ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΜΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΕΣΑΝ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ BLOG ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ

ΠΡΟΣΟΧΗ ιστότοπός μας έχει ενημερωτικό χαρακτήρα.Σε αυτόν δημοσιεύουμε ειδήσεις από όλη την Ελλάδα και τον κόσμο ειδήσεις χαρούμενες και λυπηρές που αφορούν το χωριό μας, ρεπορτάζ και δελτία τύπου που δεχόμαστε, χωρίς όμως να φέρουμε την ευθύνη για αυτά καθώς δεν προέρχονται από δική μας έρευνα που δεν είναι δημοσιογραφική αλλά από τον κόπο και την δημοσιογραφία σωστών και εμπείρων δημοσιογράφων κυρίως της Ηλείας .Σε όλα τα παραπάνω υπάρχει πάντα ενεργός σύνδεσμος (αν πρόκειται για αναδημοσίευση) που παραπέμπει στην πρωτότυπη δημοσίευση.Εάν κάποιος θεωρεί ότι θίγεται ή προσβάλεται ή {{ΣΤΕΝΑΧΩΡΙΕΤΑΙ }}από το περιεχόμενο κάποιων άρθρων μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μας στο e-mail neohorikillinis@gmail.com για να μας εκθέσει τις αντιρρήσεις του.Την κύρια και αποκλειστική ευθύνη για τις αναδημοσιεύσεις την έχουν οι πηγές αυτών και σε αυτούς μπορείτε να απευθυνθείτε. ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ ΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΡΟΥΣ ΧΡΗΣΗΣ ΠΑΡΑΚΑΛΕΙΣΤΕ ΝΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΣΤΟΤΟΠΟ.

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Τα σχόλια που δημοσιεύονται από κάτω εκφράζουν τις απόψεις των αποστολέων τους. Η ιστοσελίδα "neohorikillinis.blogspot.com" δεν υιοθετεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο τις απόψεις αυτές. Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει την γνώμη του, όποια και να είναι αυτή. Δεν δημοσιεύονται συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια. Τέτοια μηνύματα θα διαγράφονται όποτε εντοπίζονται.

Τετάρτη, 2 Ιουλίου 2014

Ανοίγουν τέλος της εβδομάδας τα Ιαματικά Λουτρά του Καϊάφα


kaiafas_1

Εκκρεμεί ακόμα η πρόσληψη όλου του προσωπικού- έπεται η προκήρυξη για τους λουτρονόμους - Απομακρύνθηκε βράχος 30 τόνων που είχε αποκολληθεί από τα κλειστά σπήλαια που βρίσκονται εκτός λειτουργίας και που δημιούργησε ζημιές

