Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2015

Ηλεία: 42χρονος καλλιεργούσε χασίς σε σπίτια... «κρυψώνες»!


Μια αρκετά μεγάλη – για την εποχή – ποσότητα κάνναβης εντόπισαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πύργου, όπου σε συνεργασία με τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου χθες, συνέλαβαν έναν 42χρονο για καλλιέργεια και κατοχή με σκοπό την διακίνηση καθώς και για παράνομη οπλοκατοχή.
Οι αστυνομικοί που κινήθηκαν χθες μεθοδικά σε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, κατάφεραν να εντοπίσουν αργά το μεσημέρι όχι μόνο τον δράστη αλλά και τις «κρυψώνες» που φύλασσε τις ναρκωτικές ουσίες, τις οποίες, φέρεται κιόλας να καλλιεργούσε.
Πιο συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πύργου με τον διοικητή, Νίκο Βαρουξή και σε συνεργασία με τους αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, αξιοποιώντας κατάλληλα πληροφορίες, κατάφεραν να εντοπίσουν τα ναρκωτικά και παρελκόμενα αντικείμενα, σε οικίες που είχε νοικιάσει ο 42χρονος σε περιοχές της Βάρδας, της Κουρούτας και στην πατρική του οικία στην περιοχή της Αμαλιάδας.
Χθες από νωρίς το πρωί, οι έρευνες για τους αστυνομικούς απέδωσαν «καρπούς» και μάλιστα ποσότητα αποξηραμένης και ημίχλωρης κάνναβης και αποσπασμάτων αυτής βάρους περίπου 12,7 κιλών. Οκτώ κιλά περίπου ημίχλωρης κάνναβης εντοπίσθηκαν στην πατρική οικία του δράστη στην Αμαλιάδα ενώ φυτικά αποσπάσματα αποξηραμένης και ημίχλωρης κάνναβης βάρους 4,7 κιλών περίπου σε οικία που είχε νοικιάσει από τον Μάιο του 2015 στην περιοχή της Κουρούτας.

Στη Βάρδα το «εργαστήριο»
Σύμφωνα με πληροφορίες της εφ. «ΠΑΤΡΙΣ», ο 42χρονος το τελευταίο τρίμηνο είχε νοικιάσει και οικία στην Βάρδα, σε ερημική αγροτική περιοχή, όπου φέρεται να την χρησιμοποιούσε για την καλλιέργεια των φυτών κάνναβης, τα οποία στη συνέχεια και στον ίδιο χώρο, αποξήρανε με κατάλληλα μέσα. Ειδικότερα, στην οικία της Βάρδας, οι αστυνομικοί κατά την έρευνά τους, βρήκαν και κατάσχεσαν μεταξύ των άλλων πληθώρα ηλεκτρονικού και ηλεκτρολογικού εξοπλισμού, μετασχηματιστές, κυκλοφορητές αέρα, ανεμιστήρες και βάσεις τοποθέτησης λαμπτήρων φωτισμού, τα οποία, σύμφωνα με την έρευνα, φαίνεται να είχαν χρησιμοποιηθεί για την καλλιέργεια φυτών κάνναβης, δια της μεθόδου της υδροπονικής καλλιέργειας, σε υπόγειο ειδικά διαμορφωμένο χώρο που βρισκόταν εντός της εν λόγω οικίας. Επίσης στην οικία στην Βάρδα, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατάσχεσαν ένα μονόκαννο κυνηγετικό όπλο το οποίο ο 42χρονος είχε παράνομα στην κατοχή του.
Αξίζει να σημειωθεί πως ο 42χρονος είχε απασχολήσει και στο παρελθόν τις αστυνομικές αρχές με κατοχή μικρών ποσοτήτων κάνναβης ενώ η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του, αφορά τις κατηγορίες της καλλιέργειας, κατοχής με σκοπό την διακίνηση και της παράνομης οπλοκατοχής. Σήμερα το μεσημέρι αναμένεται ο συλληφθείς να οδηγηθεί στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αμαλιάδας. Τις έρευνες και το προανακριτικό έργο έχει αναλάβει το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Πύργου. 

ΤΗΣ ΠΗΓΗΣ ΓΙΑΚΟΥΜΕΛΟΥ

patrisnews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...