Πέμπτη 5 Μαρτίου 2015

Ηλεία: Βαθμιαία σημαντική μεταβολή του καιρού από αύριο Πέμπτη – Αναλυτική πρόγνωση


kakok
Ανοιξιάτικες συνθήκες θα επικρατήσουν για ένα ακόμα 24ωρο σήμερα Τετάρτη με την θερμοκρασία να φτάνει τους 20 βαθμούς Κελσίου.

Η εικόνα του καιρού αλλάζει βαθμιαία από την Πέμπτη. Καλά οργανωμένο βαρομετρικό χαμηλό στην Ιταλία θα αρχίσει να μας επηρεάζει με κύρια χαρακτηριστικά τους θυελλώδεις νοτιοδυτικούς ανέμους (θα φέρουν και σκόνη) και τις βροχές από το μεσημέρι οι οποίες το βράδυ θα ενταθούν σημαντικά.
 
Την Παρασκευή περιμένουμε βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές και την θερμοκρασία σε αισθητή πτώση. Η κακοκαιρία θα διατηρηθεί και το Σαββατοκύριακο, ωστόσο θα υπάρχουν και διαστήματα ύφεσης κυρίως την Κυριακή. Σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία, χιόνια περιμένουμε πάνω από τα 1000μ υψόμετρο την Παρασκευή και από τα 900μ το Σαββατοκύριακο.
 
Πάμε να δούμε τον καιρό της Ηλείας αναλυτικά: 

 
Την Τετάρτη 4/3, περιμένουμε λίγες νεφώσεις και αρκετή ηλιοφάνεια. Η θερμοκρασία το μεσημέρι 19 με 20οC στα πεδινά,  13 με 14oC στα ημιορεινά - ορεινά. Άνεμοι στο Ιόνιο μεταβλητοί ασθενείς, από αργά το βράδυ νότιοι μέτριοι 5 μποφόρ.
 
Την Πέμπτη 5/3, περιμένουμε αρκετές νεφώσεις και σκόνη. Βαθμιαία από το μεσημέρι θα αυξηθούν θα αρχίσουν να δίνουν βροχές φαινόμενα τα οποία βαθμιαία θα ενταθούν. Η θερμοκρασία το πρωί 9 με 10oC στα πεδινά, 6 με 7οC στα ημιορεινά - ορεινά, το μεσημέρι 15 με 16οC στα πεδινά,  11 με 12oC στα ημιορεινά - ορεινά. Άνεμοι στο Ιόνιο νότιοι - νοτιοδυτικοί σε ενίσχυση από το μεσημέρι έως θυελλώδεις 8 μποφόρ.
 
Την Παρασκευή 6/3, περιμένουμε βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές. Χιόνια πάνω από τα 1.000μ. Η θερμοκρασία το πρωί 8 με 9oC στα πεδινά, 5 με 6οC στα ημιορεινά - ορεινά, το μεσημέρι 12 με 13οC στα πεδινά,  6 με 7oC στα ημιορεινά - ορεινά. Άνεμοι στο Ιόνιο νοτιοδυτικοί έως ισχυροί 6 μποφόρ.

Το Σαββατοκύριακο 7-8/3, περιμένουμε άστατο καιρό με μπόρες, βροχές και τοπικές καταιγίδες κυρίως το Σάββατο. Χιόνια πάνω από τα 900μ. Η θερμοκρασία το πρωί 7 με 8oC στα πεδινά, 2 με 3οC στα ημιορεινά - ορεινά, το μεσημέρι 12 με 13οC στα πεδινά,  6 με 7oC στα ημιορεινά - ορεινά. Άνεμοι στο Ιόνιο δυτικοί έως ισχυροί 6 μποφόρ.
 
Νεότερα στοιχεία για τον καιρό στις τακτικές προγνώσεις στο ilialive.gr και στο metar.gr για τον τρέχον καιρό. Μπορείτε να βλέπετε τον καιρό της Ηλείας ζωντανά μέσα από τις διαδικτυακές μετεωρολογικές κάμερες του metar.gr στο metar.gr/camera/ilias                      
 
Πρόγνωση καιρού Θεόδωρος Κονδύλης 
 
Εκδόθηκε 07:09 , 04-03-2015
Ανανεώθηκε --:-- , 04-03-2015

Πηγή

ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Διευθύντρια του δημ σχολείου Κα Ε. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΥ ευχαριστεί τον ευγενή χορηγό του σχολείου Δ.ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟ

  Η Διευθυντήρια του δημ σχολείουΝεοχωρίου  Κυρία Ευγενία Αλεξανδροπούλου   με γραπτή επιστολή που ακολουθεί, ευχαριστεί θερμά  τον συγχωρια...