Παρασκευή 23 Μαΐου 2014

Πρωτότυπη "άμαξα" στο Κατάκολο για μερακλήδες τουρίστες - Πίνεις μπύρα και κάνεις πετάλι . . .


mpira1
Του Γιάννη Σπυρούνη
Μπορείς να απολαμβάνεις την παγωμένη μπύρα σου και να κάνεις ποδήλατο ταυτόχρονα…; Στο Κατάκολο μπορείς χάρη στην άμαξα για μερακλήδες της μπύρας που παράλληλα κάνουν πετάλι και πίνοντας μπύρα κάνουν και τη βόλτα τους.
Για κάποιους ίσως ακούγεται κουραστικό όμως δεν είναι λίγοι οι τουρίστες που επιλέγουν αυτό τον τρόπο διασκέδασης στις ώρες που τα κρουαζιερόπλοια παραμένουν στο Κατάκολο. Βέβαια για να κινηθεί η «άμαξα – μπάρα» χρειάζεται αρκετά άτομα, ενώ με όλες τις θέσεις γεμάτες… ποιος την πιάνει. Το σίγουρο είναι πως κανείς δεν πρόκειται να «γράψει» τους «πιωμένους» τουρίστες για μέθη… Υπάρχει και οδηγός στο τιμόνι.
mpira2
Εξηγώντας την ιδέα αυτού του τρόπου διασκέδασης για τους τουρίστες ο εκ των ιδιοκτητών της άμαξας Γιάννης Γρηγορόπουλος μίλησε στο ilialive.gr: «Η συγκεκριμένη άμαξα έχει έρθει από το εξωτερικό. Μια εβδομάδα βρισκόμαστε στο Κατάκολο. Ξεκινήσαμε δειλά – δειλά, έχουμε κάνει ήδη κάποιες βόλτες. Χωράνε 15 άτομα, τα οποία κινούν την άμαξα κάνοντας πετάλι, ενώ πίνουν μπύρα ή αναψυκτικό τα παιδιά. Αυτό γίνεται με πέντε ευρώ για τους τουρίστες, που πίνουν μέχρι δύο μπύρες το πολύ. Σε επίπεδο δρόμο, κινείται και με λίγα άτομα». Οι τουρίστες λοιπόν που θέλουν να πιουν αλλά να ξεφύγουν από τα συνηθισμένα, κάνοντας τη βόλτα τους και γνωρίζοντας το Κατάκολο, επιλέγουν την «μπυράμαξα» και δείχνουν να το διασκεδάζουν δεόντως.
mpira3
mpira4
mpira5
Να σημειώσουμε πως η ίδια άμαξα πέρυσι κυκλοφορούσε και στους δρόμους της Ολυμπίας, και πρόκειται για μια ιδιότυπη κατασκευή όπου κάτω από κάθε κάθισμα υπάρχει και μια πεταλιέρα για να κάνει πετάλ κάθε επιβάτης. Έτσι επιτυγχάνεται η απαραίτητη δύναμη για την κίνηση της άμαξας. Και είναι επόμενο πως όσους περισσότερους επιβάτες έχει τόσο μεγαλύτερη δύναμη υπάρχει διαθέσιμη για την κίνηση…
mpira6
mpira8
mpira9

Πηγή

ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...