Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2015

Ηλεία: Μεγάλη φυτεία εντόπισε η Δίωξη Ναρκωτικών στα Δουνέικα Αμαλιάδα


xasis1a
Μεγάλη φυτεία χασίς εντόπισαν οι Αρχές στην Ηλεία, το απόγευμα της Δευτέρας στην περιοχή του δήμου Ήλιδας. Συγκεκριμένα σύμφωνα με πληροφορίες του ilialive.gr εκατοντάδες δενδρύλλια σε πλήρη ανάπτυξη βρήκαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πύργου. Ο εντοπισμός θεωρείται άθλος καθώς πριν μερικές εβδομάδες ακόμα και από αέρος δεν είχε καταστεί δυνατό να εντοπιστεί κάποια μεγάλη φυτεία.
Σε έρευνες που έγιναν στην περιοχή των Δουνεϊκων μετά απο αξιοποίηση πληροφοριών, οι αστυνομικοί εντόπισαν 185 δενδρύλλια χασίς, ύψος έως τρία μέτρα ενώ σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ο δράστης συνελήφθη.

Η επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Συνελήφθη 53χρονος καλλιεργητής ναρκωτικών στα Δουναϊικα Αμαλιάδας

  • Εκριζώθηκαν και κατασχεθήκαν (185) δενδρύλλια κάνναβης
Συνελήφθη, χθες (15-9-2015) το απόγευμα, στα Δουναϊικα Αμαλιάδας , από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου ένας 53χρονος ημεδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε - κακουργηματικού χαρακτήρα - δικογραφία για καλλιέργεια και κατοχή ναρκωτικών ουσιών.
Ειδικότερα, στο πλαίσιο στοχευμένων ελέγχων για την καταπολέμηση της κατοχής - διακίνησης ναρκωτικών ουσιών και της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης, πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα, σε δύσβατη παραθαλάσσια περιοχή στα  Δουναίικα Αμαλιάδας, συντονισμένη επιχείρηση από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών κατά την οποία οι αστυνομικοί εντόπισαν φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης και συνέλαβαν επ΄αυτοφώρω μέσα στη φυτεία τον 53χρονο καλλιεργητή της.
Οι αστυνομικοί κατέσχεσαν και εκρίζωσαν (130) δενδρύλλια κάνναβης που καλλιεργούσε ο 53χρονος, το  ύψος των οποίων έφτανε μέχρι τα (3) μέτρα, και (55) δενδρύλλια κάνναβης που ήταν αποξηραμένα.
Ο δράστης είχε διαμορφώσει ειδικά τον χώρο της φυτείας σε δύσβατη παραθαλάσσια περιοχή, με πυκνή βλάστηση, με αποτέλεσμα να μην είναι περιμετρικά ορατή ενώ η πρόσβαση σε αυτή ήταν δυσχερής.
Για την συστηματική περιποίηση των δενδρυλλίων κάνναβης αντλούσε νερό  με χρήση βενζινοκίνητης αντλίας, από αποστραγγιστικό αυλάκι.
Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του δράστη οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν μικροποσότητα κάνναβης, ενώ από τον έλεγχο των στοιχείων του προέκυψε ότι εκκρεμούσε σε βάρος του καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Πύργου για παράβαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας με ποινή φυλάκισης (3) μηνών.
Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί σήμερα στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αμαλιάδας.
Τις έρευνες και το προανακριτικό έργο ενήργησε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου.
xasisia
Φωτογραφία αρχείου

Πηγή

ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...