Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014

Οι ήρωες παίζουν σαν... Έλληνες!


Στους «16» του Μουντιάλ για πρώτη φορά στην ιστορία της η Ελλαδάρα

Για πρώτη φορά στην ιστορία της προκρίθηκε σε 2ο γύρο Μουντιάλ η Ελλάδα, με την ιστορική της νίκη επί της Ακτής Ελεφαντοστού με 2-1!

Η Εθνική μας στάθηκε άτυχη, αφού μόλις στο 24' ο Φερνάντο Σάντος είχε αναγκαστεί να προχωρήσει σε δύο αλλαγές, λόγω των τραυματισμών του Κονέ στο 12' (αντικαταστάθηκε από τον Σάμαρη) και του Καρνέζη στο 20' (αντικαταστάθηκε από τον Γλύκο).

Όμως στάθηκε άτυχη και στο 33', όταν το εξαιρετικό σουτ του Χολέμπας νίκησε τον Μπαρί, όμως σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι.

Η Εθνική έφτασε τελικά στο γκολ στο 42ο λεπτό, όταν ο Σάμαρης εκμεταλλεύτηκε το τραγικό λάθος της άμυνας των Αφρικανών και άλλαξε ωραία την μπάλα με τον Σαμαρά, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

Στο δεύτερο μέρος, το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα προσπάθησε να πετύχει και δεύτερο γκολ, όμως δεν κατάφερε να αξιοποιήσει τις ευκαιρίες του, με σημαντικότερη το σουτ του Καραγκούνη στο 68', που σταμάτησε και αυτό στο δοκάρι του Μπαρί.

Κόντρα στη ροή του αγώνα, οι Ιβοριανοί ισοφάρισαν σε 1-1 στο 74' με τον Μπονί, μετά από ωραίο συνδυασμό των Καλού και Ζερβίνιο, βάζοντας και πάλι την Εθνική μας με την πλάτη στον τοίχο, καθώς πλέον χρειαζόταν το γκολ για να πάρει την ιστορική πρόκριση.

Το γκολ αυτό έμελλε να έρθει με δραματικό τρόπο στις καθυστερήσεις του αγώνα, όταν ο Σαμαράς ανατράπηκε μέσα στην περιοχή από τον Σιό και ο διαιτητής υπέδειξε πέναλτι, το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο ίδιος ο Σαμαράς, στέλνοντας την Ελλάδα για πρώτη φορά στο 2ο γύρο Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Αντίπαλος της Ελλάδας στο δεύτερο γύρο θα είναι η Κόστα Ρίκα, που τερμάτισε στην πρώτη θέση του Δ' Ομίλου, ενώ η Κολομβία, που με τη σημερινή της νίκη με 2-1 κόντρα στην Ιαπωνία «κλείδωσε» την πρώτη θέση του Γ' Ομίλου, θα αντιμετωπίσει την Ουρουγουάη.

Παρακολουθείστε εδώ την εξέλιξη και τα στατιστικά της ιστορικής πρόκρισης της Εθνικής μας στους «16»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...