Πέμπτη 28 Αυγούστου 2014

Μάριος Κάρδαρης: Στην κορυφή των Γαλλικών Άλπεων ένας Ηλείος για την "Ελπίδα" (photos & video)


kardaris1a
Έναν ακόμα άθλο καταγράφει ο Ηλείος ορειβάτης Μάριος Κάρδαρης. Πριν από λίγες ημέρες στις
8 Αυγούστου κατάφερε υπό αντίξοες χιονοθύελλας και παγετού, με θερμοκρασίες στους -17ο Κελσίου, να φτάσει στην υψηλότερη κορυφή των Γαλλικών Άλπεων στο Mont Blanc σε υψόμετρο 4810 μέτρων. Στόχος του ήταν η κατάκτηση της κορυφής όπου σήκωσε ψηλά την ελληνική σημαία και τη σημαία του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με Καρκίνο «Ελπίδα» της κυρίας Μαριάνας Βαρδινογιάννη. Σκοπός του ήταν να περάσει ένα μήνυμα αγάπης, αλληλεγγύης και συμφιλίωσης, καθώς επίσης να αναδείξει τον τόπο μας την Ηλεία, τη γη των Ολυμπιακών Αγώνων και της Ειρήνης. Μαζί με τα παραπάνω ο Μάριος Κάρδαρης θέλησε να στείλει ένα ακόμα μήνυμα στους συμπατριώτες μας. «Για τη ζωή και μόνο ενός παιδιού αξίζει να προσπαθείς…».
kardaris2
Η αποστολή αποκλείστηκε κοντά στην κορυφή για τέσσερις ημέρες λόγω σφοδρής κακοκαιρίας, όμως κατάφερε να επιτύχει τον στόχο και να επιστρέψουν όλα τα μέλη της πίσω υγιή. Όπως ανέφερε ο Μάριος Κάρδαρης ήταν συγκλονιστικό και αυτή τη φορά το ενδιαφέρον που έδειξαν απλοί πολίτες, καθώς καθημερινά «βομβάρδιζαν» με μηνύματα αγάπης και συμπαράστασης, τον ίδιο μέσω του διαδικτύου. Τις επόμενες εβδομάδες αναμένεται να γίνει μια παρουσίαση της αποστολής, ενώ ο ίδιος θα μιλήσει για αυτή, περιγράφοντας τις εμπειρίες που συγκέντρωσε, τις δυσκολίες που αντιμετώπισε και τα συναισθήματα που βίωσε καθ’ όλη τη διάρκεια της αποστολής.
kardaris3
kardaris4
kardaris5
kardaris6
kardaris7
kardaris8

Πηγή

ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Διευθύντρια του δημ σχολείου Κα Ε. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΥ ευχαριστεί τον ευγενή χορηγό του σχολείου Δ.ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟ

  Η Διευθυντήρια του δημ σχολείουΝεοχωρίου  Κυρία Ευγενία Αλεξανδροπούλου   με γραπτή επιστολή που ακολουθεί, ευχαριστεί θερμά  τον συγχωρια...