Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2014

Πού θα "χτυπήσει" σήμερα η κακοκαιρία - Αναλυτική πρόγνωση


Πού θα `χτυπήσει` σήμερα η κακοκαιρία - Αναλυτική πρόγνωση

Στα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές τις πρωινές ώρες και σταδιακή εξασθένηση. Στα δυτικά, βαθμιαία στην Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά. Διαβάστε την αναλυτική πρόγνωση του καιρού.

Σταδιακή εξασθένιση των φαινομένων θα υπάρξει προς το βράδυ και μετά. Στην υπόλοιπη χώρα περιμένουμε λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως στις νοτιότερες περιοχές της χώρας οπου δεν αποκλειεται να εκδηλωθούν και κάποιες τοπικές καταιγίδες. Οι περιοχές που περιμένουμε να έχουν τα περισσότερα φαινόμενα είναι η Σάμος, η Πάτμος, η Κάλυμνος, η Κως και η Ρόδος.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί 3 με 5 μποφόρ αλλά αργότερα θα γυρίσουν σε βοριάδες με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία στη βόρεια Ελλάδα θα κυμανθεί από 2 εως 12 βαθμούς, στα κεντρικά από 8 εως 16 βαθμούς ενώ στην Κρήτη, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα θα κυμανθεί από 12 εως 18 με 19 βαθμούς κελσίου.

Στην Αττική περιμένουμε νεφώσεις με πιθανότητα να πυκνώσουν προς το μεσημέρι. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί, κυρίως από δυτικές διευθύνσεις 2 με 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 6 εως 16 βαθμούς κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε νεφώσεις που καθώς θα περνάει η μέρα θα αρχίσουν να αραιώνουν και προς το απόγευμα θα βει και ηλιος. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ ενώ ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 6 εως 16 βαθμούς κελσίου.


Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες τις πρωινές ώρες. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 5 έως 11 βαθμούς κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στο Ιόνιο σποραδικές καταιγίδες. Σταδιακή βελτίωση από το απόγευμα και από τα βόρεια.
Άνεμοι: από νότιες διευθύνεις 3 με 4 μποφόρ. Σταδιακά και από τα βόρεια θα στραφούν σε βορείους βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: από 10 έως 16 βαθμούς κελσίου. Στην Ήπειρο 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες στις νοτιότερες περιοχές όπου θα σημειωθούν σποραδικές βροχές και πιθανόν μεμονομεμες καταιγίδες. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες στα βόρεια.
Άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και στα νότια τις πρωινές ώρες τοπικά 5 μποφόρ. Στα βόρεια από τις βραδινές ώρες θα στραφούν σε βόρειους βορειοανατολικούς.
Θερμοκρασία: από 6 έως 16 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν σποραδικές βροχές και πιθανόν μεμονομένες καταιγίδες.
Άνεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 και τις πρωινές ώρες τοπικά 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 12 έως 18 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες πιθανόν τοπικά ισχυρές τις πρωινές ώρες και βαθμιαία εξασθένηση.
Άνεμοι: δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 και τις πρωινές ώρες τοπικά 5 μποφόρ. Σταδιακά και από τα βόρεια θα στραφούν σε βορείους βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: από 12 έως 18 βαθμούς κελσίου.

Αττική
Καιρός: λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Μικρή πιθανότητα πρόσκαιρης βροχής από τις βραδινές ώρες.
Άνεμοι: δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και από τις βραδινές ώρες βόρειοι βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: από 12 έως 16 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλονίκη
Καιρός: λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες τις πρωινές ώρες. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.
Άνεμοι: βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από 8 έως 10 βαθμούς κελσίου.



Τι καιρό θα κάνει τα Χριστούγεννα

Όσον αφορά στην εξέλιξη του καιρού την Παρασκευή και το Σάββατο, βελτιωμένος προβλέπεται να είναι ο καιρός καθώς δε φαίνεται να εχουμε φαινόμενα εκτός από τα Δωδεκάνησα οπου εκεί φαίνεται να εχουμε κάποιες τοπικές βροχές που όμως το Σάββατο θα εξασθενήσουν. Στις υπόλοιπες περιοχές θα έχουμε αρκετή λιακάδα.

Την Κυριακή ενώ ο καιρός αρχικά θα είναι καλός, περιμένουμε προοδευτικά να συννεφιάσει κυρίως στις νοτιότερες και ανατολικές περιοχές, δηλαδή τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα και θα εκδηλωθούν κάποιες πρόσκαιρες βροχές δίχως όμως ιδιαίτερη ένταση.

Προς τη Δευτέρα περιμένουμε χιονοπτώσεις στα κεντρικά και βόρεια καθώς οι άνεμοι θα έχουν γυρίσει σε βοριάδες οι οποίοι θα ενισχυθούν και στα πελάγη θα φτάσουν τα 7 μποφόρ.

Την Τρίτη, την Τετάρτη και την Πέμπτη των Χριστουγέννων ο καιρός θα γλυκάνει και θα είναι βελτιωμένος. Θα έχουμε μεγάλα διαστήματα με ήλιο και άνοδο της θερμοκρασίας στους 16 ακόμη και στους 17 βαθμούς κελσίου στις νότιες ηπειρωτικές περιοχές. Ωστόσο στη βόρεια Ελλάδα το κρύο θα είναι τσουχτερό.



ΡΕΠΟΡΤΑΖ - ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΙΣΜΗΝΗ ΛΕΝΤΖΟΥ

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΣΤΟ WEATHER CENTER TOY NEWSIT

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...