Τρίτη 3 Ιουνίου 2014

Λευκοχώρι: Λήστεψαν ταχυδρομική διανομέα - Στα 9.000 ευρώ η λεία


taxydromos-listes
Τέσσερα άτομα αναζητούνται από τις Αρχές ως οι δράστες της ληστείας που έγινε το πρωί της Δευτέρας στο Λευκοχώρι Γαστούνης με θύμα μια
ταχυδρομική διανομέα και λεία περίπου 9000 ευρώ, ποσό που προορίζονταν για την πληρωμή των συντάξεων κατοίκων της περιοχής. Κάποια άτομα είχαν προσαχθεί ως ύποπτοι για την υπόθεση, αλλά έως αργά το βράδυ της Δευτέρας δεν είχαν προκύψει περισσότερα στοιχεία μέσα από την προανάκριση.
Περίπου στις 9,30 το πρωί, η γυναίκα ταχυδρομικός διανομέας, μπήκε στο σπίτι μιας 93χρονης στο Λευκοχώρι για να της δώσει το ποσό της σύνταξής της. Την ίδια στιγμή μπήκαν στο σπίτι οι τρεις από τους τέσσερις δράστες φορώντας κουκούλες, ενώ ο τέταρτος παρέμεινε έξω να παραφυλάει μήπως πλησιάσει κάποιος άλλος από το χωριό. Οι δράστες ζήτησαν την τσάντα με τα χρήματα από την διανομέα και πριν προλάβει αυτή να αντιδράσει της την άρπαξαν από τον ώμο και τράπηκαν σε φυγή. Δεν υπήρχε κάποιος εκείνη την ώρα να δει με ποιον τρόπο έφυγαν οι δράστες, αλλά εκτιμάται πως σε κοντινή απόσταση από το σπίτι είχαν αφήσει το αυτοκίνητό τους. Μόλις ενημερώθηκαν οι Αρχές ξεκίνησε ένα ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των δραστών στην περιοχή, μιας και σύμφωνα με τις ίδιες εκτιμήσεις επρόκειτο για άτομα που μένουν στον ευρύτερο χώρο της Γαστούνης. Η ταχυδρομικός διανομέας εμφανώς σοκαρισμένη από τη ληστεία, μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Γαστούνης για την παροχή πρώτων βοηθειών.
Οι αστυνομικοί με επικεφαλής τον Αστυνομικό Διευθυντή Τάξης Ηλείας Κώστα Δίπλα και αξιωματικούς της Ασφάλειας, ερεύνησαν τόσο το χώρο γύρο από το σπίτι, όπου είχαν κρυφτεί οι δράστες και περίμεναν την ταχυδρόμο, όσο και ευρύτερα στο χωριό. Η προσωρινή κρυψώνα εντοπίστηκε, ενώ από κάποιες συγκεχυμένες πληροφορίες υπάρχει το στοιχείο ότι οι δράστες έφυγαν με ένα αυτοκίνητο κόκκινου χρώματος.
Στο Λευκοχώρι οι κάτοικοι είναι ανάστατοι, καθώς πολλές φορές υπάρχουν μικρόσυμβάντα που προκαλούν φόβο ιδιαίτερα τις νυχτερινές ώρες, ενώ η ληστεία τους έχει τρομοκρατήσει ακόμα περισσότερο. Από τον τρόπο που έδρασαν οι δράστες πάντως φαίνεται πως γνώριζαν καλά σε ποιους κατοίκους και ποια σπίτια μοιράζει κάθε μήνα τις συντάξεις, έτσι επέλεξαν να πάνε εκεί όπου δεν θα υπήρχε η μικρότερη δυνατή αντίσταση και αντίδραση.

Πηγή

ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Διευθύντρια του δημ σχολείου Κα Ε. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΥ ευχαριστεί τον ευγενή χορηγό του σχολείου Δ.ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟ

  Η Διευθυντήρια του δημ σχολείουΝεοχωρίου  Κυρία Ευγενία Αλεξανδροπούλου   με γραπτή επιστολή που ακολουθεί, ευχαριστεί θερμά  τον συγχωρια...