Σάββατο 7 Ιουνίου 2014

Πάτρα: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα Δικαστήρια για τη δίκη του φραουλοπαραγωγού και αυτών που τραυμάτισαν 28 εργάτες στη Ν. Μανωλάδα (photos -& video)


94663
Ξεκίνησε χθες η δίκη του φραουλοπαραγωγού και των επιστατών του που πυροβόλησαν πέρυσι τους 28 μετανάστες εργάτες γης όταν αυτοί διαμαρτυρήθηκαν και ζήτησαν τα δεδουλευμένα τους. Η Τοπική Επιτροπή Πάτρας της Κίνησης «Ενωμένοι ενάντια στο ρατσισμό και την φασιστική απειλή» – ΚΕΕΡΦΑ έχει
απευθύνει κάλεσμα για συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στις 9.00 το πρωί, έξω από το Δικαστικό Μέγαρο, σε ένδειξη συμπαράστασης στους εργάτες γης και ενάντια στον «ρατσισμό και την εργοδοτική αυθαιρεσία». Αναλυτικά στην ανακοίνωσή της αναφέρει:
«Την Παρασκευή 6/6 δικάζεται στην Πάτρα ο Βαγγελάτος και οι μπράβοι του. Πρόκειται για την συμμορία που τραυμάτισε με καραμπίνες 28 μετανάστες εργάτες πέρυσι στις 17/4 όταν αυτοί και άλλοι συνάδελφοί τους ζήτησαν τα δεδουλευμένα 6 μηνών που τους χρωστούσε ο φραουλοπαραγωγός. Μετά την δολοφονική ρατσιστική αυτή επίθεση ακολούθησε μια έκρηξή οργής. Οι μετανάστες εργάτες οργανώθηκαν, έφτιαξαν σωματείο, διεκδίκησαν τα δεδουλευμένα τους και 6000 εργάτες γης της Μανωλάδας και εργαζόμενοι και νεολαίοι από την Ηλεία και την Αχαΐα διαδήλωσαν μέσα στα χωράφια μέχρι το Α.Τ.Βάρδας σε ένα τεράστιο ποτάμι αντιρατσιστικής και εργατικής δύναμης. Αυτή η μάχη για χαρτιά, μισθούς και αξιοπρέπεια στην ζωή και την εργασία συνεχίζεται μέχρι σήμερα. Την Παρασκευή θα βρεθούμε όλοι στα δικαστήρια της Πάτρας στις 9πμ για να διεκδικήσουμε την παραδειγματική τιμωρία των ενόχων. Πλήρης δικαίωση των μεταναστών εργατών γης της Μανωλάδας. Στη φυλακή ο Βαγγελάτος και οι συνεργοί του. Νομιμοποίηση όλων των μεταναστών με ίσα δικαιώματα στην δουλειά και την διαβίωση. Η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και την Φασιστική Απειλή σας καλεί όλους την Παρασκευή 6/6 στις 9πμ στα Δικαστήρια (Γούναρη και Κορίνθου) να ενώσουμε την φωνή μας με τους εργάτες γης της Μανωλάδας ενάντια στον ρατσισμό και την εργοδοτική αυθαιρεσία.»
Εξάλλου, ο ΣΥΡΙΖΑ Αχαϊας σε ανακοίνωσή του για το θέμα αναφέρει: Μόνο λίγοι μήνες πέρασαν από τα τραγικά περιστατικά της περιοχής της Ν. Μανωλάδας στα οποία εργοδότες-μπράβοι τοπικής εταιρίας πυροβολούσαν αδιακρίτως κατά εργαζομένων-μεταναστών που διεκδικούσαν τα δεδουλευμένα τους. Αύριο (σήμερα), έρχονται αντιμέτωποι με τη δικαιοσύνη οι φυσικοί αυτουργοί αυτών των εγκληματικών πράξεων με κατηγορίες όμως που προϊδεάζουν για σκανδαλώδη και ευνοϊκή μεταχείριση αφού η απόπειρα ανθρωποκτονίας έχει μετατραπεί σε βαριά σκοπούμενη βλάβη. Αν αναλογιστούμε δε, και το γεγονός ότι αρκετά θύματα-μάρτυρες των πραγματικών περιστατικών έχουν ήδη απελαθεί ή βρίσκονται κρατούμενοι σε κέντρα κράτησης ενώ η πλειονότητά τους βρίσκεται σε διαρκή απειλή ακόμα και της σωματικής τους ακεραιότητας για όσα πρόκειται να καταθέσουν τότε γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι οι αρχικές εξαγγελίες του Υπουργού κ. Δένδια για πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης δεν αποτελούσε παρά ένα επικοινωνιακό τέχνασμα για να διασκεδαστούν οι εντυπώσεις. Είναι σαφές ότι οι ηθικοί αυτουργοί τέτοιων ενεργειών δεν πρόκειται να αποκαλυφθούν με δικαστικές διώξεις αλλά με τη δράση ενάντια στην κυβέρνηση που συναγελάζεται απροκάλυπτα με τα ακροδεξιά-φασιστικά μορφώματα υιοθετώντας τη ρητορική μίσους και την επιχειρηματολογία τους.»


