Παρασκευή 12 Ιουνίου 2015

Συνεχίζονται οι όμορφες δράσεις στην Νέα Μανολάδα ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΝΕΑΡ» (11/06/2015 15:24)


Με πολύ διάθεση και μεράκι, γνωρίζοντας μέχρι στιγμής ανταπόκριση και επιτυχία, συνεχίζονται οι δράσεις του προγράμματος «Το σχολείο των ονείρων μας Νέαρ». Χθες, οι μικροί μαθητές «όργωσαν» την παραλία Κουνουπελάκι και το δάσος της Στροφυλιάς, ενώ σήμερα, έχει σειρά ο καθαρισμός και ο εξωραϊσμός του χωριού τους, της Νέας Μανολάδας.

Νωρίς χθες το πρωί οι μαθητές, οι γονείς και οι δάσκαλοι του Δημοτικού Σχολείου Νέας Μανολάδας πήγαν τα ποδήλατά τους στο σχολείο και από εκεί, τράβηξαν τις ορθοπεταλιές τους για την παραλία «Κουνουπελάκι»!  Αφού πήραν τις απαραίτητες ανάσες ξεκούρασης, οι ποδηλάτες φόρεσαν τα γάντια τους και με τις σακούλες ανά χείρας καθάρισαν την παραλία από κάθε σκουπιδάκι που βρήκαν.
Στη συνέχεια, το δάσος της Στροφυλιάς «πλημμύρισε» από γέλια και χαρούμενες παιδικές φωνές, αφού το πρόγραμμα περιελάμβανε αθλητικές δράσεις και αγωνίσματα μέσα στο σπάνιο και πανέμορφο δάσος!
Οι δράσεις του προγράμματος συνεχίστηκαν στο προαύλιο του σχολείου όπου οι μαθητές σχεδίασαν και έπαιξαν παραδοσιακά παιχνίδια (σκάκι, κουτσό, φιδάκι κ.α.).
Το απόγευμα, οι μαθητές της ΣΤ’ τάξης αποχαιρέτησαν τους συμμαθητές τους, καθώς από τη νέα σχολική χρονιά «μετακομίζουν» στο Γυμνάσιο, ενώ οι μεγάλοι παρακολούθησαν ενημέρωση με θέμα «Ασφαλές Διαδίκτυο» στην αίθουσα προβολών του σχολείου από τον σχολικό σύμβουλο. Το πρόγραμμα της χθεσινής μέρας έκλεισε με Συναυλία της Μικτής και της Παιδικής Χορωδίας Μυρτουντίων  υπό τη διεύθυνση της κας Λένας Σουρμελή.
Σήμερα, από τις 8 το πρωί έως τη 1:15 το μεσημέρι, το πρόγραμμα των δράσεων του σχολείου προβλέπει: «Δεντροφύτευση και φύτεμα λουλουδιών στο χωριό», «Μάζεμα σκουπιδιών στο χωριό», «Εξωραϊσμός, φύτεμα λουλουδιών και βάψιμο παιδικής χαράς», «Προβολή ταινίας του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας».
Από τις 7 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ: «Το τσίρκο στο σχολείο μας με τους X-Saltibagos –Κατασκευή υλικών ζογκλέρ-διδασκαλία και ανάπτυξη δεξιοτήτων». «Κλήρωση ποδηλάτου για παιδιά».
Από τις 9 έως τις 11 το βράδυ: «Παράσταση από τους X-Saltibagos».

Φωτογραφίες: Βάσω Σωτηροπούλου.

Στάθης Πουλιάσης
patrisnews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Διευθύντρια του δημ σχολείου Κα Ε. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΥ ευχαριστεί τον ευγενή χορηγό του σχολείου Δ.ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟ

  Η Διευθυντήρια του δημ σχολείουΝεοχωρίου  Κυρία Ευγενία Αλεξανδροπούλου   με γραπτή επιστολή που ακολουθεί, ευχαριστεί θερμά  τον συγχωρια...