Πέμπτη 15 Μαΐου 2014

Επιστρέφει στο Champions League το «τριφύλλι»!


Ισόπαλος 1-1 ο Παναθηναϊκός με τον Ατρόμητο

Το φετινό θαύμα του Παναθηναϊκού ολοκληρώθηκε και μαζί με αυτό η ολική επαναφορά της ομάδας που στα χέρια του Γιάννη Αναστασίου κατάφερε μια χρονιά που στην αρχή της χαρακτηρίστηκε ως πειραματική, να κατακτήσει το Κύπελλο και να κερδίσει μια θέση στα προκριματικά του Champions League!

Οι «πράσινοι» ήρθαν ισόπαλοι 1-1 με τον Ατρόμητο (Κλωναρίδης 33’ - Ναπολεόνι 85’) και σε συνδυασμό με την ήττα του ΠΑΟΚ από τον Αστέρα (αλλά και την αφαίρεση βαθμών από το δικέφαλο του Βορρά) είναι οριστικά πρώτοι στα play-offs.

Στον τρίτο προκριματικό γύρο της κορυφαίας διασυλλογικής το «τριφύλλι» (πιθανότατα στους αδύναμους) θα προσπαθήσει το καλοκαίρι να περάσει δύο αντιπάλους για να βρεθεί για πρώτη φορά μετά το 2010 στους χρυσοφόρους ομίλους.

Διατηρεί ελπίδες ακόμη και για δεύτερη θέση ο Ατρόμητος που στα τελευταία λεπτά τα έπαιξε όλα για όλα και λίγο έλειψε να ανατρέψει την κατάσταση και να οδηγήσει σε… εγκεφαλικά τους γηπεδούχους.

Η βαθμολογία μετά από 5 αγώνες

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 11
ΑΣΤ. ΤΡΙΠΟΛΗΣ 7
Π.Α.Ο.Κ. 7
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘ. 4

Η επόμενη αγωνιστική (Σάββατο, 17 Μαΐου 2014)

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘ. - ΑΣΤ. ΤΡΙΠΟΛΗΣ (20:30, NS2)
Π.Α.Ο.Κ. – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (20:30, NS1)

Το ματς

Το τελευταίο πράγμα που έφτασε στ’ αυτιά των παικτών του Παναθηναϊκού πριν μπουν στο γήπεδο ήταν τα καλά νέα που έρχονταν από Τρίπολη και αφορούσαν την ήττα του ΠΑΟΚ από τον Αστέρα. Αυτό πρακτικά μεταφραζόταν στο ότι ακόμη και με μια ισοπαλία οι «πράσινοι» θα κλείδωναν πρωτιά στα play-offs και μια θέση στα προκριματικά του Champions League, γεγονός που εκ των πραγμάτων αποδείχθηκε κακός… σύμμαχος για τους «πράσινους».

Δίχως να νιώθουν πια την ανάσα του «δικεφάλου του Βορρά», οι ποδοσφαιριστές του «τριφυλλιού» χαλάρωσαν σε τέτοιο βαθμό που επέτρεψαν στον έτσι κι αλλιώς επικίνδυνο Ναπολεόνι να «χορέψει» μέσα πέντε λεπτά δύο φορές την άμυνα και να κάνει τον Καραμάνο σε ισάριθμες περιπτώσεις να αισθανθεί ο μοιραίος της ημέρας. Ο 24χρονος επιθετικός νικήθηκε στη μία από αυτές από τον εντυπωσιακό Καπίνο, ενώ στην άλλη –και σε κενή εστία- έστειλε με προβολή την μπάλα άουτ και τις ψυχές των «πρασίνων» στη θέση τους.

Με το γήπεδο να είναι άδειο λόγω τιμωρίας, μόνο οι φωνές του Αναστασίου και όχι των οπαδών θα μπορούσαν να… ξυπνήσουν τους «πράσινους» και η αλήθεια είναι πως ο τεχνικός του Παναθηναϊκού τα κατάφερε εξαιρετικά ως… ξυπνητήρι. Μετά το δεκάλεπτο, ακολούθησε καθολική υπεροχή των παικτών του στο γήπεδο που μεταφράστηκε (εκτός από ευκαιρίες) σε ένα δοκάρι με τον Καρέλη και το –πολυπόθητο- γκολ του Κλωναρίδη στο 33’ που απέβαλε και τα τελευταία ίχνη άγχους και αγωνίας για το πού θα κατέληγε το εισιτήριο των προκριματικών του Champions League. H πειραματική οπισθοφυλακής του Ατρομήτου (Σηφάκης στο τέρμα, Μπάλλας δεξί μπακ, Φυτανίδης και Νάστος ως σέντερ μπακ αντί του Ταυλαρίδη που τραυματίστηκε πριν τη σέντρα) δεν νικήθηκε άλλη φορά από την επιθετική γραμμή των «πρασίνων», στην κορυφή της οποία έπαιξε για πολύ ώρα ο… Ατζαγκούν! Το κακό για τον Παράσχο ήταν πως ό,τι κι αν δοκίμασε μπροστά δεν απέδιδε, αφού ο Ναπολεόνι ζήλεψε τη… δόξα του Καραμάνου χάνοντας μια μεγάλη ευκαιρία κι έχοντας δοκάρι λίγο πριν το τέλος. Η τρίτη απόπειρα του Ιταλού (είχε και δοκάρι στο 83') αποδείχθηκε και φαρμακερή και ήταν εκείνη που διαμόρφωσε το τελικό 1-1 πέντε λεπτά πριν τη λήξη. Ένα αποτέλεσμα που δεν αλλάζει κάτι στην κορυφή των play-offs, αλλάζει πολλά όμως στην ουρά αφού αφήνει ελπίδες σε όλους (συμπεριλαμβανομένου και του Ατρομήτου) για τη δεύτερη θέση που θα κριθεί σε Τούμπα και Περιστέρι την τελευταία αγωνιστική.

Στα τελευταία λεπτά μάλιστα, ο Ατρόμητος (που δεν έχει ηττηθεί σε 4 ματς από τον Παναθηναϊκό) έκλεισε στα καρέ τους γηπεδούχους και λίγο έλειψε να σημειώσει κι ένα δεύτερο γκολ που θα άλλαζε τα πάντα. Μια εξέλιξη που ίσως δεν θα ερχόταν ποτέ αν η Λεωφόρος δεν ήταν άδεια λόγω τιμωρίας και σίγουρα αυτό θα πρέπει να προβληματίσει (αφού περάσει το χανγκόβερ της επιτυχίας) διοίκηση και οπαδούς ώστε να μην δώσουν μελλοντικά δικαιώματα για ανάλογες καταστάσεις… Οι συνθέσεις των ομάδων

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Καπίνο, Κουτρουμπής, Τριανταφυλλόπουλος, Σίλντενφελντ, Μέντες, Ζέκα, Πράνιτς, Αμπέντ, Ατζαγκούν (80’ Δώνης), Κλωναρίδης (56’ Λαγός), Καρέλης (66’ Μπεργκ).

Στον πάγκο: Κοτσόλης, Σπυρόπουλος, Μαρινάκης, Ντίνας.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Σηφάκης, Νάστος, Φυτανίδης, Ναπολεόνι, Μπάλλας (75’ Γεωργίου), Γιαννούλης, Καραμάνος (55’ Μπρίτο), Δημούτσος (69’ Φωτάκης), Ουμπίδες, Πίτου Γκαρσία, Φάμπιο.

Στον πάγκο: Τσέναμο, Αρκούδας, Κιβρακίδης, Θεολόγου. 
 newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...