Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2016

Πύργος: Έρχονται οι αγρότες - "Πρόβα απόβασης" για την Αθήνα


trakter1a
Μια μέρα πριν την κάθοδο στην Αθήνα οι αγρότες της Ηλείας θα κάνουν πρόβα της μεγάλης κινητοποίησής τους στον Πύργο.
Έτσι το πρωί της Πέμπτης αναμένεται να φτάσουν στην ηλειακή πρωτεύουσα από τον κάμπο, σε κομβόι με τρακτέρ και αγροτικά οχήματα σε μια πορεία διαμαρτυρίας αρκετά δυναμική.
Όπως έχουν προαναγγείλει οι αγρότες από τα μπλόκα της Μαραθιάς και του Κουρτεσίου λίγο μετά τις δέκα θα φτάσουν στον Πύργο και θα μπουν στην πόλη με προορισμό τη ΔΟΥ Πύργου. Εκεί θα κάνουν συμβολική κατάληψη για αρκετή ώρα, θέλοντας να στείλουν και έτσι το μήνυμά τους προς την Κυβέρνηση. Δεν αποκλείεται να βρεθούν και σε άλλα σημεία για διαμαρτυρία.
Οι αγρότες είναι αποφασισμένοι να φτάσουν έως το τέρμα τον αγώνα που κάνουν και να οδηγήσουν την κυβέρνηση σε απόσυρση του νομοσχεδίου για το ασφαλιστικό και το φορολογικό.
Αν και από το Μαξίμου διαρέεται πως υπάρχει ανταπόκριση στο κάλεσμα διαλόγου που απηύθυνε χθες ο πρωθυπουργός προς τους αγρότες, τα μπλόκα σε όλη τη χώρα με τη στάση τους διαψεύδουν κάτι τέτοιο. Όπως και οι αγρότες της Ηλείας που επιμένουν πως αν γίνει διάλογος αυτός θα ξεκινήσει από μηδενική βάση.
Ήδη η συμμετοχή από την Ηλεία για την κάθοδο των αγροτών στο Σύνταγμα την Παρασκευή, είναι σημαντική και έως την τελευταία ώρα ο αριθμός των συμμετεχόντων αυξάνεται. Όσοι μείνουν πίσω θα περιφρουρήσουν τα μπλόκα με συνέχεια των αποκλεισμών στις εθνικές οδούς.

Πηγή

ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...