Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2014

Ημερίδα της ERFC της ΠΕΝΑ και της Ένωσης Νέων Αγροτών Ηλείας στα Λεχαινά


agrotis

Ενίσχυση μικρών αγροτικών  επιχειρήσεων - Σε επτά χώρες υλοποιείται το διακρατικό πρόγραμμα AGRO-START

Σήμερα το απόγευμα στις 5.30μ.μ. στα Λεχαινά στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου του Δημαρχείου Ανδραβίδας- Κυλλήνης, θα γίνει η παρουσίαση των αποτελεσμάτων του έργου  «AGRO-START: Διακρατικό δίκτυο για την υποστήριξη Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων στον τομέα της κτηνοτροφίας και των οπωροκηπευτικών».
Την ημερίδα διοργανώνουν η ERFC (European Regional Framework for Co-operation) σε συνεργασία με τον Δήμο Ανδραβίδας- Κυλλήνης, την Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών και την Ένωση Νέων Αγροτών Ηλείας.
Μέσα από τις εισηγήσεις θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα υλοποίησης του έργου με επίκεντρο την σύγχρονη Ελληνική αγροτική επιχείρηση και τους Οργανισμούς υποστήριξής της.
Ο γενικός στόχος του Έργου AGRO-START είναι η αύξηση της ανταγωνιστικότητας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και η προώθηση και διευκόλυνση της καινοτομικής επιχειρηματικότητας, ως απάντηση στην ανάγκη εξειδικευμένης υποστήριξης για τις επιχειρήσεις οπωροκηπευτικής παραγωγής και κτηνοτροφίας, που να προσαρμόζεται σε μια ολοκληρωμένη διακρατική προσέγγιση.
Το έργο υλοποιείται σε 7 χώρες (Ελλάδα, Ρουμανία, Βουλγαρία, Ιταλία, Σλοβενία, ΠΓΔΜ, Αλβανία), με επικεφαλής την Εθνική Ομοσπονδία Εργασίας στον τομέα Γεωργίας, Τροφίμων, Καπνού και συναφών υπηρεσιών  (AGROSTAR) από την Ρουμανία.
Επίσης, κατά την διάρκεια της ημερίδας θα αναλυθεί η πορεία και τα ενδιάμεσα αποτελέσματα δύο επιπλέον Ευρωπαϊκών προγραμμάτων (WELLFOOD- ενίσχυση καινοτόμων ικανοτήτων του αγροτοδιατροφικού τομέα, τόσο μέσω της ανταλλαγής γνώσεων μεταξύ των χωρών της Αδριατικής, όσο και μέσα από τη δημιουργία του ADRIFOOD CLUSTER και AWARD - εφαρμογή των τεχνολογιών της αειφόρου παραγωγής και διάθεσης των γεωργικών πλαστικών αποβλήτων και προώθηση της δημιουργίας νέων επιχειρήσεων στον τομέα της συλλογής γεωργικών αποβλήτων, της διαχείρισης και της επαναχρησιμοποίησής τους).

Πηγή

ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...