Δευτέρα 6 Απριλίου 2015

Σε τροχιά ανάπτυξης το λιμάνι της Κυλλήνης



Βήμα- βήμα με σχέδιο και στοχευμένες ενέργειες θα επιτευχθεί ο εκσυγχρονισμός του λιμανιού της Κυλλήνης, έτσι ώστε να αναδειχθεί ο σπουδαίος του ρόλος, να γίνει λειτουργικό και ταυτόχρονα να αποκτήσει την εικόνα που του αρμόζει, καθιστώντας το σε ένα από τα καλύτερα λιμάνια της χώρας.

Αυτός είναι ο στόχος του Δημάρχου Ανδραβίδας- Κυλλήνης και προέδρου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Κυλλήνης κ. Ναμπίλ Μοράντ, ο οποίος έχει θέσει σε προτεραιότητα τα έργα που πρέπει να υλοποιηθούν στο λιμάνι και παρά το γεγονός ότι καθυστέρησε η έγκριση του προϋπολογισμού, έχει ήδη σχεδιάσει και αρχίζει να «τρέχει» τις απαραίτητες διαδικασίες.
 
‘Τρέχουν’ οι διαδικασίες
Αν και μόλις προχθές ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες που αφορούσαν στον προϋπολογισμό του Λιμενικού Ταμείου, ο κ. Μοράντ αποδεικνύεται ότι είναι ‘ετοιμοπόλεμος’ και δεν σκοπεύει να χάσει καθόλου χρόνο. Είναι αποφασισμένος να ‘τρέξει’ όλες τις διαδικασίες προκειμένου το φετινό καλοκαίρι να έχει αλλάξει σε μεγάλο βαθμό η εικόνα του λιμανιού της Κυλλήνης.
Γι’ αυτό άλλωστε και τη Μεγάλη Τρίτη συγκαλείται έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Λιμενικού Ταμείου, προκειμένου να ληφθεί η σχετική απόφαση για την δημοπράτηση των νέων εκδοτηρίων του λιμανιού.
«Έχουμε ένα από τα καλύτερα λιμάνια της χώρας, αλλά έχει μείνει λίγο πίσω, έχουν καθυστερήσει πολλά πράγματα και εμείς πρέπει να καλύψουμε το χαμένο χρόνο και είμαστε αποφασισμένοι να τον καλύψουμε. Θα προχωρήσουμε ένα- ένα έργο, θα πάμε βήμα- βήμα για να μπορέσει το λιμάνι της Κυλλήνης να πάρει τη θέση που του αξίζει. Σε αυτή τη φάση προτεραιότητά μας είναι τα νέα εκδοτήρια, που τα περιμένουμε περίπου τέσσερα χρόνια. Ήρθε η ώρα να φύγουν οι ‘παράγκες’ από το χώρο του λιμανιού και να λειτουργήσουμε στα σύγχρονα εκδοτήρια, όπως απαιτείται για ένα λιμάνι όπως είναι η Κυλλήνη, προσφέροντας καλύτερη εξυπηρέτηση στους πολίτες» υπογράμμισε ο κ. Μοράντ και συμπλήρωσε: «Το λιμάνι πρέπει να λειτουργήσει σωστά, να διαμορφωθεί ένα ανοιχτός χώρος, ο οποίος και αισθητικά θα είναι αυτό που αρμόζει στην περιοχή, αλλά και λειτουργικά θα συμβάλλει τα μέγιστα».

Υπάρχει σχέδιο
Στο σχεδιασμό είναι και οι ασφαλτοστρώσεις σε ορισμένα σημεία του λιμανιού, έτσι ώστε να αντιμετωπιστούν τα μικροπροβλήματα που παρατηρούνται σήμερα και φυσικά θα αλλάξει ο τρόπος εισόδου- εξόδου στο λιμάνι.
Όπως ανέφερε ο κ. Μοράντ, αυτό που συμβαίνει σήμερα σε λίγο καιρό θα είναι παρελθόν. Δεν μπορούν τα αυτοκίνητα να εισέρχονται και να εξέρχονται στο λιμάνι από το ίδιο σημείο. Αυτό δεν είναι λειτουργικό και μέσα στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, παράλληλα βέβαια με τη λειτουργία των νέων εκδοτηρίων, αυτό θα αλλάξει. Η είσοδος θα είναι από το σημείο των εκδοτηρίων και η έξοδος των οχημάτων θα γίνεται από τον παλιό δρόμο, για να αντιμετωπιστούν τα κυκλοφοριακά προβλήματα και να γίνει πιο λειτουργικό το λιμάνι.
Στις προτεραιότητες του κ. Μοράντ είναι βεβαίως και η εκβάθυνση του λιμανιού και ήδη επεξεργάζεται το συγκεκριμένο έργο, υπάρχει σχεδιασμός για την εγκατάσταση και λειτουργία υδροπλάνων, που θα αλλάξει άρδην το χαρακτήρα του λιμανιού και φυσικά το επιχειρησιακό σχέδιο που καταρτίζεται είναι αυτό που θα αποτελέσει το μπούσουλα για την καλύτερη ανάπτυξη και ανάδειξη του λιμανιού.
Μαρία Καραμπάτση
(karabatsimaro@yahoo.gr)

patrisnews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...