Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2016

Έγραψε ιστορία ο Ολυμπιακός του Σίλβα


Έγραψε ιστορία ο Ολυμπιακός του Σίλβα

Επικράτησε 3-1 του Λεβαδειακού κι έσπασε το ρεκόρ των 16 σερί νικών επί εποχής Σόλιντ



Το ρεκόρ των 16 σερί νικών, που κρατούσε από την σεζόν 2005-06 και την ομάδα του Τροντ Σόλιντ, «έσπασε» ο Ολυμπιακός! Με εξαιρετική εμφάνιση στο πρώτο ημίχρονο, οι ερυθρόλευκοι πήραν εύκολα τη νίκη με σκορ 3-1 απέναντι στον Λεβαδειακό στο «Καραϊσκάκη» και διεύρυναν στα 17 ματς το απόλυτο σερί τους στο πρωτάθλημα.
Με πολλές ορέξεις μπήκαν στο πρώτο ημίχρονο οι Πειραιώτες. Οι γηπεδούχοι δεν άφησαν κανένα περιθώριο αντίδρασης στην ομάδα του Μάντζιου, που μπορεί να νιώθει τυχερή από το 2-0 στο φινάλε του ημιχρόνου, έπειτα από τα γκολ των Ιντέγε (16’) και Πάρντο (42’). Λίγο πριν το δεύτερο τέρμα, ο Βοσκάκης δεν υπέδειξε κακώς πέναλτι υπέρ του Ολυμπιακού σε χέρι του Τσουρίκοφ στην μεγάλη περιοχή (41’). Κόπηκε τετ-α-τετ του Σεμπά στο 88’, ενώ καλυπτόταν καθαρά.
Έπεσε ο ρυθμός στο δεύτερο ημίχρονο, όμως αυτό δεν εμπόδισε τον Τσόρι να γράψει το 3-0 στο 55΄. Ντεμπούτο του Γιάννη Μανιάτη στην φετινή Σούπερ Λίγκα, με τον κόσμο να τον αποθεώνει κατά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο. Κόπηκε τετ-α-τετ του Σεμπά στο 88’, ενώ καλυπτόταν καθαρά και στην επόμενη φάση μείωσε ο Μπεν γράφοντας το τελικό σκορ.

Το ματς

Με το πόδι καρφωμένο στο γκάζι μπήκε ο Ολυμπιακός στο γήπεδο. Οι παίκτες του Μάρκο Σίλβα με ενορχηστρωτή τον Τσόρι, που είχε δίπλα του τον Καμπιάσο, έφερε από τα πρώτα λεπτά σε θέση άμυνας τον Λεβαδειακό, που δεν μπορούσε με τίποτα να αντιδράσει. Ο Βερέμκο και οι συμπαίκτες του άντεξαν μέχρι το 16ο λεπτό, όταν ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός έβγαλε αντεπίθεση, την οποία ολοκλήρωσε ο Ιντέγε έπειτα από ασίστ του Πάρντο.
Οι ερυθρόλευκοι παρέμειναν στην… τσίτα και μετά το γκολ η πολιορκία στα καρέ των Βοιωτών κορυφώθηκε. Κυρίως από τα αριστερά, οι γηπεδούχοι έκαναν πάρτι κι έχασαν απίστευτες ευκαιρίες για να διπλασιάσουν τα τέρματά τους. Ο Άκης Μάντζιος είδε το πλάνο του να πηγαίνει περίπατο, η ομάδα του ήταν ανύπαρκτη ανασταλτικά (δεν μπορούσε να κάνει ούτε φάουλ), ενώ ο Ρομπέρτο με μοναδική εξαίρεση μια φάση του Μπεν είχε ρόλο θεατή. Στο φινάλε του ημιχρόνου ο ρυθμός έπεσε κάπως, όμως ο Ολυμπιακός χάρη σε μια κακή στιγμή του Βερέμκο, που έχασε την μπάλα μέσα απ’ τα χέρια του, έκανε το 2-0 με τον Πάρντο να πλασάρει στην κενή εστία (42’).
Αρκετά πιο αργός ήταν ο ρυθμός του παιχνιδιού στο δεύτερο ημίχρονο. Ο Ολυμπιακός δεν είχε την ίδια… έκρηξη στο παιχνίδι του, όμως αυτό δεν του στέρησε τον έλεγχο του παιχνιδιού. Μάλιστα με ιδιαίτερη άνεση και στυλ, ο Τσόρι βγήκε απέναντι στον Βερέμκο, τον πέρασε κι έγραψε το 3-0 στο 55ο λεπτό. Ο Λεβαδειακός παρέμεινε εγκλωβισμένος στο μισό του γηπέδου και δεν μπορούσε να περάσει την μπάλα από την σέντρα με τον Μπεν να περνά απαρατήρητος απ’ τα στόπερ των γηπεδούχων.
Το πέρασμα των λεπτών βρήκε τους παίκτες του Σίλβα να δοκιμάζουν την τύχη τους με κάποια σουτ έξω απ’ την περιοχή, τα οποία δεν ανησύχησαν ιδιαίτερα τον αντίπαλο γκολκίπερ, που βρήκε για πρώτη φορά στο ματς κάποια λεπτά χαλάρωσης. Τα τελευταία λεπτά είχαν διαδικαστικό χαρακτήρα, αφού όλα είχαν κριθεί. Λίγο πριν την εκπνοή ο Σεμπά υποδείχτηκε λανθασμένα σε θέση οφσάιντ, ενώ έβγαινε τετ-α-τετ και στην επόμενη φάση ο Μπεν (88’) πέτυχε το γκολ της τιμής για τον Λεβαδειακό, γράφοντας το τελικό σκορ στο Φάληρο.

Οι συνθέσεις

Ολυμπιακός (Μάρκο Σίλβα): Ρομπέρτο, Μιλιβόγεβιτς, Ντα Κόστα, Τσόρι (70' Κολοβός), Ντουρμάζ, Σιόβας, Μαζουάκου, Σαλίνο, Πάρντο (81'Σεμπά), Καμπιάσο (74'Μανιάτης), Ιντέγε
Στον πάγκο: Καπίνο, Μποτία, Κασάμι, Ερνάνι
Λεβαδειακός (Άκης Μάντζιος): Βερέμκο, Μουλόπουλος, Στάθης, Μίνγκας (46'Παππάς), Γιάχιτς, Τριποτσέρης, Ντομοβίτσκι (70'Καψάσκης), Μεντί, Τσουρίκοφ (46'Μερεμπασβίλι), Μπεν, Μαχαίρας
Στον πάγκο: Τσιντώτας, Τόπι, Θέος, Μάγκας
Διαιτητής: Μιχάλης Βοσκάκης
Γήπεδο: Καραϊσκάκη
Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...