Τρίτη 30 Δεκεμβρίου 2014

Δέκα οι νεκροί στο Norman Atlantic - Θρίλερ για 37 (;) αγνοούμενους


diasosi295

Εκτός του Γ. Δούλη οι σοροί των άλλων 9 νεκρών δεν έχουν αναγνωριστεί - Αλαλούμ με τον αριθμό των αγνοουμένων - Οι ελληνικές αρχές λένε ότι έχουν διασωθεί 432 - Οι Ιταλοί αναφέρουν 427 διασωθέντες και πιθανώς 33 αγνοούμενους - Ιταλός υπουργός Μεταφορών: "Ευχόμαστε να μην ευσταθεί ο αριθμός των αγνοουμένων. Δεν ξέρουμε αν πρόκειται για λίστα επιβαινόντων ή για λίστα κρατήσεων"

Μεγαλώνει ο κατάλογος των νεκρών από την ναυτική τραγωδία στο επιβατηγό - οχηματαγωγό Norman Atlantic αφού σύμφωνα με την ιταλική ακτοφυλακή (Guardian Coasteria) στο κουφάρι του πλοίου εντοπίστηκαν ακόμη δύο σοροί, ο 6ος και ο 7ος νεκρός. Η υπουργός Άμυνας της Ιταλίας ανακοίνωσε ότι υπάρχει και όγδοος νεκρός, με αποτέλεσμα ο αριθμός των θυμάτων να ανέρχεται πλέον στα οκτώ.
Λίγο μετά τις 21:00 το βράδυ η ιταλική ακτοφυλακή ανακοίνωσε τον εντοπισμό ακόμη δύο σορών, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών σε 10.
Σύμφωνα με την ιταλική ακτοφυλακή, οι δύο από τις επτά σορούς έχουν περισυλλεγεί και μεταφέρονται με προορισμό το Μπρίντιζι ή το Μπάρι, χωρίς να έχουν ακόμα αναγνωρισθεί, ενώ τονίζει επίσης πως δεν έχει παραμείνει κανείς στο πλοίο.

Ωστόσο, η είδηση ότι άλλοι δύο άνθρωποι βρέθηκαν νεκροί στη θαλάσσια περιοχή όπου σημειώθηκε η τραγωδία με το «Norman Atlantic» πυροδοτεί φόβους ότι υπάρχουν αρκετοί αγνοούμενοι, αφού ο αριθμός των θυμάτων, των καταμετρημένων διασωθέντων και των μελών του πληρώματος δεν «βγάζει» τον αριθμό των 478 που σύμφωνα με τα στοιχεία ήταν το σύνολο των επιβαινόντων στο ιταλικό επιβατηγό-οχηματαγωγό.

Ηταν 479 τελικώς οι επιβαίνοντες;

Την ίδια στιγμή, η ελληνική πλευρά ανεβάζει τον αριθμό των επιβαινόντων στους 479, αφού μέσα στο Norman Atlantic ταξίδευε και η σύζυγος του λοστρόμου που δεν υπήρχε στο crew list ούτε φαινόταν ως επιβάτης.

Πηγή

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...