Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2014

Με λαμπρότητα τίμησαν τη ΜΑΧΗ του Βαρθολομιού














Με σύμμαχο τον καλό καιρό, οι κάτοικοι του Βαρθολομιού, αλλά και ολόκληρου του Δήμου Πηνειού, τίμησαν χθες με κάθε λαμπρότητα τη μάχη του Βαρθολομιού.

  Ήταν η 11η Νοεμβρίου του 1825, όταν οι αγωνιστές της ελληνικής επανάστασης , κάτοικοι του Βαρθολομιού, με μπροστάρη τον οπλαρχηγό Βέρρα, ανέκοψαν ηρωικά την προέλαση των στρατευμάτων του Ιμπραήμ Πασά, από την Πελοπόννησο προς το Μεσολόγγι. Οι Βαρθολομαίοι πολέμησαν και έπεσαν με ανδρεία, ενώ κατάφεραν μεγάλο πλήγμα στον εχθρό.

  Αυτά τα ιστορικά γεγονότα τίμησαν χθες με εορταστικές εκδηλώσεις πολίτες, βουλευτές, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, φορείς και σύλλογοι από όλη την περιοχή, αλλά και η μαθητιώσα νεολαία.
  Αρχικά τελέστηκε Δοξολογία στον ιερό ναό του Αγίου Ιωάννου και έπειτα επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο του οπλαρχηγού Βέρρα. Αμέσως μετά η φιλόλογος ,Αλεξάνδρα Μπουρλέσα , εξιστόρησε τα γεγονότα και αναφέρθηκε στον ηρωισμό των Βαρθολομαίων, και στον αγώνα του για ελευθερία και ανεξαρτησία.

  Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από τους εκπροσώπους της πολιτικής και της στρατιωτικής ηγεσίας, αλλά και από φορείς και συλλόγους.
  Οι εορτασμοί έκλεισαν με μαθητική παρέλαση των σχολείων του Βαρθολομιού.
  Μεταξύ άλλων παρευρέθηκαν οι βουλευτές της ΝΔ Γιώργος Κοντογιάννης και Ανδρέας Μαρίνος , o αντιπεριφερειάρχης Λάμπης Αριστειδόπουλος, ο δήμαρχος Πηνειού Αλέξης Καστρινός και ο πρόεδρος του ΕΒΕ Ηλείας Κώστας Νικολούτσος.

Βασίλης Σφήνας
patrisnews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...