Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014

Έστειλαν ειδοποιητήριο σε γυναίκα στα Δουνεϊκα που έχει πεθάνει από το 2006!


Σε τραγέλαφο τείνει να εξελιχθεί η διαδικασία καταβολής του Ενιαίου Φόρου Ακινήτων, του περιβόητου ΕΝΦΙΑ, αφού όπως αποδεικνύεται στην πράξη επικρατεί το απόλυτο μπάχαλο και το κράτος προκειμένου να εισπράξει είναι έτοιμο να ξεθάψει ακόμη και τους πεθαμένους!

Αυτό συνέβη χθες στο δημοτικό διαμέρισμα Δουνεΐκων του δήμου Ήλιδας, καθώς γιος παρέλαβε το σχετικό ειδοποιητήριο για καταβολή του ΕΝΦΙΑ από τη μητέρα του, η οποία έχει αποβιώσει από το 2006! Για το κράτος φαίνεται ότι δεν έχει καμία σημασία το γεγονός ότι η γυναίκα αποδήμησε εις Κύριον πριν από οκτώ χρόνια, αφού αυτό που προέχει είναι να καταβληθεί ο ΕΝΦΙΑ πάση θυσία.

Άφωνος ο γιος της
Το ειδοποιητήριο αφορά την αποθανούσα Ευθυμία Ζούγρα και το παρέλαβε χθες το πρωί ο γιος της, ο οποίος δεν πίστευε στα μάτια του και φυσικά δεν μπορούσε να κατανοήσει την παράνοια του κράτους.
Το ειδοποιητήριο αφορά σε καταβολή οφειλής ύψους 18,11 ευρώ με λήξη προθεσμίας τις 30 Σεπτεμβρίου 2014. Δηλαδή απευθύνεται σε άνθρωπο που δεν είναι στη ζωή και παραλήφθηκε και με καθυστέρηση, έξι ημέρες μετά τη λήξη της προβλεπόμενης ημερομηνίας.
Ούτε λίγο ούτε πολύ, το κράτος είναι ικανό να επιβάλει και πρόστιμο στην αποθανούσα για την καθυστέρηση καταβολής του ποσού.
Πραγματικά για γέλια και για κλάματα και δεν ήταν λίγοι αυτοί που όταν άκουσαν χθες το συγκεκριμένο περιστατικό έλεγαν χαρακτηριστικά: «Μας κάνουν πλάκα».
Όσο για το γιο της αποθανούσης, αυτό που είπε απευθυνόμενος στον ταχυδρόμο που του παρέδωσε το ειδοποιητήριο, τα λέει όλα: «Να πάνε στο κοιμητήριο στον Άγιο Ιωάννη Δουνεΐκων να την βρουν για να πληρώσει τον ΕΝΦΙΑ».  
Και μη χειρότερα δηλαδή σε αυτή τη χώρα, τι άλλο θα δουν τα μάτια μας.

Μαρία Καραμπάτση
(karabatsimaro@yahoo.gr)
patrisnews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Διευθύντρια του δημ σχολείου Κα Ε. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΥ ευχαριστεί τον ευγενή χορηγό του σχολείου Δ.ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟ

  Η Διευθυντήρια του δημ σχολείουΝεοχωρίου  Κυρία Ευγενία Αλεξανδροπούλου   με γραπτή επιστολή που ακολουθεί, ευχαριστεί θερμά  τον συγχωρια...