Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

Τα έκανε γυαλιά – καρφιά μετά την καταδίκη του αδελφού της!


Βαριές ‘καμπάνες’ επεφύλαξε το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αμαλιάδας για τους κατηγορούμενους σε υπόθεση απόπειρας ανθρωποκτονίας, με αποτέλεσμα αμέσως μετά την ανακοίνωση των ποινών η αδελφή του βασικού κατηγορουμένου να ξεσπάσει στις τζαμαρίες του Δικαστικού Μεγάρου και τα έκανε στην κυριολεξία γυαλιά- καρφιά!

Το ΜΟΔ συνεδρίασε χθες σε συνέχεια της διακοπείσας συνεδρίασης της 11ης Φεβρουαρίου και απολογήθηκαν οι πέντε ρομά που κάθονταν στο εδώλιο. Ο ένας εξ αυτών, ο Δ.Β. είναι ο βασικός κατηγορούμενος στην υπόθεση, καθώς τον βαρύνει η κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος αστυνομικών, ενώ οι υπόλοιποι τέσσερις κατηγορούνται για απλή συνέργεια σε απόπειρα ανθρωποκτονίας. 

Το περιστατικό
Το περιστατικό έγινε στην Πάτρα στις 11 Οκτωβρίου του 2013 και ο βασικός κατηγορούμενος φέρεται σύμφωνα με το κατηγορητήριο ότι πυροβόλησε με καραμπίνα κατά αστυνομικών, χωρίς ευτυχώς να τραυματιστεί κάποιος, ενώ οι υπόλοιποι τέσσερις ότι τον βοήθησαν στην πράξη του.
Για την ίδια υπόθεση κατηγορούμενος ήταν και ένας ανήλικος ρομά η δίκη του οποίου έχει γίνει στο Δικαστήριο ανηλίκων.
Οι κατηγορούμενοι κατά την απολογία τους δήλωσαν αθώοι, ωστόσο ο Εισαγγελέας έδρας ζήτησε την ενοχή όλων και εν συνεχεία το Δικαστήριο με ομόφωνη απόφαση τους έκρινε όλους ένοχους για τις πράξεις που τους βαρύνουν σύμφωνα με το κατηγορητήριο.

Οι ποινές
Ειδικότερα, στον βασικό κατηγορούμενο, που κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας, στον δεύτερο ρομά που κατηγορείται για απλή συνέργεια στην απόπειρα αλλά και στις δύο γυναίκες ρομά που επίσης κατηγορούνται για απλή συνέργεια, το Δικαστήριο επέβαλε ποινή φυλάκισης 13 ετών στον καθένα.  Στον δεύτερο κατηγορούμενο και τις δύο γυναίκες έκανε δεκτό το αίτημα να έχει ανασταλτικό χαρακτήρα η έφεση και αφέθηκαν ελεύθεροι, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν έγινε δεκτό για τον πρώτο βασικό κατηγορούμενο, ο οποίος ήταν ήδη προφυλακισμένος και πήρε εκ νέου το δρόμο για τη φυλακή.
Ο τρίτος άνδρας ρομά που ήταν κατηγορούμενος στην υπόθεση, αθωώθηκε από το Δικαστήριο για τη συνέργεια στην απόπειρα ανθρωποκτονίας, δικάστηκε όμως για αντίσταση κατά της αρχής και εξύβριση και του επεβλήθη ποινή φυλάκισης τριών ετών, ωστόσο και στη δική του περίπτωση το δικαστήριο δέχτηκε η έφεση να έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα και αφέθηκε ελεύθερος.
Η έκδοση της απόφασης προκάλεσε την έντονη αντίδραση της αδελφής του βασικού κατηγορουμένου, η οποία ξέσπασε σε φωνές και στη συνέχεια έσπασε τρεις τζαμαρίες του Δικαστικού Μεγάρου Αμαλιάδας. Οι αστυνομικοί που ήταν εκεί τη συνέλαβαν και σήμερα θα οδηγηθεί στο αυτόφωρο.
Μαρία Καραμπάτση
(karabatsimaro@yahoo.gr)
Patrisnews.vom

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Διευθύντρια του δημ σχολείου Κα Ε. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΥ ευχαριστεί τον ευγενή χορηγό του σχολείου Δ.ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟ

  Η Διευθυντήρια του δημ σχολείουΝεοχωρίου  Κυρία Ευγενία Αλεξανδροπούλου   με γραπτή επιστολή που ακολουθεί, ευχαριστεί θερμά  τον συγχωρια...