Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2014

Ηλεία: Νεφώσεις και ζέστη - Επιδείνωση από το βράδυ της Τετάρτης – Αναλυτική πρόγνωση


kairos-synnefia
Βαρομετρικό χαμηλό 1005hPa στην Τυνησία κινούμενο βόρεια βορειοανατολικά προς Αδριατική θα φέρει νεφώσεις στην χώρα μας σήμερα Τρίτη χωρίς να φαίνονται ικανές να δώσουν φαινόμενα.

Το ενδιαφέρον μας εστιάζεται στην ατμοσφαιρική διαταραχή της Ιταλίας την Τετάρτη, όπως φαίνεται και στον παρακάτω χάρτη συστημάτων, με μέτωπο το οποίο από το βράδυ τις ίδιας ημέρας θα επιδεινώσει τον καιρό της χώρας μας.
hirlam60
Την Πέμπτη και την Παρασκευή περιμένουμε βροχερό καιρό, με καταιγίδες πιθανόν κατά τόπους  ισχυρές. Βελτίωση του καιρού το Σάββατο.

Κατά τ άλλα η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα σήμερα Τρίτη, μάλιστα την Τετάρτη οι ενισχυμένοι νοτιοανατολικοί μαζί με τα 25άρια θα φέρουν σκόνη από την Αφρική. Από την Πέμπτη σε πτώση.
 
Πάμε να δούμε τον καιρό της Ηλείας αναλυτικά:

 
Την Τρίτη 11/11 περιμένουμε αυξημένες νεφώσεις. Η θερμοκρασία το μεσημέρι 22 με 23οC στα πεδινά, 16 με 17oC στα ημιορεινά - ορεινά. Άνεμοι στο Ιόνιο αρχικά μεταβλητοί έως σχεδόν μέτριοι 4 μποφόρ, βαθμιαία νοτιοανατολικοί μέτριοι 5 και το βράδυ ισχυροί 6 μποφόρ.
 
Την Τετάρτη 12/11 περιμένουμε νεφώσεις και σκόνη. Από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές και το βράδυ καταιγίδες. Η θερμοκρασία το πρωί 17 με 18oC στα πεδινά, 13 με 14oC στα ημιορεινά - ορεινά, το μεσημέρι 24 με 25οC στα πεδινά, 18 με 19oC στα ημιορεινά - ορεινά. Άνεμοι στο Ιόνιο νοτιοανατολικοί ισχυροί 6 έως σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ.

Την Πέμπτη 13/11 και την Παρασκευή 14/11 περιμένουμε νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες πιθανόν κατά τόπους ισχυρές. Η θερμοκρασία το πρωί 14 με 15oC στα πεδινά, 11 με 12oC στα ημιορεινά - ορεινά, το μεσημέρι 13 με 14οC στα πεδινά, 18 με 19oC στα ημιορεινά - ορεινά. Άνεμοι στο Ιόνιο δυτικοί - νοτιοδυτικοί έως ισχυροί 6 μποφόρ.
 
Νεότερα στοιχεία για τον καιρό στις τακτικές προγνώσεις στο ilialive.gr και στο metar.gr για τον τρέχον καιρό.  Μπορείτε να βλέπετε τον καιρό της Ηλείας ζωντανά μέσα από τις διαδικτυακές μετεωρολογικές κάμερες του metar.gr στο metar.gr/camera/ilias                     
 
Πρόγνωση καιρού Θεόδωρος Κονδύλης
Εκδόθηκε 07:10 , 11-11-2014
Ανανεώθηκε --:-- , 11-11-2014

Πηγή

ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Διευθύντρια του δημ σχολείου Κα Ε. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΥ ευχαριστεί τον ευγενή χορηγό του σχολείου Δ.ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟ

  Η Διευθυντήρια του δημ σχολείουΝεοχωρίου  Κυρία Ευγενία Αλεξανδροπούλου   με γραπτή επιστολή που ακολουθεί, ευχαριστεί θερμά  τον συγχωρια...