Έκλεψαν τα καντήλια από το νεκροταφείο της Ροβιάτας!



Ούτε ιερό ούτε όσιο δεν έχουν οι δράστες που «χτύπησαν» το κοιμητήριο της Αγίας Παρασκευής στο δημοτικό διαμέρισμα της Ροβιάτας του δήμου Ήλιδας και δεν άφησαν καντήλι για καντήλι.

Ο πρόεδρος και οι κάτοικοι του δημοτικού διαμερίσματος διαπίστωσαν έκπληκτοι προχθές ότι από το μεγαλύτερο μέρος των τάφων έχουν κάνει φτερά τα καντήλια και τα θυμιατά. Ενέργεια που έχει προκαλέσει μεγάλη οργή, όχι μόνο για το κόστος όσων εκλάπησαν, αλλά κυρίως για την ιερόσυλη πράξη να αγγίξουν και να κλέψουν από τους τάφους των νεκρών τους.
Σε ορισμένες περιπτώσεις οι δράστες ξήλωσαν στην κυριολεξία καντήλια και θυμιατά από τα μνήματα, ενώ όπου δεν μπόρεσαν αφαίρεσαν τμήματα και άφησαν μόνο τις βάσεις.

Χαμηλή η μάντρα
Οι δράστες εκτιμάται ότι κινήθηκαν νυχτερινές ώρες, πριν από τρεις ή τέσσερις ημέρες, και όπως υποστηρίζει στην εφημερίδα ‘Πατρίς’ ο πρόεδρος του δημοτικού διαμερίσματος κ. Κώστας Νικολαβγένης, εκμεταλλεύτηκαν προφανώς το γεγονός ότι είναι πολύ χαμηλή η μάντρα γύρω από το κοιμητήριο, κατά συνέπεια εύκολη η πρόσβαση.
Μάλιστα, οι δράστες θα είχαν ξηλώσει όλα τα καντήλια και τα θυμιατά, αλλά φαίνεται ότι εγκατέλειψαν άρον- άρον το χώρο του κοιμητηρίου, γιατί κάποιος κάτοικος από την πίσω πλευρά του κοιμητηρίου άναψε το φως του σπιτιού του, αυτοί φοβήθηκαν ότι έγιναν αντιληπτοί και τράπηκαν σε φυγή.
Εξ ου και ορισμένα καντήλια τα οποία είχαν εγκαταλειφθεί έξω από την εκκλησία, κοντά στο ιερό.
Αν και γύρω από το κοιμητήριο υπάρχουν σπίτια και παιδική χαρά, κανείς δεν αντιλήφθηκε το παραμικρό.

Ιεροσυλία
«Πρόκειται για ιεροσυλία. Έχει προκληθεί μεγάλη αναστάτωση στους κατοίκους γιατί παρά το γεγονός ότι το κοιμητήριο, που ανήκει στην εκκλησία, βρίσκεται εντός του οικισμού, οι δράστες δεν δίστασαν να το προσεγγίσουν. Προφανώς εκμεταλλεύτηκαν το γεγονός ότι είναι πολύ χαμηλή η μάντρα που το περιβάλλει, δίπλα υπάρχουν χωράφια, οπότε είναι εύκολη η πρόσβαση. Θα τα είχαν πάρει όλα, αλλά έφυγαν βιαστικά. Είναι ντροπή αυτό που έκαναν, να απλώσουν χέρι επάνω στους τάφους για να αρπάξουν τα καντήλια και να τα πουλήσουν στα χυτήρια» λέει στo patrisnews.com ο κ. Νικολαβγένης.
Άγνωστοι είχαν προβεί σε ανάλογη ενέργεια και πέρυσι και τότε είχαν επιλέξει τους τάφους που βρίσκονται στην πίσω πλευρά της εκκλησίας.
 Μαρία Καραμπάτση
(karabatsimaro@yahoo.gr)
patrisnews.com

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

2ΗΜΕΡΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ (Σουρωτή) - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ :ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Αψίδα Γαλέριου ,Λευκός Πύργος , Ροτόντα, Πλατεία Αριστοτέλους Άνω πόλη -Επταπύργιο

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