Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2015

Προφυλακιστέος ο Βούλγαρος που εξαπάτησε ηλικιωμένη στην Ηλεία - Τα σενάρια που χρησιμοποιούσαν


apati
Προφυλακιστέος κρίθηκε με σύμφωνη γνώμη Ανακρίτριας και Εισαγγελέα ο 31χρονος Βούλγαρος από την Πάτρα, που είχε ρόλο «εισπράκτορα» στην ομάδα που αναστάτωνε οικογένειες, πως μέλους τους έχει προκαλέσει σοβαρό τροχαίο ατύχημα με ανήλικο ή ότι το ίδιο έχει τραυματισθεί σοβαρά και κανόνιζαν ραντεβού για είσπραξη χρημάτων, δήθεν από δικηγόρο, γιατρό ή οδηγό ασθενοφόρου.

Ο 31χρονος θα οδηγηθεί στις φυλακές Ναυπλίου, ενώ συνελήφθη την Κυριακή μετά από επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, όταν ειδοποιήθηκε από οικογένεια από την οποία οι δράστες επιχείρησαν να αποσπάσουν χρήματα.
Συνολικά, σε Μεσσηνία και Ηλεία, έχουν καταγραφεί 46 περιστατικά από τους ίδιους δράστες, ενώ μόνο σε μια περίπτωση κατάφεραν να πάρουν το ποσό των 10.000 ευρώ.

Σενάρια
Οι δράστες χρησιμοποίησαν διάφορους τρόπους και σενάρια για να πείσουν τα θύματά τους να τους καταβάλουν χρήματα. Το βασικότερό τους σενάριο, ήταν ότι μέλος της οικογένειας έχει χτυπήσει σοβαρά ανήλικο σε τροχαίο ατύχημα ή ότι είχε τραυματισθεί το ίδιο.
Στην περιοχή της Καλαμάτας επιχείρησαν να εξαπατήσουν συνολικά 31 άτομα. Σε μια περίπτωση, άγνωστη γυναίκα μέλος της ομάδας, μιλώντας σπαστά ελληνικά, τηλεφώνησε σε οικογένεια και προσποιούμενη τη δικηγόρο, ανέφερε ότι ο γιος τους είχε εμπλακεί σε τροχαίο ατύχημα με ανήλικο παιδί, έχει συλληφθεί και χρειάζεται χρήματα. Το τηλέφωνο πήρε στη συνέχεια ένας άνδρας, ο οποίος προσποιήθηκε τον γιο της οικογένειας.
Σε άλλη οικογένεια, πήρε τηλέφωνο κατευθείαν άντρας και προσποιήθηκε το γιο της οικογένειας, λέγοντας πως έχει εμπλακεί σε τροχαίο με ανήλικο παιδί.
Το ίδιο ακριβώς σενάριο παρουσίασαν οι δράστες και σε τρίτη οικογένεια στην Καλαμάτα και ζήτησαν το ποσό των 20.000 ευρώ, ενώ από άλλη οικογένεια ζήτησαν 40.000 ευρώ προκειμένου ο «γιος» να τύχει ευνοϊκής μεταχείρισης.
Σε άλλη περίπτωση τηλεφώνησαν στους παππούδες και τους είπαν ότι ο εγγονός τους προκάλεσε σοβαρό τροχαίο ατύχημα, μια γυναίκα προσποιήθηκε τη δικηγόρο και ένας άντρας τον εγγονό, απαιτώντας το ποσό των 50.000 ευρώ.
Σε μια άλλη οικογένεια, η γυναίκα προσποιήθηκε τη γιατρό, λέγοντας ότι ο γιος τους έπεσε θύμα τροχαίου ατυχήματος και έχει σπάσει και τα δύο του πόδια, με αποτέλεσμα να απαιτείται χειρουργείο και πως χρειάζονται άμεσα για υλικά, το ποσό των 8.000 ευρώ.
Μεσημεριανές ώρες αυτή τη φορά άνδρας, μέλος της ομάδας, τηλεφώνησε σε γυναίκα και προφασιζόμενος το γιατρό, ανέφερε ότι η κόρη της έχει υποστεί διπλό κάταγμα στο πόδι ενώ είχε σπάσει και τα δόντια της, απαιτώντας το ποσό των 8.000 ευρώ για την αποκατάστασή της, ενώ προκειμένου να γίνει πιστευτός, μια γυναίκα από το βάθος φώναζε, προσποιούμενη την κόρη.

Πήραν 10.000 ευρώ
Σε άλλη οικογένεια, τηλεφώνησε γυναίκα, όπου προφασιζόμενη την αστυνομικό ανέφερε ότι η κόρη τους είχε προκαλέσει θανατηφόρο ατύχημα με ανήλικο παιδί και ζήτησε 20.000 ευρώ, προκειμένου να τύχει ευνοϊκής μεταχείρισης και να αφεθεί ελεύθερη, ενώ μια γυναίκα από το βάθος φώναζε, προσποιούμενη την κόρη.
Σε μια γυναίκα, τηλεφώνησαν το βράδυ και ένας άνδρας προφασιζόμενος τον αστυνομικό της είπε ότι η νύφη της είχε προκαλέσει θανατηφόρο ατύχημα με ανήλικο παιδί, ζητώντας το ποσό των 20.000 ευρώ, ενώ και πάλι μια γυναίκα φώναζε από το βάθος.
Στους Γαργαλιάνους, μία γυναίκα τηλεφωνούσε και προσποιούμενη την κόρη  έλεγε ότι βρίσκεται στο τμήμα και χρειάζεται βοήθεια.
Στην Κυπαρισσία τηλεφώνησαν σε σπίτι και άγνωστος άνδρας, προφασιζόμενος τον ιατρό, ανέφερε ότι το εγγόνι τους έπεσε και έσπασε το πόδι του στον παιδικό σταθμό, και ζήτησε χρήματα για το χειρουργείο.
Στην Ηλεία, ο άνδρας που τηλεφώνησε προσποιήθηκε τον αστυνομικό και ανέφερε ότι η κόρη της οικογένειας, έχει προκαλέσει θανατηφόρο ατύχημα με παιδί, ζητώντας το ποσό των 100.000 ευρώ, ενώ την ίδια ώρα μια γυναίκα από το βάθος φώναζε. Η οικογένεια συμφώνησε και τελικά σε άγνωστο άτομο που πήγε σπίτι τους παρέδωσαν το ποσό των 10.000 ευρώ. Στη συνέχεια, στο πρόσωπο του άγνωστου στον οποίο έδωσαν τα χρήματα, αναγνώρισαν τον 31χρονο «εισπράκτορα» που συνελήφθη στην Καλαμάτα.

Πηγή

tharrosnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Διευθύντρια του δημ σχολείου Κα Ε. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΥ ευχαριστεί τον ευγενή χορηγό του σχολείου Δ.ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟ

  Η Διευθυντήρια του δημ σχολείουΝεοχωρίου  Κυρία Ευγενία Αλεξανδροπούλου   με γραπτή επιστολή που ακολουθεί, ευχαριστεί θερμά  τον συγχωρια...