Νεότερη ενημέρωση 09.34΄
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας, κάτω από το βλέμμα της ισχυρής αστυνομικής δύναμης, πραγματοποιείται αυτή την ώρα έξω από το Δικαστικό Μέγαρο της Πάτρας, μετά και το κάλεσμα της Τοπική Επιτροπή Πάτρας της Κίνησης «Ενωμένοι ενάντια στο ρατσισμό και την φασιστική απειλή» -  – ΚΕΕΡΦΑ, καθώς ξεκινά η δίκη του φραουλοπαραγωγού και των ατόμων που κατηγορούνται για τον τραυματισμό 28 αλλοδαπών εργατών γης στη Νέα Μανωλάδα στις 17 Απριλίου του 2013, οι οποίοι ζητούσαν τα χρωστούμενα δεδουλευμένα τους. Η δίκη ξεκίνησε με την ανάγνωση του κατηγορητορίου, ενώ τα μέτρα ασφαλείας στο Δικαστικό Μέγαρο είναι δρακόντεια. Απαγορεύεται η είσοδος σε όλους όσοι δεν έχουν κάποια εργασία, ενώ όσοι πρέπει να μπουν στο κτίριο ελέγχονται από σαρωτή μετάλλων.
Νεότερη ενημέρωση 12.48΄
Δύο φορές έχει διακοπεί η δίκη, καθώς κατά την πρώτη διακοπή δεν υπήρχε διερμηνέας για να μεταφράσει στους μετανάστες την ακροαματική διαδικασία όπως εξελίσσεται, ενώ την δεύτερη φορά διεκόπη όταν οι συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων έθεσαν θέμα σχετικά με τον διερμηνέα, αφού πρόκειται για Πακιστανό ενώ οι αλλοδαποί είναι Μπαγκλαντεζιανοί. Επίσης, και πάλι από τους συνηγόρους υπεράσπισης, κατατέθηκε ένα έγγραφο με το οποίο ζητείται από τους αλλοδαπούς, με ελληνική γραφή, να εκπροσωπηθούν στο δικαστήριο από τους δικηγόρους κ.κ. Καραμπεϊδη και Κερασιώτη. Την προέλευση αυτού του εγγράφου αμφισβητούν οι συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων, καθώς οι μετανάστες δεν γνωρίζουν ελληνικά. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι έχει αλλάξει το κατηγορητήριο, καθώς η απόπειρα ανθρωποκτονίας έχει μετατραπεί σε βαριά σκοπούμενη βλάβη.
Νεότερη Ενημέρωση: Η δίκη διεκόπη και θα συνεχιστεί την Πέμπτη 12 του μήνα και ώρα 9.00.
diki manolada patratora3
diki manolada1 patratora
diki manolada patratora
diki manolada patratora2








Πηγή

patrastimes.gr - patratora.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...