Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016

Στη φάκα οι "ποντικοί' του Κάμπου


diarriktes1a

Πάνω από 15.000 ευρώ η λεία τους - Τρεις οι διαρρήκτες που είχαν ρημάξει την περιοχή - Πιάστηκαν με τα χρυσαφικά στα χέρια!

Του Γιάννη Σπυρούνη
Με τα χρυσαφικά στα χέρια πιάστηκαν οι «ποντικοί» που είχαν ρημάξει το τελευταίο διάστημα περιοχές του Κάμπου, κυρίως τη Γαστούνη και την Αμαλιάδα. Οι Αρχές σε συνεργασία της Ασφάλειας Αμαλιάδας και των Αστυνομικών Τμημάτων Βάρδας και Γαστούνης, έφτασαν στην εξιχνίαση τουλάχιστον δέκα περιπτώσεων κλοπών καταστημάτων και οικίας. Από τους τρεις εμπλεκόμενους συνελήφθησαν οι δύο, ηλικίας 45 και 28 ετών, ενώ ο τρίτος 29 ετών αν και εντοπίστηκε δεν συνελήφθη λόγω παρέλευσης του αυτοφώρου. Σε βάρος των δύο συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για διάπραξη κλοπών.
Οι δύο συλληφθέντες εντοπίστηκαν από αστυνομικούς του Α.Τ. Βάρδας που προσήγαγαν τους δράστες, οι οποίοι στις 6 Φεβρουαρίου είχαν διαπράξει κλοπή σε οικία από όπου είχαν αρπάξει χρυσαφικά και το χρηματικό ποσό των 400 ευρώ, από τα οποία βρέθηκαν μόνο τα κοσμήματα στην κατοχή του ενός και αποδόθηκαν στην κάτοχό τους. - Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για την περίκπτωση όπου ο ένας εκ των δραστών άφησε πίσω κατά τη διαφυγή του το πορτοφόλι του που του έπεσε. Παράλληλα οι δράστες είχαν γίνει αντιληπτοί από αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ. – εκτός υπηρεσίας - που διαμένει απέναντι από την παθούσα και είχε ενημερώσει τους συναδέλφους της.
Οι αρχές έχοντας στα χέρια τους τους δράστες – οι δυο εκ των οποίων είναι ΡΟΜΑ, ενώ ο τρίτος έχει απασχολήσει στο παρελθόν τις Αρχές – άρχισαν στο πλαίσιο της προανάκρισης να ερευνούν σωρεία υποθέσεων κλοπών και διαρρήξεων. Υπήρχε άλλωστε ως στοιχείο και βιντεοσκοπικό υλικό από κάμερες ασφαλείας στους χώρος που είχαν διαρρήξει. Μεταξύ αυτών το ΚΤΕΛ της Αμαλιάδας και δύο γραφεία στην Αμαλιάδα που «χτύπησαν» τα ξημερώματα της παραμονής της Πρωτοχρονιάς. Μάλιστα σε μια από αυτές τις περιπτώσεις είχε πέσει στο χώρο της διάρρηξης και το κινητό τηλέφωνο του ενός δράστη.
Ο 28χρονος από τους δράστες είχε προβεί στη διάπραξη κλοπών είτε με τον ένα συνεργό είτε με τον άλλο. Μάλιστα στην περίπτωση του 29χρονου, αυτός συμμετείχε προκειμένου να εξασφαλίζει χρήματα για να αγοράζει ναρκωτικά. Επίσης κάποιες από τις κλοπές που συμμετείχε δεν τις θυμάται καθώς βρισκόταν υπό την επήρεια ναρκωτικών.
Οι κλοπές που εμπλέκονται οι δράστες πέρα από τα γραφεία και το σταθμό του ΚΤΕΛ Αμαλιάδας είναι στις 7 Δεκεμβρίου σε ψητοπωλείο και σε καφέ μπαρ εστιατόριο, στην οδό Όθωνος – Αμαλίας, το ίδιο βράδυ σε κατάστημα ζωωτροφών στην οδό Ιπποκράτους και σε κομμωτήριο στην οδό Κουρογιαννοπούλου. Όπως αποδείχθηκε από την προανάκριση οι ίδιο δράστες εμπλέκονται σε τρεις κλοπές στη Γαστούνη, σε ένα κατάστημα οπτικών ειδών, ένα κρεοπωλείο και μια καφετέρια. Στις δέκα συνολικά περιπτώσεις η λεία των δραστών ξεπερνά τις 15.000 ευρώ.
Για τη διάπραξη των κλοπών οι δράστες χρησιμοποιούσαν συγκεκριμένη μεθοδολογία, δρώντας κυρίως τις νυχτερινές ώρες. Αφού εντόπιζαν τα καταστήματα - στόχους, είτε διερρήγνυαν με αιχμηρά αντικείμενα τις πόρτες τους ή έσπαγαν τις τζαμαρίες, και εισέβαλαν για να αφαιρέσουν ηλεκτρονικές συσκευές και χρήματα.
Οι συλληφθέντες, οι οποίοι έχουν απασχολήσει τις Αρχές και στο παρελθόν για παρόμοια αδικήματα, οδηγηθήκαν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αμαλιάδας. Το προανακριτικό έργο και τις έρευνες ενέργησε το Τμήμα Ασφάλειας Αμαλιάδας.

Πηγή

ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...