Παρασκευή 6 Ιουνίου 2014

Ηλεία: Κάτω τα χέρια από τις παραλίες μας !


arkoudi

Ο φυσικός μας πλούτος δεν ανήκει στο ΤΑΙΠΕΔ που τον ξεπουλά ελέω μνημονίου

 Ένα από τα  χιουμοριστικά λογοπαίγνια που κυκλοφόρησαν τον πρώτο χρόνο του μνημονίου στην Ελλάδα, απευθυνόταν στην κ. Μέρκελ και σε ελεύθερη μετάφραση έλεγε  πως ότι και να προτίθεται να μας  κάνει εμείς, σε μισή ώρα θα είμαστε στην παραλία μας και θα απολαμβάνουμε τον ελληνικό ήλιο ! Αποτελούσε δε την «απάντηση» σύσσωμου του ελληνικού λαού, στα όσα σχεδίαζε σε βάρος μας και με τα οποία μας απειλούσε  η γερμανίδα καγκελάριος και οι ντόπιοι εκφραστές της πολιτικής της. Καθώς περνούσαν βέβαια τα χρόνια -και τα μέτρα -  χάσαμε  το χιούμορ μας, τις ελπίδες  και την αισιοδοξία μας…
Μετατραπήκαμε σε  ένα λαό που βιώνει την «εθνική κατάθλιψη» στον ύψιστο βαθμό.
Μια μόνη απαντοχή και παρηγοριά μέσα στην μιζέρια και την ανέχεια μας, το ελληνικό καλοκαίρι, η «καθαρτήρια» θάλασσά μας, τα «μπάνια του λαού» για να το πούμε διαφορετικά.
Και ακριβώς εδώ είναι που έρχεται να μας δώσει τη χαριστική βολή το υπ. Οικονομικών με τα σχέδια του για τον αιγιαλό, και το ΤΑΙΠΕΔ με το ξεπούλημα κάθε ελεύθερης σπιθαμής παραλίας, στο όνομα της «αξιοποίησης» της δημόσιας περιουσίας. «Αξιοποίηση»,  που μεταφράζεται σε ψίχουλα τα οποία θα  μειώσουν υποτίθεται, το –απύθμενο- χρέος της χώρας που από ιδιωτικό βαφτίστηκε δημόσιο!  
Η προοπτική του ξεπουλήματος όλων των παραλιών μας προκάλεσε την αντίδραση των πολιτών, που σε πρώτη φάση εκδηλώθηκε με την συλλογή 111.930 υπογραφών. Υπογραφές πολιτών  που ζητούν από την κυβέρνηση να αποσύρει αμέσως το νομοσχέδιο για τον αιγιαλό.
«Το νομοσχέδιο-έκτρωμα όχι μόνο νομιμοποιεί τις αυθαίρετες επιχειρήσεις που ήδη καταπατούν παράνομα τις Ελληνικές παραλίες αλλά μάλιστα επιτρέπει σε εταιρίες να καλύψουν κάθε σπιθαμή δημόσιας παραλίας με ομπρέλες και πλαστικές ξαπλώστρες, να χτίσουν πάνω στο κύμα, ακόμη και να μπαζώσουν τις θάλασσες», αναφέρεται στο συνοδευτικό κείμενο, που παραδόθηκε στο υπ. Οικονομικών.
Την ίδια ώρα στην εφημερίδα της Κυβέρνησης δημοσιεύεται η πρώτη «λίστα»  του ΤΑΙΠΕΔ, των προς πώληση παραλιών της χώρας, μεταξύ των  οποίων και εκατοντάδες παραλιακά στρέμματα στον δήμο Ανδραβίδας –Κυλλήνης.
Και αυτή είναι μόνον η αρχή !  Παραλίες σε όλο το μήκος της ακτής από τα Λεχαινά ως τον Κακόβατο, παραλίες που αποτελούν το σήμα κατατεθέν της Ηλείας είναι στα «υπόψη» του ΤΑΙΠΕΔ για ξεπούλημα,  ως δημόσια περιουσία που τη διαχειρίζεται κατά το δοκούν.
Για όλα αυτά μέχρι σήμερα, δεν υπάρχει καμιά ενημέρωση της Ηλειακής  κοινωνίας και των αρχόντων της, παλαιών τε  και νέων.  Και η αλήθεια είναι ότι καλυπτόμενοι πίσω ακριβώς από αυτή την άγνοια, δεν έχουν αντιδράσει ως σήμερα.
Αν συνεχιστεί η ίδια τακτική, είναι βέβαιο ότι θα ψάχνουμε  ελεύθερη παραλία για να δροσιστούμε για να ξεκουραστούμε και δεν θα υπάρχει!
Που θα παίρνει ο λαός τα μπάνια του; Στα αποστραγγιστικά κανάλια;
Και επειδή, είναι κάτι παραπάνω από δεδομένο ότι αν δεν δραστηριοποιηθούμε εμείς, δεν πρόκειται να περισωθεί τίποτα η μόνη λύση είναι να πάρουμε την υπόθεση «ελεύθερες παραλίες» στα χέρια μας. Για να τις σώσουμε για μας και τα παιδιά μας.
Συνέντευξη Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ
Στο πλαίσιο αυτό εξάλλου, με αφορμή και την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, δίνεται σήμερα στον Πύργο κοινή συνέντευξη Τύπου, από τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στο νομό μας Έφη Γεωργοπούλου –Σαλτάρη και τον εκλεγμένο περιφερειακό σύμβουλο με την Αντίσταση Πολιτών Δημήτρη Μπαξεβανάκη, για το τι ακριβώς σηματοδοτεί η ίδρυση του ΤΑΙΠΕΔ, που σκοπούς εξυπηρετεί, τι έχει γίνει σε επίπεδο κοινοβουλευτικού ελέγχου και τι πληροφορίες υπάρχουν για τα προς πώληση δημόσια ακίνητα του νομού μας. Αναφορά θα γίνει επίσης στα όσα προβλέπονται στο σχέδιο νόμου για τον αιγιαλό.
Το σχετικό μάλιστα ενημερωτικό σημείωμα καταλήγει «Με την ενημέρωση και τη συλλογική δράση όλων των κοινωνικών φορέων της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας μπορούμε να τους σταματήσουμε».

Πηγή

εφημερίδα Πρωινή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Διευθύντρια του δημ σχολείου Κα Ε. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΥ ευχαριστεί τον ευγενή χορηγό του σχολείου Δ.ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟ

  Η Διευθυντήρια του δημ σχολείουΝεοχωρίου  Κυρία Ευγενία Αλεξανδροπούλου   με γραπτή επιστολή που ακολουθεί, ευχαριστεί θερμά  τον συγχωρια...