Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2014

Ανακαλούνται πρόστιμα και διοικητικές αποβολές στο Κτήμα της Μανωλάδας!


ΡΥΜΟΤΟΜΙΚΕΣ ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΣΕΙΣ
(22/12/2014 14:49)
Δικαιώνονται, μετά από… 92 χρόνια, οι κάτοχοι της έκτασης των 15.000 στρεμμάτων που ανήκουν στο «Κτήμα Μανωλάδας», καθώς με την
τροπολογία 12 που πέρασε το Σάββατο στη Βουλή, στο περιθώριο του ογκωδέστατου νομοσχεδίου για τις ρυμοτομικές απαλλοτριώσεις: «Ανακαλούνται στις δασικού χαρακτήρα εκτάσεις του κτήματος Μανωλάδας, στους νομούς Αχαΐας και Ηλείας, πρωτόκολλα διοικητικής αποβολής και πρωτόκολλα επιβολής ειδικής αποζημίωσης που είχαν εκδοθεί, όπως επίσης και αποφάσεις κήρυξης εκτάσεων ως αναδασωτέων».
Η οριοθέτηση του Κτήματος Μανωλάδας, που αφορά τις εκτάσεις οι οποίες είχαν απαλλοτριωθεί από τη Μονή Ταξιαρχών και είχαν δοθεί μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή για εποικιστικούς λόγους στους κατοίκους της περιοχής, έγινε με νομοθετική ρύθμιση από τη Βουλή μόλις το 2012, με το θέμα να ανακινείται τότε από τον βουλευτή κ. Μιχάλη Κατρίνη.
Το 2003 με το άρθρο 11 του νόμου 3147, διευθετήθηκε η εκκρεμότητα για το τμήμα που αφορά τον νομό Αχαΐας συνολικής έκτασης 200.000 στρεμμάτων. Όμως το τμήμα των 15.000 στρεμμάτων  που αφορούσε στον νομό Ηλείας, τότε δεν εντάχθηκε στη ρύθμιση.
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι εμπλεκόμενοι κάτοικοι της περιοχής, να παραμένουν εκτεθειμένοι και χωρίς ουσιαστικά απάντηση για το εάν είναι νόμιμοι ιδιοκτήτες, καταπατητές ή αυθαίρετα κατέχοντες των συγκεκριμένων εκτάσεων.
Το θέμα αυτό ρυθμίστηκε με τη νομοθετική ρύθμιση του 2012, ενώ με τη νέα τροπολογία που πέρασε από τη βουλή «παγώνει» και επισήμως κάθε ενέργεια εκδίωξης από τη γη που κατέχουν εδώ και δεκαετίες!
Σ.Π. 
PATRISNEWS.COM

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...