Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου 2014

Ηλεία: Εκλογικός συναγερμός στο νομό και μάχη για τις πέντες έδρες


kalpes
Είναι πολύ πιθανό σε λιγότερο απο δύο μήνες να πραγματοποιηθούν στη χώρα εθνικές εκλογές αν δεν υπάρξει εκλογή προέδρου στην τρίτη ψηφοφορία στις 29 Δεκεμβρίου στη Βουλή.

Ήδη τα επιτελεία των κομμάτων έχουν ξεκινήσει εκλογικές διεργασίες. Στην Ηλεία σε πολιτική εκδήλωση θα μιλήσει σήμερα στις 11 το πρωί στο Ιόνιον ο Κώστας Σκανδαλίδης. Ο βουλευτής και πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, θα αναφερθεί στην ομιλία του στις πολιτικές εξελίξεις, στις οποίες σαφώς εντάσσεται και το ενδεχόμενο των πολιτικών εκλογών.
Αλλά και το «Ποτάμι» πραγματοποιεί σήμερα στις 12 στο Επαρχείον συγκέντρωση ενημέρωσης με ομιλητή το στέλεχος του κόμματος Δημήτρη Κυριακόπουλο.
Όμως μια σειρά παραιτήσεων στελεχών κυρίως του ΠΑΣΟΚ, φανερώνουν πως το θέμα των εθνικών εκλογών έχει τεθεί ευθέως από το κόμματα και δεν είναι ένα σενάρια που συνοδεύει την προεδρική εκλογή, που δείχνει να μην είναι εφικτή με τον αριθμό των 180 βουλευτών.
Ο Γιώργος Παναγιωτόπουλος παραιτήθηκε πριν λίγες ημέρες απο την θέση του Προϊσταμένου Εκπαίδευσης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και αύριο το μεσημέρι θα ανακοινώσει τους λόγους και τις προθέσεις του, για το άν σκοπεύει να πολιτευτεί.
Ο πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ Μιχάλης Κατρίνης, ακούγεται έντονα τα τελευταία 24ωρα πως σκοπεύει να δηλώσει παραίτηση αύριο για να διεκδικήσει μια βουλευτική έδρα στην Ηλεία. Να σημειωθεί πως αύριο θεωρείται η τελευταία ημέρα για να παραιτηθεί κάποιος από θέση που μπορεί να του προκαλέσει κώλυμμα εκλογιμότητας, σε πιθανές εκλογές στις αρχές Φεβρουαρίου.
Τέλος ένα σημαντικό χαρακτηριστικό που θα κρίνει τις επόμενες εθνικές εκλογές είναι ο αριθμός των βουλευτών που εκλέγονται στην Ηλεία, που μετά την απογραφή του 2011, μειώθηκαν από έξι σε πέντε. Πλέον δημιουργούνται σενάρια συσχετισμών και έχουν ακουστεί τα αισιόδοξα για τον ΣΥΡΙΖΑ των τεσσάρων βουλευτών στο νομό έναντι ενός από τη Νέα Δημοκρατία ή στο πιο αισιόδοξο για το ΠΑΣΟΚ, τριών του ΣΥΡΙΖΑ, ενός της ΝΔ και ενός του ΠΑΣΟΚ. Πάντως πέρα απο τα γνωστά πρόσωπα που θα διεκδικήσουν βουλευτική έδρα με τη ΝΔ στην Ηλεία δηλαδή τους Κώστα Τζαβάρα, Διονυσία Αυγερινοπούλου, Γιώργο Κοντογιάννη, Ανδρέα Μαρίνο και Θεόδωρο Βλαγκούλη, γρίφο αποτελεί η στελέχωση του ψηφοδελτίου του ΠΑΣΟΚ, που για την ώρα δύο πρόσωπα φαίνονται σίγουρα του νυν βουλευτή Γιάννη Κουτσούκου και του Μιχάλη Κατρίνη.
Στο ΣΥΡΙΖΑ πέρα απο τη νυν βουλευτή Έφη Γεωργοπούλου – Σαλτάρη, και τον Μάκη Μπαλαούρα, θα προκύψουν πιθανόν και νέα πρόσωπα από το «γάμο» ΣΥΡΙΖΑ – ΔΗΜΑΡ.

Πηγή

ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...