Τρίτη 3 Ιουνίου 2014

Ηλεία: Μποφόρ, σκόνη και λασποβροχές – Αναλυτική πρόγνωση


anemo
Βαρομετρικό χαμηλό από την βόρεια Αφρική, την Αλγερία και την Τυνησία κινείται προς την περιοχή μας φέρνοντας την Τρίτη σκόνη, τοπικές λασποβροχές και θυελλώδεις ΑΝΑ. Η θερμοκρασία σε άνοδο.

Από την Τετάρτη οι άνεμοι εξασθενούν στρέφονται σε ΒΔ και υποχωρεί η σκόνη. Σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία το κύριο χαρακτηριστικό της υπόλοιπης εβδομάδας θα είναι η απογευματινή αστάθεια στα ημιορεινά - ορεινά.
 
Πάμε να δούμε τον καιρό της Ηλείας αναλυτικά:

 
Την Δευτέρα 2/6 περιμένουμε αρχικά λίγες νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια, γρήγορα θα συννεφιάσει. Μικρή πιθανότητα να σημειωθούν τοπικές ασθενείς βροχές. Η θερμοκρασία το μεσημέρι 24 με 25oC στα πεδινά, 20 με 21oC στα ημιορεινά - ορεινά. Άνεμοι στο Ιόνιο μεταβλητοί ασθενείς.
 
Την Τρίτη 3/6 περιμένουμε μεταφορά σκόνης από την Αφρική με κατα περιόδους αυξημένες νεφώσεις. Πιθανότητα για λίγες τοπικές ασθενείς λασποβροχές. Η θερμοκρασία το πρωί 18 με 19oC στα πεδινά, 14 με 15oC στα ημιορεινά - ορεινά, το μεσημέρι 28 με 29oC στα πεδινά, 20 με 21oC στα ημιορεινά - ορεινά. Άνεμοι στο Ιόνιο ΑΝΑ σχεδόν θυελλώδεις 7 έως θυελλώδεις 8 μποφόρ. 7 με 8 και στα χερσαία κυρίως ημιορεινά - ορεινά.

Την Τετάρτη 4/6 περιμένουμε αυξημένες νεφώσεις το πρωί γρήγορα θα επικρατήσει ηλιοφάνεια. Το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα ημιορεινά-ορεινά και θα δώσουν τοπικές μπόρες. Η θερμοκρασία το πρωί 16 με 17oC στα πεδινά, 12 με 13oC στα ημιορεινά - ορεινά, το μεσημέρι 26 με 27oC στα πεδινά, 20 με 21oC στα ημιορεινά - ορεινά. Άνεμοι στο Ιόνιο αρχικά ΑΒΑ έως ισχυροί 6 στρεφόμενοι σε ΒΔ μέτριους 5 έως ισχυρούς 6 μποφόρ.
 
Νεότερα στοιχεία για τον καιρό στις τακτικές ή έκτακτες προγνώσεις στο ilialive.gr. Μπορείτε να βλέπετε τον καιρό της χώρας μας, σε πραγματικό χρόνο, από 490 και πλέον μετεωρολογικούς σταθμούς σε ολόκληρη την Ελλάδα στην ιστοσελίδα μας metar.gr.
Δείτε ζωντανή εικόνα από την Ηλεία μέσα από τις διαδικτυακές μετεωρολογικές κάμερες του metar.gr στον σύνδεσμο που ακολουθεί: http://www.metar.gr/camera/ilias        
                  
Πρόγνωση καιρού Θεόδωρος Κονδύλης
Εκδόθηκε 07:30 , 02-06-2014
Ανανεώθηκε --:-- , 02-06-2014

Πηγή

ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...