Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2015

26χρονος κινδύνευσε να χάσει το χέρι του!


«Καμπανάκι» από τους ορθοπεδικούς γιατρούς του Νοσοκομείου Αμαλιάδας για την αύξηση των ατυχημάτων που προκαλούνται κατά το ελαιομάζωμα, με αποκορύφωμα την περίπτωση 26χρονου που κινδύνευσε να χάσει το χέρι του.   

Φέτος ο αριθμός των ατυχημάτων που προκαλούνται στο μάζεμα των ελιών δεν έχει προηγούμενο και οι ορθοπεδικοί του Νοσοκομείου Αμαλιάδας δεν προλαβαίνουν να βλέπουν περιστατικά.
Πρόκειται για περιπτώσεις που είτε τραυματίστηκαν πέφτοντας από τα ελαιόδενδρα, είτε τραυματίστηκαν από τη χρήση αλυσοπρίονων και φυσικά πάντοτε η αιτία είναι η απροσεξία που επιδεικνύουν, κυρίως οι άνδρες, κατά την εκτέλεση της συγκεκριμένης αγροτικής εργασίας.
Δεν είναι και λίγες οι περιπτώσεις που κάποιοι εμφανίζονται ειδήμονες στον περίγυρό τους και στη συνέχεια καταλήγουν με γύψο στην καλύτερη περίπτωση ή ακόμη και στο χειρουργείο.
Έγκαιρη αντιμετώπιση
Αντιμέτωποι με μία δύσκολη περίπτωση βρέθηκαν προ ημερών οι ορθοπεδικοί του Νοσοκομείου της Αμαλιάδας, που αφορούσε στον τραυματισμό ενός 26χρονου που μάζευε ελιές στην ευρύτερη περιοχή της Αμαλιάδας. Πρόκειται για περιστατικό που χαρακτηρίστηκε σπάνιο από τους γιατρούς, όμως δυστυχώς έγινε και αποδεικνύει ότι το ελαιομάζωμα και οι όποιοι τραυματισμοί δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται με επιπολαιότητα.
Ο 26χρονος έπεσε από την ελιά και χτύπησε τον αγκώνα του χεριού του και οι οικείοι του τον μετέφεραν στο Νοσοκομείο της Αμαλιάδας για τα περαιτέρω. Οι γιατροί όταν τον είδαν δεν διαπίστωσαν αρχικά σπάσιμο, ούτε έδειξε κάτι σχετικό η ακτινογραφία, ωστόσο μετά από ενδελεχή έλεγχο διαπιστώθηκε ότι κατά την πτώση ο 26χρονος είχε κόψει ένα αγγείο. Ταχύτητα και χωρίς χάσιμο χρόνου οι ορθοπεδικοί τον παρέπεμψαν σε αγγειοχειρουργό στην Πάτρα και το περιστατικό αντιμετωπίστηκε χειρουργικά από αγγειοχειρουργούς και έτσι σώθηκε το χέρι του 26χρονου, αποφεύγοντας τα χειρότερα.
Απροσεξία
Οι περισσότεροι τραυματισμοί που αντιμετωπίζουν στο Νοσοκομείο της Αμαλιάδας, όπως ανέφερε και ο διευθυντής της ορθοπεδικής κλινικής κ. Κώστας Καραΐνδρος αφορούν κακώσεις και θλαστικά τραύματα που προκαλούνται από αλυσοπρίονα και κακώσεις στη σπονδυλική στήλη και τα άκρα που προκαλούνται από πτώσεις από τα ελαιόδενδρα.
«Φέτος πράγματι έχουμε αυξημένο αριθμό ατυχημάτων από πτώσεις από ελιές σε σχέση με άλλες χρονιές. Αυτό μπορεί να είναι συνέπεια του καλού καιρού και της αυξημένης ποσότητας που έχουμε φέτος σε ελιές και έχει ως αποτέλεσμα να βρίσκονται πολλοί στα χωράφια για ελαιομάζωμα. Σε κάθε περίπτωση πάντως είναι θέμα απροσεξίας και κακού χειρισμού και απαιτείται μεγάλη προσοχή» υπογράμμισε ο κ. Καραΐνδρος.
Κατά συνέπεια, όσοι ασχολούνται με το ελαιομάζωμα καλό είναι να λαμβάνουν τα μέτρα τους για να μην βρεθούν προ εκπλήξεως!           

Μαρία Καραμπάτση
(karabatsimaro@yahoo.gr) 
patrisnews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...