Αήττητός ο Ολυμπιακός στον 1ο γύρο της Ευρωλίγκας


Με 93-66 συνέτριψαν οι «ερυθρόλευκοι» τη Γαλατά στο ΣΕΦ

Αυτός είναι το αφεντικό του 4ου ομίλου της Ευρωλίγκας! Ο Ολυμπιακός μετέτρεψε σε… πάρτι την αναμέτρηση με τη Γαλατασαράι, την οποία συνέτριψε 93-66 και διατήρησε το απόλυτο ύστερα από πέντε ματς!

Ψάξτε τον δεύτερο! Ο Ολυμπιακός έκανε ό,τι ήθελε στο ΣΕΦ τη Γαλατασαράι, την οποία συνέτριψε με 93-66 και έτσι ολοκλήρωσε αήττητος τον πρώτο γύρο στον τέταρτο όμιλο της Ευρωλίγκας.

Την καλύτερή του εμφάνιση με την ερυθρόλευκη φανέλα έκανε ο Οθέλο Χάντερ με 17 πόντους και 10 ριμπάουντ, ενώ ο Βασίλης Σπανούλης σταμάτησε στους 16 πόντους, μοιράζοντας και 7 ασίστ. Επίσης, ο Τρεμέλ Ντάρντεν δείχνει να ανεβαίνει κι άλλο, καθώς εκτός από την καλή άμυνα που έπαιξε, σημείωσε και 7 πόντους.

Το ματς



Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος ξεκίνησε την αρχική πεντάδα του Ολυμπιακού με τον Τρεμέλ Ντάρντεν και στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης επιβραβεύτηκε με το παραπάνω. Το «μπλοκάρισμα» των επιθετικών ατού της Γαλατά από την άμυνα των «ερυθρολεύκων», τους έδωσε τη δυνατότητα να πάρουν από νωρίς το προβάδισμα (13-5). Οι Τούρκοι σκόραραν με… αίμα, ενώ από την άλλη μεριά του παρκέ, οι καλές επιλογές στην επίθεση και η ευστοχία των Πειραιωτών από την περιφέρεια έκανε τη διαφορά να πάρει την… ανιούσα, με το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου να τους βρίσκει στο +13 (26-13).

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, ο Ολυμπιακός συνέχισε με την ίδια φιλοσοφία, παίρνοντας δηλαδή ενέργεια στην επίθεση από την πολύ καλή του άμυνα. Στα πρώτα δύο λεπτά, οι «ερυθρόλευκοι» έφτασαν ακόμα και στο +16 (31-15), με την υπέρ τους διαφορά να συντηρείται σε διψήφιο αριθμό, μέχρι και ένα λεπτό πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Όμως, τα πολλά φάουλ των παικτών του Γιάννη Σφαιρόπουλου έστελναν συνεχώς στις βολές τη Γαλατά και λόγω της ευστοχίας της (17/19 β.) το σκορ έγινε 47-39, με τον Μάντζαρη να διαμορφώνει στο τέλος το 49-39.

Το καλό «μπλοκάρισμα» του Αρόγιο από τον Μάντζαρη συνεχιζόταν και στην έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, με αποτέλεσμα ο Πορτορικανός να μην μπορεί ούτε να δημιουργήσει, αλλά ούτε και να σκοράρει, με τον Ολυμπιακό να ξεφεύγει ξανά με 16 πόντους (57-41). Επίσης, ο Ντάρντεν άρχισε σιγά σιγά να… ζεσταίνεται και επιθετικά (μετά από την καλή άμυνα), η δημιουργία των «ερυθρολεύκων» ήταν εξαιρετική και έτσι το σκορ έγινε 64-46, αλλά λόγω της χαλάρωσης στο τέλος, οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να μειώσουν σε 68-53.

Στην έναρξη του τελευταίου δεκαλέπτου, ο Ολυμπιακός δεν ήταν τόσο προσηλωμένος στην περιφερειακή άμυνα, με αποτέλεσμα η Γαλατασαράι να μειώσει τη διαφορά στους δέκα πόντους (75-65). Όμως, ο Γιάννης Σφαιρόπουλος «έκοψε» το ρυθμό των Τούρκων με τάιμ άουτ, με τους «ερυθρόλευκους» να τρέχουν -από εκείνο το σημείο και έπειτα- ένα σερί 18-0 μέσα σε τέσσερα λεπτά και να φτάνουν στο +28 (93-65)! Έτσι, η αναμέτρηση μετατράπηκε σε «πάρτι», το τέλος του οποίου βρήκε την ομάδα του Πειραιά να παίρνει τη νίκη με το τελικό 93-66.

Τα δεκάλεπτα: 26-13, 49-39, 68-53, 93-66.

Πηγή: Sport-fm.gr

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

2ΗΜΕΡΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ (Σουρωτή) - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ :ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Αψίδα Γαλέριου ,Λευκός Πύργος , Ροτόντα, Πλατεία Αριστοτέλους Άνω πόλη -Επταπύργιο

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