Ρεπορτάζ Ελένη Παπαδοπούλου

Μέχρι το τέλος της εβδομάδας, Πέμπτη ή Παρασκευή, ανοίγουν για την φετινή σεζόν τα Ιαματικά Λουτρά του Καϊάφα που όπως και πέρυσι η λουτρική περίοδος θα διαρκέσει μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου. Βεβαίως η πρόσληψη του εποχιακού προσωπικού δεν έχει γίνει ακόμα, τα λουτρά και βασικά η πισίνα με τα θερμά ιαματικά νερά, θα λειτουργήσει τις πρώτες μέρες με προσωπικό δύο άτομα και εν συνεχεία θα γίνει και η πρόσληψη άλλων 6-7 λουτρονόμων  πιθανότατα με τετράμηνες συμβάσεις. ο καθαρισμός του περιβάλλοντα χώρου των λουτρών ολοκληρώθηκε χθες, όπως και του κοινόχρηστου κτιρίου υποδοχής των λουομένου, ενώ ένας απρόσμενος παράγοντας που ήταν η πτώση ενός τεράστιου βράχου από την σπηλιά περίπου… 30 τόνων την περίοδο των Χριστουγέννων από κατολίσθηση, δημιούργησε περαιτέρω προβλήματα, αφού έπρεπε να απομακρυνθεί για την ασφάλεια των λουομένων. Μάλιστα ο βράχος έπεσε στην εξωτερική μικρή λιμνούλα που έχει απαγορευτεί μετά τις φωτιές η ελεύθερη κολύμβηση και έσπασε και ένα μέρος της στέγης του κτιρίου των παλιών λουτρών στα σπήλαια που δεν χρησιμοποιούνται πια και τώρα θα πρέπει να γίνει αποκατάστασή της.
Η πτώση του βράχου που ευτυχώς που έγινε χειμώνα καιρό όπου στον Καϊάφα δεν υπάρχει ψυχή, αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι μπορεί καλώς να παραμένουν κλειστές οι σπηλιές για λόγους ασφαλείας, αλλά από την άλλη είναι επιτακτική η ανάγκη αποκατάστασης τους που παλιότερα έφερναν περισσότερο τουρισμό στην περιοχή, καθώς το νερό τους ήταν άκρως θεραπευτικό για πολλές παθήσεις. Έτσι, από την μια τα κλειστά σπήλαια και από την άλλη η περικοπή  του επιδόματος λουτροθεραπείας στους συνταξιούχους – δίνεται μόνο σε  ειδικές περιπτώσεις και δεν ξεπερνά τα 150 ευρώ και αφού ο ασφαλισμένος φέρει βόλτα διάφορες υγειονομικές επιτροπές- που τους διευκόλυνε οικονομικά στο να επιλέξουν να κάνουν ιαματικά λουτρά, την τελευταία πενταετία έχουν δημιουργήσει απώλειες εισοδήματος και στα λουτρά αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της Ζαχάρως και κυρίως στις τουριστικές μονάδες.

