Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016

Τον σκότωσε με... ζωγραφιά!



Τον σκότωσε με... ζωγραφιά!


Οδυνηρός αποκλεισμός για τον τραγικό Παναθηναϊκό από τον αναγεννημένο Ατρόμητο του Δέλλα! Η γκολάρα του Στόιτσεφ χάρισε μεγάλη πρόκριση στους 4 του Κυπέλλου (1-0) και υπέγραψε νέο σοκ για το τριφύλλι.

Εφιαλτικά εξελίσσεται η σεζόν για τον Παναθηναϊκό!


Μετά τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό το καλοκαίρι, το τριφύλλι παρουσιάστηκε κατώτερο των περιστάσεων στο «ματς της χρονιάς» και γνωρίζοντας την ήττα από τον Ατρόμητο (1-0) έμεινε εκτός τετράδας Κυπέλλου, εκεί όπου «μάγκικα» πέρασαν οι κυανόλευκοι.

Η φοβερή γκολάρα του Στόιτσεφ στο 65' (τον έχασε ο Μέστο στη φάση) υπέγραψε τον θρίαμβο για τους Περιστεριώτες και παράλληλα την ταφόπλακα των πρασίνων στον βασικό στόχο τους για φέτος.

Πολύ κακή εμφάνιση για τους ηττημένους, χωρίς καν φάσεις(!), χωρίς βοήθειες από τον πάγκο, χωρίς... νεύρο για την πρόκριση, με πολλούς παίκτες και τον προπονητή «εκτός κλίματος» και με συνολική εικόνα που τους έδωσε αυτό που... άξιζαν.

Το ματς

Με το… καλημέρα ο Παναθηναϊκός (σε σύστημα 4-2-3-1) έριξε το βάρος του από την αριστερή πλευρά. Εκεί όπου Βιγιαφάνιες και Αμπέντ ήταν ιδιαίτερα κινητικοί, έπαιρναν προσπάθειες και επιχειρούσαν να δημιουργήσουν ρήγματα στον Ατρόμητο. Ωστόσο η τελική πάσα δεν έβγαινε και ουσιαστικά η πράσινη υπεροχή και κατοχή πήγαινε περίπατο. Τα λεπτά περνούσαν, χωρίς ουσιαστικά φάση στο Περιστέρι, με το τριφύλλι να μην κινδυνεύει πίσω, αλλά να μην απειλεί και την εστία του Μπάρκα.

Μετά το 25-30’ οι γηπεδούχοι ισορρόπησαν το ματς και περιόρισαν τους αντιπάλους τους. Ο Αμπέντ… εξαφανίστηκε, ο Λουντ δεν δικαίωνε τον Στραματσόνι για την επιλογή του, ο Καλτσάς πάλευε, αλλά δεν παιζόταν πολύ το παιχνίδι από τη μεριά του και ουσιαστικά ο Παναθηναϊκός ήταν μπλοκαρισμένος στο να κάνει το οτιδήποτε. Από το πρώτο μέρος δεν είχες να κρατήσεις το παραμικρό… Ένα σβηστό 0-0 με τις δύο ομάδες να δίνουν βάση στην άμυνα, να καταγράφουν μόλις μια τελική και τον Ατρόμητο να φτάνει πιο κοντά στο γκολ, όταν λίγο πριν το ημίχρονο ο Λαζαρίδης δεν μπόρεσε από κοντινή θέση να εκτελέσει τον Στιλ.

Όσο άσχημα από άποψη θεάματος κύλησε το πρώτο 45λεπτο, εξίσου υποτονική ήταν και η εκκίνηση στο δεύτερο, με τον Παναθηναϊκό να μην βγάζει νεύρο (έχοντας και σαφές πρόβλημα στη δημιουργία) για να φτάσει σε ένα γκολ και τους παίκτες του σε κακή κατάσταση να μην μπορούν να αντιδράσουν. Την ώρα που ο Στραματσόνι επιχείρησε να φρεσκάρει την ομάδα του με την είσοδο του Μπεργκ, ήρθε το σοκ για το τριφύλλι! Ο εξαιρετικός απόψε Μπρίτο έβγαλε μόνος του την μαγκιά που δεν έδειχναν συνολικά μαζί όλοι οι αντίπαλοί του, κέρδισε τις μονομαχίες, έδωσε στον Κιβρακίδη, αυτός σέντραρε και ο Στόιτσεφ έπιασε εν κινήσει φοβερό σουτ (με τον Μέστο να τον χάνει) για το 1-0.

Ο Ατρόμητος πλέον είχε τα κλειδιά της πρόκρισης. Ο Παναθηναϊκός δεν έδειχνε πώς μπορεί να το γυρίσει, ήταν χωρίς αρχή, μέση και τέλος. Μπεργκ-Κλωναρίδης-Βιγιαφάνιες… κάπως πάλευαν αλλά δεν είχαν την ουσία, την ώρα που ο Εσιέν στο κέντρο ήταν «άδειος». Και οι υπόλοιποι εξίσου «πνιγμένοι». Κι όλα αυτά με τον Στραματσόνι να μπερδεύει αρκετές φορές το σύστημα, να μην δικαιώνεται με την είσοδο του Βλαχοδήμου (ντεμπούτο) και τον κλοιό να σφίγγει ακόμα περισσότερο. Τι κι αν η κλεψύδρα άδειαζε; Μια απ’ τα ίδια για το τριφύλλι που δεν αντιδρούσε και που δεν μπορούσε να κάνει τίποτα για να αλλάξει την μοίρα του. Φυσιολογικά λοιπόν –και χωρίς να βγάλει καν μεγάλη ευκαιρία!- έμεινε εκτός συνέχειας, με τον εκπληκτικό Ατρόμητο να πανηγυρίζει την πρόκριση, που αν δεν ήταν η πλάτη του Τελάντερ, θα μπορούσε να ’χε έρθει και με… καλύτερο σκορ στο νήμα.


inner

inner

inner

inner



Ατρόμητος: Μπάρκας, Ούμπιδες, Μπίτολο, Κειτά, Φυτανίδης, Στόιτσεφ, Λαζαρίδης, Κυβρακίδης, Λε Ταλέκ (91’ Παπαδόπουλος), Μπρίτο (82’ Ουσέρο), Σουμπίνιο (69’ Ματέι)

Στον πάγκο για τον Ατρόμητο: Γκορμπούνοφ, Κοντοές, Λημνιός, Μπαστακός

Παναθηναϊκός: Στιλ, Μέστο, Πράνιτς, Μολέδο, Τελάντερ, Εσιέν (91’ Λαγός), Αμπέντ, Κλωναρίδης, Λουντ (75’ Βλαχοδήμος), Βιγιαφάνιες, Καλτσάς (64’ Μπεργκ)

Στον πάγκο για τον Παναθηναϊκό: Κοτσόλης, Ταυλαρίδης, Στάικος, Ευαγγέλου
 http://www.sport-fm.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...