Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015

Αχιλλέας Νεοχωρίου - Καραλάγας: "Η άνοδος ήρθε άνετα και δίκαια"- Φιέστα για την άνοδο το Σάββατο σε φιλικό με το Κάστρο

karalagas_giannis1

Μία άκρως επιτυχημένη σεζόν έχει φτάσει στο τέλος της για 
τον Αχιλλέα, ο οποίος πέρυσι επέστρεψε δυναμικά στο προσκήνιο και φέτος βρέθηκε να πανηγυρίζει την επάνοδό του στην Α2 Κατηγορία.
Πρωτομάστορας της επιτυχίας φυσικά κι είναι ο προπονητής Γιάννης Καραλάγας, ο οποίος μαζί με τη διοίκηση και τους παίκτες κατόρθωσαν να φτάσουν στο μεγάλο τους στόχο. Μάλιστα ο Αχιλλέας ήταν πρώτος στην γενική κατάταξη της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος, χωρίς όμως να μπορέσει να το υπερασπιστεί στα μπαράζ. Ωστόσο η απώλεια του τίτλου δεν στεναχωράει κανέναν, αφού άπαντες θα πάρουν δύναμη και παράλληλα θα πεισμώσουν ενόψει της ερχόμενης αγωνιστικής περιόδου.
Με αφορμή, λοιπόν, την επάνοδο στην Α2 επικοινωνήσαμε με τον Γιάννη Καραλάγα, ο οποίος σε μια μίνι συνέντευξη μας τόνισε μεταξύ άλλων:
- Είσαι δύο χρόνια στο «τιμόνι» του Αχιλλέα κι είσαι από τους ανθρώπους που βοήθησαν στην «αναγέννησή» του. Πόσο δύσκολο ήταν αυτό; 
«Στην αρχή ήταν πολύ δύσκολο, διότι πέρυσι ξεκινήσαμε με το -6. Για εμένα ήταν παράλληλα μια πρωτόγνωρη εμπειρία η Β’ Κατηγορία, γιατί είχαν περάσει αρκετά χρόνια από την τελευταία μου θητεία στην κατηγορία, όταν κι ήμουν στο Φίλιππο Ανδραβίδας. Ωστόσο και με τη βοήθεια του συμβουλίου και των παιδιών που εμπιστευτήκαμε, κατορθώσαμε πέρυσι να μείνει η ομάδα στην κατηγορία άνετα, στηριζόμενοι σε παιδιά από την γύρο περιοχή».
- Η καλή παρουσία της πρώτης χρονιάς αποτέλεσε παρακαταθήκη για τη φετινή άκρως επιτυχημένη σεζόν;
«Ναι σίγουρα έπαιξε καταλυτικό ρόλο, διότι μας βοήθησε να μάθουμε και την κατηγορία καλύτερα και τα αποτελέσματα φάνηκαν».
- Πως θα χαρακτήριζες την φετινή σεζόν; 
«Για μένα ήταν μια άκρως πετυχημένη χρονιά, αφού ουσιαστικά καθ’ όλη τη διάρκεια του πρωταθλήματος ήμασταν πάντα πρώτοι στην βαθμολογική κατάταξη και από ένα σημείο και μετά φτάσαμε τη διαφορά ακόμα και στους 14 βαθμούς. Άρα η άνοδος ήρθε άνετα και δίκαια».
- Πως κρίνει την διαδικασία των πλέι οφ. Έπρεπε να γίνονται; Η Θύελλα ανεδείχθη δίκαια πρωταθλήτρια;
«Για εμένα όχι. Και δεν το λέω τώρα που δεν πήραμε το πρωτάθλημα αλλά γιατί θεωρώ ότι ο πρώτος είναι πάντα πρώτος. Κι αν ο πρώτος δεν αναδεικνύεται αυτομάτως πρωταθλητής, τουλάχιστον θα έπρεπε να ξεκινά στα μπαράζ με πολύ μεγαλύτερη διαφορά και με άλλα πλεονεκτήματα έναντι των υπολοίπων ομάδων. Από την στιγμή όμως που μπήκαμε στη διαδικασία, θεωρώ ότι η Θύελλα ανεδείχθη δίκαια πρωταθλήτρια, με βάση την εικόνα της στα μπαράζ αλλά και με τη συνολική της παρουσία καθ’ όλη τη διάρκεια της περιόδου. Ο ενθουσιασμός των παικτών της, καθώς είναι ένα νεανικό σύνολο, διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο σε σχέση με τη δική μας ομάδα που στηρίχτηκε στην εμπειρία».
- Ενόψει της ερχόμενης χρονιάς έχετε κάνει τον προγραμματισμό σας;
«Κατ’ αρχάς περιμένουμε το Σάββατο να γιορτάσουμε επίσημα την άνοδο και καλούμαι τον κόσμο μας, όπως παρευρεθεί στο γήπεδό μας 6μμ, ώστε να παρακολουθήσει το φιλικό με το Κάστρο που θα έχει το χαρακτήρα φιέστας. Από εκεί και πέρα θα ξεκινήσει ο παραγραμματισμός της νέας χρονιάς. Σε ότι με αφορά θεωρώ ότι θα παραμείνω στην ομάδα. Στόχος μας είναι να φτιάξουμε ένα σύνολο για την επόμενη χρονιά ικανό να παραμείνει άνετα στην κατηγορία. Και παράλληλα να παίζει όσο το δυνατόν καλύτερο ποδόσφαιρο».
- Κλείνοντας θα ήθελες να ευχαριστήσεις κάποιους;
Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους ποδοσφαιριστές μου για την προσπάθεια που κατέβαλαν. Καθώς και την διοίκηση για την εμπιστοσύνη που έδειξε στο πρόσωπό μου αυτά τα δυο χρόνια. Παράλληλα χρωστάμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στον κόσμο μα, ο οποίος είναι πάντα κοντά μας και μας στηρίζει με κάθε τρόπο.
  • 10/06/2015 - 10:26
  • http://olympiasports.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...