Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2015

Πύργος: Απειλούσε να αυτοκτονήσει με ψεύτικο προφίλ



Συναγερμός σήμανε στην Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος όταν εντοπίστηκε χρήστης του διαδικτύου, οι αναρτήσεις του οποίου στην προσωπική του ηλεκτρονική σελίδα (Facebook) έδειχναν πρόθεση να προβεί σε αυτοκτονία.
Στελέχη της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος
διεξήγαγαν άμεσα αστυνομική και διαδικτυακή έρευνα, αξιοποιώντας όλα τα διαθέσιμα στοιχεία, προς αναζήτηση και ταυτοποίηση του ηλεκτρονικού ίχνους του ατόμου που είχε εκδηλώσει την πρόθεση αυτοκτονίας. Κι αφού εντοπίστηκε το γεωγραφικό σημείο της προτιθέμενης αυτόχειρα, το οποίο αντιστοιχούσε στον Πύργο, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, αστυνομικοί της παραπάνω Διεύθυνσης, βρέθηκαν το πρωί του Σαββάτου στην περιοχή.
Έχοντας διαπιστώσει - βάσει ηλεκτρονικού ίχνους - ότι πρόκειται για ψεύτικο «προφίλ» 16χρονης μαθήτριας, μετέβησαν στο σπίτι της, όπου και διαπίστωσαν ότι τελικά είναι καλά το κορίτσι είναι καλά στην υγεία του. Ωστόσο, οι αστυνομικοί δεν έμειναν μόνο στη διασφάλιση της σωματικής της ακεραιότητας, αλλά η έρευνα συνεχίστηκε,  καθώς θα έπρεπε να διαπιστωθεί αν υπήρχε πράγματι πρόθεση αυτοκτονίας ή ήταν απλά ένα «παιχνίδι» μέσω του οποίου η μαθήτρια ήθελε να διαπιστώσει τις αντιδράσεις και το ενδιαφέρον των «διαδικτυακών φίλων» της.
Ν.Σ
Patrisnews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΨΥΧΟΓΙΟΥ ΧΡΥΣΟΥΛΑ: Πρόεδρος πολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΥΡΙΑΚΗ (των Βαϊων ) 28-4-2024

 Κατόπιν εντολής της πρόεδρου του ΔΣ του πολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου Κα Χρυσούλα Ψυχογιού  γίνεται η εξής ανάρτηση στο site του χωριού μ...