Σάββατο 7 Ιουνίου 2014

Ηλεία: Ο καιρός το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος – Αναλυτική πρόγνωση


pirgosastatheia

Κατά τόπους ισχυρές απογευματινές καταιγίδες την Κυριακή και την Δευτέρα

Έντονες συνθήκες αστάθειας περιμένουμε το τριήμερο και κυρίως την Κυριακή και την Δευτέρα. Σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία, τις θερμές ώρες της ημέρας (μεσημέρι - απόγευμα) περιμένουμε καταιγίδες στις ημιορεινές - ορεινές περιοχές, οι οποίες, όπως όλα δείχνουν, θα πρέπει να επηρεάσουν και πεδινά παραθαλάσσια τμήματα κυρίως της κεντρικής και νότιας Ηλείας. Δεν αποκλείουμε να εκδηλωθούν μεμονωμένες μπόρες και στα βορειοδυτικά στον Ηλειακό κάμπο κυρίως την Δευτέρα. Να επισημάνουμε πως οι καλοκαιρινού τύπου καταιγίδες εκ φύσεως είναι ισχυρές, πιθανόν να συνοδεύονται από ισχυρές ριπές ανέμων και χαλάζι.  

Η θερμοκρασία σε αύξουσα πορεία, οπωσδήποτε θα ανέλθει στους 32 με 33 βαθμούς την Κυριακή και κυρίως την Δευτέρα, ίσως τοπικά στα πιο εσωτερικά πεδινά (Ωλένη, Ολυμπία, Κρέστενα) 34 με 35οC, λόγω βορειοανατολικού καταβάτη ανέμου. Έτσι ονομάζονται οι άνεμοι που διέρχονται από βουνό και διαχέονται σε πεδινές περιοχές, αυτοί οι άνεμοι εξαιτίας του ότι ακολουθούν καθοδική πορεία γίνονται πυκνότεροι και ως εκ τούτου είναι θερμοί εκ φύσεως.

Κανένα πρόβλημα με τους ανέμους στο Ιόνιο.

Πάμε να δούμε τον καιρό της Ηλείας αναλυτικά:
 
Το Σάββατο 7/6 περιμένουμε ηλιοφάνεια. Το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα ορεινά και θα δώσουν τοπικές καταιγίδες. Η θερμοκρασία το μεσημέρι 30 με 31oC στα πεδινά, 25 με 26oC στα ημιορεινά - ορεινά. Άνεμοι στο Ιόνιο ΔΒΔ έως σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ. 

Την Κυριακή 8/6 περιμένουμε αρχικά ηλιοφάνεια. Βαθμιαία από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα ορεινά και θα εκδηλωθούν καταιγίδες φαινόμενα τα οποία θα επηρεάσουν ημιορεινά και πεδινά τμήματα κυρίως κεντρικά και νότια. Η θερμοκρασία το πρωί 17 με 18oC στα πεδινά, 14 με 15oC στα ημιορεινά - ορεινά, το μεσημέρι 31 με 32oC στα πεδινά, 26 με 27oC στα ημιορεινά - ορεινά. Άνεμοι στο Ιόνιο μεταβλητοί ασθενείς.
 
Την Δευτέρα 9/6 περιμένουμε αρχικά λίγες νεφώσεις. Και πάλι το μεσημέρι θα αυξηθούν οι νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες αρχικά στα ορεινά - ημιορεινά και το απόγευμα στα πεδινά έως παραθαλάσσια τμήματα. Η θερμοκρασία το πρωί 20 με 21oC στα πεδινά, 16 με 17oC στα ημιορεινά - ορεινά, το μεσημέρι 32 με 33oC στα πεδινά (ίσως τοπικά 34-35οC), 27 με 28oC στα ημιορεινά - ορεινά. Άνεμοι στο Ιόνιο ΒΒΑ έως μέτριοι 5 μποφόρ. 
 
Νεότερα στοιχεία για τον καιρό στις τακτικές ή έκτακτες προγνώσεις στο ilialive.gr. Μπορείτε να βλέπετε τον καιρό της χώρας μας, σε πραγματικό χρόνο, από 490 και πλέον μετεωρολογικούς σταθμούς σε ολόκληρη την Ελλάδα στην ιστοσελίδα μας metar.gr.
Δείτε ζωντανή εικόνα από την Ηλεία μέσα από τις διαδικτυακές μετεωρολογικές κάμερες του metar.gr στον σύνδεσμο που ακολουθεί: http://www.metar.gr/camera/ilias           
                  
Πρόγνωση καιρού Θεόδωρος Κονδύλης
Εκδόθηκε 07:00 , 07-06-2014 
Ανανεώθηκε --:-- , 07-06-2014

Πηγή

ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...