν περισσότερα. Οι 23 τραυματίες διακομίστηκαν στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» Πατρών ενώ κάποιοι επιβάτες δέχθηκαν απλά τις πρώτες βοήθειες από τους διασώστες και δεν χρειάστηκε η μεταφορά τους στο νοσοκομείο. Για τις συνθήκες του τροχαίου ατυχήματος, εκτός από τις έρευνες που πραγματοποιούν οι αξιωματικοί της Τροχαίας Πατρών, αναμένεται να γίνει και πραγματογνωμοσύνη στο λεωφορείο, προκειμένου να ερευνηθεί αν υπήρχε κάποιο πρόβλημα στα ελαστικά του οχήματος, ή σε μηχανικά του μέρη. Μια από τις πρώτες εκτιμήσεις ήταν πως ένα από τα μπροστινά λάστιχα του λεωφορείου υπέστη κλατάρισμα. Όμως το όχημα έχει μεταφερθεί σε χώρους της τροχαίας προκειμένου να γίνει πραγματογνωμοσύνη.

perimetriki leoforeio patratora1
leoforeio perimetriki patratora
leoforeio perimetriki patratora4
perimetriki leoforeio patratora

lastixo leoforeio perimetriki patratora
leoforeio perimtriki patratora2


Πρώτη ανάρτηση: 10:11 29/05
Τελευταία ενημέρωση: 19:50 29/05


Πηγή

patratora.gr - thebest.gr - ilialive.gr - skaipatras.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...