Η «μάχη» της λαϊκής στην Ανδραβίδα



«Πόλεμο» κήρυξαν τα σωματεία των πωλητών της Λαϊκής Αγοράς Ανδραβίδας κατά του δήμου Ανδραβίδας Κυλλήνης με αφορμή την προ μηνών απόφαση του δημοτικού συμβουλίου να αλλάξει θέση στη Λαϊκή ύστερα από επτά χρόνια παραμονής στην ίδια θέση.

Χθες 4 Δεκεμβρίου η Λαϊκή θα έπρεπε να είχε στηθεί σε νέο χώρο στην Ανδραβίδα, όπου μάλιστα ο δήμος είχε αριθμήσει και τις θέσεις. Όμως ,εκτός από 7-8 πωλητές, όλοι οι άλλοι, έστησαν τους πάγκους τους (βιομηχανικά και αγροτικά προϊόντα) στην παλαιά θέση με αποτέλεσμα να αιφνιδιαστούν και οι κάτοικοι της περιοχής αλλά και όσοι καταναλωτές πήγαν στη νέα θέση.
«Δεν θέλουμε να πάμε στην άλλη θέση γιατί δεν είναι λειτουργική…», μας είπαν πωλητές και των δύο σωματείων και δήλωναν αποφασισμένοι και την άλλη Παρασκευή  να βρίσκονται στην ίδια θέση. «Είναι καιρός να πάνε σε άλλη θέση…είναι εδώ επτά χρόνια», δήλωσε κάτοικος της οδού που έχει στηθεί η λαϊκή.
Απόφαση του δημοτικού συμβουλίου
Ο αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και Ανάπτυξης κ. Ανδρέας Μίγκος με αφορμή την αντίδραση των παραγωγών,  δήλωσε:
«Η λειτουργία της λαϊκής στη νέα θέση της στην οδό Γυμνασιάρχου Μπιλάλη, ήταν μια απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, ενώ υπάρχει και έγκριση της Περιφέρειας. Στις  30 Νοεμβρίου έγινε κλήρωση για τις θέσεις οι οποίες συνολικά είναι 120. Υπάρχουν αντιδράσεις από παραγωγούς βιομηχανικών και αγροτικών προϊόντων και κάποιοι εγκαταστάθηκαν στην παλαιά θέση της λαϊκής, αλλά αυτό δεν είναι νόμιμο.  Η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου πρέπει να εφαρμοσθεί. Ελπίζουμε να υπάρξει ομαλή συνέχεια ώστε να λειτουργήσει για ένα χρόνο στη νέα της θέση η λαϊκή αγορά».
«Δεν είναι λειτουργική η νέα θέση»
Από την πλευρά του ο κ. Χρήστος Παναγόπουλος πρόεδρος του Σωματείου «Αναγέννησις» των αγροτών –πωλητών λαϊκών αγορών Ηλείας, δήλωσε μεταξύ άλλων: «Διαμαρτυρόμαστε για την άδικη απόφαση της δημοτικής αρχής να μεταφέρει σε νέο χώρο τη λαϊκή αγορά της Ανδραβίδας. Ο χώρος όπως έχουμε ήδη πει είναι ακατάλληλος. Δεν έχει τουαλέτες, δεν έχει πάρκινγκ και είναι στα όρια της Ανδραβίδας. Δεν είναι επίσης σε μια ευθεία και έχει πάνω από δέκα διακλαδώσεις. Υπάρχει απόφαση από τη δημοτική αρχή χωρίς λαϊκή εντολή. Έχουμε υπογραφές από κατοίκους και καταστηματάρχες της περιοχής , αλλά και από ιδιοκτήτες ταξί (η πιάτσα είναι κοντά στη λαϊκή)που θέλουν τη λαϊκή στη γειτονιά τους. Θα κινηθούμε νομικά και θα προσβάλλουμε την άδικη απόφαση.»
Ο πρόεδρος του συλλόγου  μικροπωλητών λαϊκών αγορών Ηλείας κ. Στέφανος Τομαρόπουλος δήλωσε μεταξύ άλλων: «Οι κάτοικοι της περιοχής δεν ενοχλούνται από την παρουσία της λαϊκής αγοράς στο συγκεκριμένο σημείο. Συγκεντρώσαμε υπογραφές Ανδραβιδαίων οι οποίοι θέλουν την αγορά εδώ που λειτουργεί επί επτά χρόνια».

Του Κώστα Ζαφειρίου
kozapress@gmail.com
patrisnews.com

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

2ΗΜΕΡΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ (Σουρωτή) - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ :ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Αψίδα Γαλέριου ,Λευκός Πύργος , Ροτόντα, Πλατεία Αριστοτέλους Άνω πόλη -Επταπύργιο

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