Με θετικό πρόσημο έκλεισε η περσινή χρονιά για την πισίνα
Βεβαίως όπως μας είπε και ο Δ/ντής του Λουτρών Καϊάφα κ. Νίκος Λευκαδίτης, τα λουτρά έκλεισαν πέρυσι με θετικό πρόσημο και με μεγαλύτερη επισκεψιμότητα από το 2012 και σε αυτό συντέλεσε το γεγονός της θερμαινόμενης πισίνας που σου δίνει την αίσθηση ευεξίας των  spa και  που έλκει όχι μόνο ντόπιους και έλληνες διαφόρων ηλικιών, αλλά και πάρα πολλούς τουρίστες που περνάνε από την περιοχή και κάνουν έστω και ένα μπάνιο για την εμπειρία. Έτσι, η πισίνα με το ιαματικό ζεστό νερό που έρχεται κατευθείαν από τις πηγές και έχει μια θερμοκρασία 28-30ο ανάλογα με τον καιρό, ήταν αυτή λοιπόν που κέρδισε τον μεγαλύτερο αριθμό των λουομένων, προσελκύοντας άτομα όλων των ηλικιών, γεγονός που αποδεικνύει ότι τα Ιαματικά Λουτρά που παλιότερα ήταν παρεξηγημένη κατάσταση και αφορούσε μόνο τους ηλικιωμένους, σήμερα  ως θεραπευτική και χαλαρωτική «συνταγή», έχει αποκτήσει ένα διαφορετικό κοινό. Το γεγονός αυτό, θα πρέπει να κάνει τους αρμόδιους των ΕΤΑ στα οποία ανήκουν τα Ιαματικά Λουτρά του Καϊάφα, να συνειδητοποιήσουν ότι πρέπει να επενδύσουν στον Καϊάφα, να εκσυγχρονίσουν και να αναβαθμίσουν τα ίδια τα Λουτρά και όχι μόνο τις εγκαταστάσεις ( ξενοδοχεία, χώρους περιπάτου κ.λ.π) όπως προβλέπει το μαστερ πλαν, η μελέτη που έχουν εκπονήσει. Διότι είναι γεγονός ότι και οι λουτρικές εγκαταστάσεις και όλες οι υπόλοιπες βρίσκονται σε άθλιο χάλι, με υποτυπώδεις συντηρήσεις κάθε Ιούνιο- Ιούλιο  που ανοίγει η σεζόν και δουλεύουν στον… αυτόματο πιλότο! Πάντως πέρυσι όπως αναφέρει ο κ. Λευκαδίτης, η λουτρική περίοδος έκλεισε με 1478 άτομα. Κι όταν λέμε 1500 άτομα, δεν εννοούμε ότι κόπηκαν μόνο τόσα εισιτήρια, μιλάμε για τις ατομικές καρτέλες που εκδόθηκαν, γιατί ο κάθε λουόμενος  μπορεί να έκανε 10-20 μπάνια αλλά μπορεί και ένα από περιέργεια ή για εμπειρία. Οι πιο πολλοί λουόμενοι, το 90% δηλαδή,  έκανε  σειρά από μπάνια και αυτό μεταφράζεται συνολικά σε 20.000 εισιτήρια και πλέον. Μάλιστα ο καλύτερος μήνας όπως επισημαίνει ο Δ/ντής των λουτρών, έχει αποδειχθεί ο Οκτώβρης, όπου κόπηκαν περίπου 7.000 εισιτήρια και μάλιστα η πισίνα την τελευταία μέρα έκλεισε με 100 άτομα να κολυμπάνε μέχρι την τελευταία στιγμή. Να σημειώσουμε ότι και φέτος θα συνεχιστούν τα εκπτωτικά πακέτα για διάφορες κατηγορίες λουομένων, το εισιτήριο θα παραμείνει το ίδιο για ένα μπάνιο στην πισίνα δηλαδή 5,70 ευρώ και 2,85 ευρώ για ειδικές κατηγορίες ( ανέργους κλπ), ενώ τον πρώτο καιρό θα λειτουργήσει μόνο το ξενοδοχείο ¨ΟΥΜΠΙΑ’ και όχι τα παλιά σπιτάκια που έχουν χαμηλό κόστος διαμονής, αλλά είναι προβληματικά και σχεδόν εγκαταλελειμμένα. 
"70%  μείωση του τουρισμού στις λουτροπόλεις χωρίς το επίδομα λουτροθεραπείας"
Ωστόσο, μεγάλη μείωση, της τάξης του 60%-70%, καταγράφουν φέτος οι επισκέψεις λουόμενων στις ελληνικές λουτροπόλεις που ήδη βρίσκονται σε λειτουργία, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Δημοτικής Επιχείρησης των Λουτρών Λουτρακίου, Γεώργιο Κώτσο, πρόεδρο της τοπικής κοινότητας, ο οποίος απέδωσε αυτή την πτώση στην περικοπή του λουτρικού επιδόματος. Οι παραπάνω εκτιμήσεις διατυπώθηκαν στη διάρκεια συνάντησης του Δ.Σ του Πανελληνίου Συλλόγου Ιαματικών Πηγών και Λουτροπόλεων Ελλάδας με τις νέες δημοτικές αρχές της περιοχής και με στελέχη της λουτρόπολης του Λουτρακίου Αριδαίας (Πόζαρ).
Με επιστολή προς την υπουργό Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, στις 13 Ιουνίου, η διοίκηση του Πανελλήνιου Συλλόγου έθεσε και επισήμως το συγκεκριμένο θέμα, υποστηρίζοντας ότι «χωρίς αυτό το επίδομα και δεδομένης της οικονομικής κρίσης που υπάρχει θα μαραζώσουν όλες σχεδόν οι λουτροπόλεις». Μετά το τέλος της συνεδρίασης, ο Σύλλογος εξέδωσε απόφαση, βάσει της οποίας ζητά να εφαρμοστούν άμεσα τα σχετικά με την πρωτοβάθμια περίθαλψη του νόμου Γεωργιάδη του 2014.

Πηγή

εφημερίδα Πρωινή

Δεν υπάρχουν σχόλια: