Τρίτη 16 Ιουνίου 2015

Υπάλληλος υπεξαίρεσε 10.000 ευρώ από τον Κυνηγετικό Σύλλογο Κρεστένων!



Κρούσμα υπεξαίρεσης χρημάτων καταγράφηκε στον Κυνηγετικό Σύλλογο Κρεστένων, καθώς ο υπάλληλος που εξέδιδε τις κυνηγετικές άδειες, φέρεται να μην απέδιδε το αντίτιμο στον σύλλογο και να κράτησε για την… τσέπη του τα περίπου 10.000 ευρώ.


Όπως δήλωσε στο patrisnews.com ο πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Κρεστένων, Παναγιώτης Βασιλόπουλος, είχαν δημιουργηθεί υποψίες στα μέλη του συλλόγου ότι κάτι «ύποπτο» συνέβαινε και ζητήθηκε η συνδρομή της Γ ‘ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου, για να διαλευκανθεί η υπόθεση.
Ύστερα από έκτακτο διοικητικό συμβούλιο την περασμένη Παρασκευή, παρουσία και του προέδρου της Γ’ ΚΟΠ, Κώστα Μαρκόπουλου, διαπιστώθηκε ότι έγινε υπεξαίρεση των χρημάτων σε περίπου 90 άδειες (106 κοστίζει η τοπική, 126 η περιφερειακή και 150 η γενική), αφού ο υπάλληλος εισέπραττε το αντίτιμο και δεν προωθούσε αρμοδίως για να εκδοθεί η άδεια, κάτι που ύστερα από διασταύρωση στοιχείων με το δασαρχείο έγινε αντιληπτό, μια και το δασαρχείο δεν είχε χρεώσει τις αντίστοιχες άδειες στους ανυποψίαστους κυνηγούς.
Ο υπάλληλος φέρεται να ομολόγησε την πράξη του, δηλώνοντας ότι θα επανορθώσει επιστρέφοντας τα χρήματα, ωστοσο το ΔΣ του Συλλόγου, με τη σύμφωνη γνώμη της Γ’ ΚΟΠ, αποφάσισαν να κινηθούν νομικά προβαίνοντας σε μηνυτήρια αναφορά για απάτη και κατάχρηση.
«Θέλω να τονίσω ότι ούτε το ΔΣ ούτε το δασαρχείο φέρουν καμία ευθύνη, παρά μόνο ο υπάλληλος που προέβη στη συγκεκριμένη πράξη. Συνεργαστήκαμε με τον Σύλλογο και διαπιστώσαμε έπειτα από εις βάθος έρευνα το σοβαρό αυτό παράπτωμα και συμφωνήσαμε ότι πρέπει να κινηθεί η πρέπουσα νομική διαδικασία. Δεν δεχόμαστε από κανέναν να σπιλώνει το κύρος της κυνηγετικής κοινότητας, όποιος κι αν είναι αυτός» δήλωσε στην εφ.Πατρίς ο Κώστας Μαρκόπουλος.
Ο πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Κρεστένων, Παναγιώτης Βασιλόπουλος, επισήμανε στην εφ.Πατρίς ότι «υποβλήθηκε μήνυση διότι είμαστε άνθρωπο με πρόσωπο και κύρος στην κοινωνία και δεν είμαστε λαμόγια. Ομόφωνα το ΔΣ αποφάσισε ότι δεν πρόκειται να δεχθούμε από κανέναν να κηλιδώνει την εικόνα των κυνηγών στα μάτια των πολιτών, για αυτό και θα πάμε την υπόθεση στον Εισαγγελέα».


Παναγιώτης Φωτεινόπουλος
Fopan83@gmail.com
patrisnews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...