Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014

Έβαλε φωτιά στους χάρτες η Ελλάδα


Σπάει τα ρεκόρ η Γαλανόλευκη με την πρόκριση στους «16»

Ευρωπαϊκά «θηρία» αποχαιρέτησαν νωρίς τη Βραζιλία. Και άφησαν πίσω την Ελλάδα και λίγους ακόμα να παλέψουν με τα υπόλοιπα «θηρία» απ’ όλο τον κόσμο.

Η παρουσία της ομάδας του Φερνάντο Σάντος όμως, στις 16 κορυφαίες του κόσμου, αλλά και η ισχύ των Ευρωπαίων αντιπάλων που έφτιαξαν σύντομα τις βαλίτσες της επιστροφής, αλλάζει κατά πολύ τον ποδοσφαιρικό χάρτη.

Κι αυτό γιατί μόλις πέντε ομάδες απ’ την Ευρώπη συνεχίζουν στους «16» του Μουντιάλ, με την Ελλάδα να μπαίνει στο γκρουπ μαζί με Ολλανδία, Γαλλία, Γερμανία και Βέλγιο, ενώ η Ελβετία, που διατηρεί κάποιες ελπίδες για πρόκριση, ενδέχεται να γίνει η έκτη.

Παράλληλα, η χώρα μας έσπασε μια αρνητική παράδοση που κρατάει απ’ το 2002. Έγινε η μοναδική Βαλκανική χώρα που περνάει στα προημιτελικά, με την προηγούμενη να είναι η Τουρκία στο Μουντιάλ που έγινε στην Νότια Κορέα και την Ιαπωνία.

Όσον αφορά τις χώρες της Μεσογείου, που τα τελευταία χρόνια βρίσκονται στο επίκεντρο του ποδοσφαιρικού χάρτη με μεγάλο πρωταγωνιστή την Ισπανία, επεφύλασσαν εκπλήξεις.

Ο Παγκόσμιος πρωταθλητής απογοήτευσε. Ιταλία, Βοσνία και Κροατία εγκατέλειψαν νωρίς την προσπάθειά τους. Η Ελλάδα και η Γαλλία όμως, πρόσθεσαν το όνομά τους στους «16» της μεγαλύτερης ποδοσφαιρικής διοργάνωσης του κόσμου.

Πηγή: Sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΨΥΧΟΓΙΟΥ ΧΡΥΣΟΥΛΑ: Πρόεδρος πολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΥΡΙΑΚΗ (των Βαϊων ) 28-4-2024

 Κατόπιν εντολής της πρόεδρου του ΔΣ του πολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου Κα Χρυσούλα Ψυχογιού  γίνεται η εξής ανάρτηση στο site του χωριού μ...