Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2015

Τίμησαν τον Αρχάγγελο Μιχαήλ στην 117 Π.Μ. Ανδραβίδας (photos)


JAS_7195

Λαμπρός εορτασμός για τον προστάτη της Πολεμικής Αεροπορίας

Του Γιάννη Σπυρούνη

Με κάθε επισημότητα τελέστηκαν χθες οι επίσημες εκδηλώσεις για τον εορτασμό του προστάτη της Πολεμικής Αεροπορίας, Αρχαγγέλου Μιχαήλ, στην 117 Πτέρυγα Μάχης της Ανδραβίδας. Ωστόσο από την περασμένη Πέμπτη πλήθος κόσμου και μαθητές αρκετών σχολείων, επισκέφθηκαν την αεροπορική βάση προκειμένου να δουν από κοντά τη στατική έκθεση τον εξοπλισμό και τα αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας της χώρας μας. Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν από κοντά τα ιπτάμενα όπλα που διαθέτει η Πολεμική Αεροπορία και αεροσκάφη όπως F4, Mirage 2000 και F16. Παράλληλα στην έκθεση υπήρξαν ακόμα αντιαεροπορικά συστήματα άμυνας, συστήματα ραντάρ, εξοπλισμός των πιλότων, κινητήρες από πολεμικά αεροσκάφη καθώς επίσης και οπλισμός αυτών. Σε μικρούς και μεγάλους δόθηκε η ευκαιρία να βρεθούν στο κόκπιτ των δύο F4 της στατικής έκθεσης και να βγάλουν αρκετές αναμνηστικές φωτογραφίες.
Το πρωί του Κυριακής τελέστηκε επίσημη δοξολογία στην οποία χοροστάτησαν ο Μητροπολίτης Ηλείας κ.κ. Γερμανός και ο Επίσκοπος Ωλένης κ.κ. Αθανάσιος. Παρόντες ήταν η βουλευτής Ηλείας Έφη Γεωργοπούλου - Σαλτάρη, ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος, οι δήμαρχοι Ανδραβίδας – Κυλλήνης, Ναμπίλ Μοράντ, Ήλιδας Χρήστος Χριστοδουλόπουλος και Αρχαίας Ολυμπίας Θύμιος Κοτζιάς καθώς επίσης και άλλοι εκπρόσωποι δήμων του νομού. Τις στρατιωτικές αρχές μεταξύ άλλων εκπροσώπησαν ο Ανώτερος Διοικητής Φρουράς Ηλείας και Διοικητής του ΚΕΑΤ Σμήναρχος Ιπτάμενος Δημήτρης Παναγιωτόπουλος, ο διοικητής της 117 ΠΜ Σμήναρχος – Ιπτάμενος Κωνσταντίνος Δελήμπασης, καθώς και επικεφαλής των Σωμάτων Ασφαλείας του νομού.
Μετά το πέρας της επίσημης δοξολογίας που έγινε στο χώρο της 339 Μοίρας, ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο πεσόντων της Πολεμικής Αεροπορίας, δίπλα στο διοικητήριο της μονάδας και κατάθεση στεφάνων. Στις εκδηλώσεις συμμετείχε η Φιλαρμονική Λεχαινών.

Πηγή

ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...