Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016

Κυλλήνη - Ζάκυνθος σε 30 λεπτά; - Φέρνει Highspeed o Γ. Θεοδόσης στη γραμμή


highspeed2
Ενα highspeed θα μπορούσε να εκτελεί το δρομολόγιο Ζάκυνθος – Κυλλήνη σε μισή ώρα!
Ενα σύγχρονο και γρήγορο πλοίο αναζητεί πυρετωδώς η Levante Ferries ώστε να εξυπηρετήσει την γραμμή
Πάτρα – Σάμη – Ιθάκη.
Στην εποχή που ζούμε τα πάντα χαρακτηρίζονται από την ταχύτητα και είναι γεγονός ότι η τεχνολογία και ο κόσμος προχωράει μπροστά. Οσα έγιναν από το 1980 μέχρι το 2010 (σε 30 χρόνια) θα γίνονται πλέον σε 5 χρόνια… και όσο προχωράει η τεχνολογία και μαζί και η ανθρωπότητα, ο χρόνος θα μειώνεται. Τίποτα δεν θα μας εκπλήσει πλέον σε σχέση με οτιδήποτε παλιό…
highspeed2
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες που διέρευσαν στο διαδίκτυο, οι διαπραγματεύσεις της levante ferries βρίσκονται πολύ κοντά στο SPEEDRUNNER III της AEGEANSPEEDLINES, προκειμένου η πρώτη να μισθώσει σε πρώτη φάση το πλοίο. Μέχρι στιγμής όμως τίποτα δεν έχει ολοκληρωθεί.
Στόχος της εταιρίας, που την προηγούμενη χρονιά υποσχέθηκε και εξυπηρέτησε τη γραμμή Κεφαλονιά – Πάτρα, είναι να μειώσει το χρόνο του ταξιδιού των περίπου 60 μιλίων και παράλληλα να ξεκινήσει μέσα στο Πάσχα.
highspeed4
Τι άλλαζει στα δεδομένα της Ακτοπλοϊας του Ιονίου.
Η δρομολόγηση ενός τέτοιου γρήγορου πλοίου θα είναι η αρχή μια νέας εποχής στις συγκοινωνίες της γειτονιάς μας. Η ταχύτητα ταξιδίου αγγίζει τα 35 μίλια την ώρα γεγονός που φέρνει το ταξίδι Σάμη – Πάτρα σε χρόνο μίας ώρας και σαράνταπέντε λεπτά (1.45′ ενώ σήμερα 3.15′). Δηλαδή στο μισό!!!
Ενα τέτοιο σκάφος θα μπορεί να εκτελεί το δρομολόγιο της Ζακύνθου – Κυλλήνης σε μισή ώρα!
highspeed
Παράλληλα ανοίγει την ανέκαθεν επιχειρηματική σκέψη σύνδεσης της Ζακύνθου με την Πάτρα που και πάλι θα είναι 1.45′ ώρες αφού η απόσταση Ζακύνθου – Πάτρας είναι ίδια με την Σάμη – Πάτρα!!!
Κάποιοι θα σκεφτούν ότι όλα αυτά ανήκουν στην σφαίρα του αδύνατου ή του ακατόρθωτου.
Σήμερα όμως, θα του θυμίσουμε ότι, στο λιμάνι της Ζακύνθου βρίσκονται 3 πλοία που πριν από 15 χρόνια ουδείς θα το ονειρευόταν…

Σήμερα το Fior di Levante που εξυπηρετεί τη γραμμή Ζακύνθου – Κυλλήνης είναι το πιο σύγχρονο πλοίο ακτοπλοϊας στον πλανήτη για το 2015.
Γεγονός για το οποίο η εταιρία έχει κλιεθεί και θα βραβευθεί στην Στοκχόλμη τον επόμενο μήνα!!!
Τα πάντα αλλάζουν και οι συγκοινωνίες μαζί με τις επικοινωνίες, τρέχουν όλες τις οικονομικές εξελίξεις πάνω στον πλανήτη. Η Ζάκυνθος πρώτα και η Κεφαλονιά δεύτερα, είναι κατεξοχήν τουριστικοί προορισμοί. Η Πάτρα είναι η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας και το μεγαλύτερο λιμάνι στην Δυτική πλευρά της χώρας μας.
Οι λόγοι στο να φύγει μπροστά αυτό το μέρος είναι πολλοί περισσότεροι από το να μείνει πίσω…
Ιδωμεν!

Δείτε βίντεο από το πλοίο SPEEDRUNNER III της AEGEANSPEEDLINES
Πηγή
imerazante.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...