Παρασκευή 6 Ιουνίου 2014

ΚΑΣΤΡΟ ΧΛΕΜΟΥΤΣΙ ..5o ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΟ ΔΙΗΜΕΡΟ Σαββατοκύριακο 7 & 8 Ιουνίου 2014





Εμφάνιση 5ο Μεσαιωνικό Διήμερο.jpg
5Ο ΜΕΣΑΙΩΝΙΚΟ ΔΙΗΜΕΡΟ
Αναβίωση Μεσαιωνικών Δρώμενων
Σαββατοκύριακο 7 & 8 Ιουνίου 2014
Κάστρο Χλεμούτσι
Η επιστροφή των Ιπποτών

Στην εποχή του Μεσαίωνα και των ιπποτών θα ταξιδέψουν όσοι βρεθούν στο Κάστρο Χλεμούτσι το
Σαββατοκύριακο 7 και 8 Ιουνίου. Ρομαντικοί ιππότες, ευγενικές πυργοδέσποινες, αγέρωχοι καβαλάρηδες και άριστοι τοξότες θα σας ταξιδέψουν σε μια άλλη εποχή - στην εποχή που το Χλεμούτσι βρισκόταν στις μεγάλες του δόξες - παίζοντας σημαντικό ρόλο στα Ηλειακά δρώμενα.
Η εκδήλωση είναι μία συνδιοργάνωση του Πολιτιστικού Συλλόγου Νέων Κάστρου «Ο Παλαιολόγος» και της Ομάδας Ιστορικών Αναβιώσεων «Ritter Hellas» ενώ σημαντική είναι και η συμμετοχή της ομάδας τοξοβολίας της ΑΕΛ (Αθλητικής Ένωσης Λεχαινών) και ο , το παρόν στην εκδήλωση θα δώσουν ο «Ελληνικός Σύλλογος Φίλων Τόλκιν» και «Medieval Fusion Dance Show» παρουσιάζοντας το δικό τους καλλιτεχνικό πρόγραμμα δίνοντας ένα διαφορετικό χρώμα στην εκδήλωση.
Η επισκέπτες θα παρακολουθήσουν την παρέλαση Ιπποτών στους δρόμους του Κάστρου με προορισμό το Χλεμούτσι όπου εκεί θα εξελιχθεί μία σειρά από Μεσαιωνικά Δρώμενα όπως σπαθασκίες, επίδειξη τοξοβολίας, ομιλίες για την εποχή του Μεσαίωνα με θέμα «Η ιστορία του Κάστρου την εποχή του Μεσαίωνα», «Οπλισμός και πολεμικές τέχνες κατά τον Μεσαίωνα», «Το Χλεμούτσι και οι Μεσαιωνικοί θρύλοι». Στην συνέχεια θα ακολουθήσουν μεσαιωνικές αναπαραστάσεις, θεατρικά δρώμενα με θέμα την εποχή του Μεσαίωνα, μεσαιωνικοί χοροί, λαμπαδηφορία και πολλά άλλα κάτω από τους ήχους μεσαιωνικής μουσικής.
Για τους μικρούς μας φίλους θα υπάρχει μία μέρα αφιερωμένη αποκλειστικά σε αυτούς, την Κυριακή το πρωί τα η εκδήλωση θα είναι αφιερωμένη αποκλειστικά στα παιδιά, τα οποία θα συμμετέχουν στην εκδήλωση παίζοντας μεσαιωνικά παιχνίδια προσφέροντας τους αξέχαστες στιγμές.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων.

Σάββατο 11:00 – 13:00
Παρέλαση ιπποτών στους δρόμους του Κάστρου προς το φρούριο Χλεμούτσι όπου θα γίνει γνωριμία με τους ιππότες και την ιστορία του κάστρου και της περιοχής, ξενάγηση στον χώρο.

Σάββατο 19:00 – 22:00
Παρέλαση ιπποτών προς το Χλεμούτσι όπου θα γίνουν ομιλίες για την περίοδο του Μεσαίωνα, σπαθασκίες, επίδειξη τοξοβολίας, παρουσίαση μεσαιωνικών χορών και λαμπαδηφορία από το Χλεμούτσι στους δρόμους του Κάστρου.

Κυριακή 10:30 – 13:00
Μεσαιωνικά παιχνίδια για παιδιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...