Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΑΒΔΡΑΒΙΔΑΣ ΚΥΛΛΗΝΗΣ


Συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εθνικής Άμυνας και υπεύθυνο για το θέμα της διαχείρισης του προσφυγικού ζητήματος, είχε ο Δήμαρχος Ανδραβίδας Κυλλήνης Ναμπιλ Ιωσήφ Μοραντ και ο Αντιδήμαρχος Μιγκος Ανδρέας. Σκοπός της συνάντησης ήταν να συζητηθούν όλες οι λεπτομέρειες για την εγκατάσταση  προσφύγων στο παραθεριστικό κέντρο LM VILLAGE στη Μυρσίνη

 Η συζήτηση ήταν
εκτενέστατη(διήρκεσε πάνω από μιάμιση ώρα) και εξετάστηκαν όλες οι πτυχές του ζητήματος. Ο Δήμαρχος πληροφόρησε τον κ. Υπουργό ότι το παραθεριστικό κέντρο ανήκει και στο Δήμο Ανδραβίδας Κυλλήνης και όχι στο Δήμο Φυλής όπως επιχειρήθηκε να παρουσιαστεί(προσκομίζοντας του όλα τα σχετικά έγγραφα καθώς και αποδείξεις πληρωμής ενοικίων από το Δήμο Άνω Λιοσίων προς το Δήμο Λεχαινών για την ενοικίαση του 50% που ιδιοκτησιακά ανήκουν στο Δήμο μας, κατοχυρώνοντας τα δικαιώματα του Δήμου Ανδραβίδας Κυλλήνης)
Ο κ. Βίτσας είπε ότι δεν γνώριζε το ιδιοκτησιακό καθεστώς και ουσιαστικά παραπλανήθηκε από τους υπεύθυνους του Δήμου Φυλής γι αυτό και δεν είχε κάνει καμιά Ενημέρωση στο Δήμο μας.
 Επιπλέον υποσχέθηκε ότι στο εξής ο Δήμος Ανδραβίδας Κυλλήνης  θα είναι ισότιμος συνομιλητής και συνδιαχειριστης του κέντρου φιλοξενίας. Στην επιτροπή διοίκησης του κέντρου θα συμμετέχουν και άτομα από το Δήμο Ανδραβίδας Κυλλήνης.
.Επιπλέον ο Δήμαρχος επέδωσε στον κ. Υπουργό και ιδιοχείρως την απόφαση του Δημοτικού συμβουλίου του Δήμου μας (καθώς και το ψήφισμα των κατοίκων της Μυρσίνης)και του ζήτησε να δεσμευτεί ότι θα τηρηθούν όλες οι προϋποθέσεις που αναφέρονται στην απόφαση. 

Ο κύριος Υπουργός είπε ότι θα εγκατασταθούν σύντομα(όταν ολοκληρωθούν πλήρως οι εργασίες από την Αεροπορία) 38  οικογένειες (όσα και τα διαμερίσματα)με παιδιά Σύριων προσφύγων πολέμου  (που φιλοξενούνται τώρα στον Πειραιά).Επιπλέον δεσμεύτηκε ότι η συνολική διαχείριση θα γίνει από το κράτος. Δηλαδή σίτιση, φύλαξη και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. 

Ο Δήμος μας  θα έχει πιο ενεργό ρόλο στη συνέχεια και μάλιστα θα προσληφθούν και εργαζόμενοι με οκτάμηνες συμβάσεις που θα εργάζονται αποκλειστικά στο χώρο φιλοξενίας των προσφύγων.(Οι θέσεις αυτές προβλέπονται μόνο για δήμους που έχουν τέτοιες δομές)
Θα επισκεφθεί τον χώρο και ο ίδιος για να διαπιστώσει προσωπικά την εφαρμογή όλων των προϋποθέσεων.
Μετά την αποχώρηση των προσφύγων(ένα μέρος τους θα γυρίσει στην Συρία και ένα άλλο σε Ευρωπαϊκές χώρες)και το τέλος της κρίσης το συγκρότημα (το οποίο είναι πολλά χρόνια κλειστό, με τεράστιες ελλείψεις και λεηλατημένο)θα αποδοθεί στην τοπική αυτοδιοίκηση πλήρως ανακαινισμένο και λειτουργικό η οποία με το σωστό σχεδιασμό και ενέργειες θα το εκμεταλλευτεί πλέον ως πολυτελές παραθεριστικό κέντρο.
(Όπως είναι αυτονόητο ότι θα έπρεπε να έχει γίνει στα  τόσα  χρόνια που είναι κλειστό)Ο κ. Υπουργός εκτίμησε ότι όχι μόνο δεν θα υποβαθμιστεί η περιοχή αλλά θα προκύψουν πολλαπλά οφέλη .
(Θέσεις εργασίας, προμήθειες ειδών από την τοπική αγορά κλπ ) .παρουσίασε τα κέντρα φιλοξενίας που λειτουργούν Πανελλαδικά και κάλεσε να τα επισκεφθούμε για να δούμε τον υποδειγματικό τρόπο λειτουργίας τους.(πληροφόρησε επίσης ότι στο Νομό Ηλείας ετοιμάζονται και άλλα κέντρα φιλοξενίας προσφύγων) 
Επιπλέον ο Δήμαρχος συνομίλησε με τον επικεφαλής αξιωματικό που έχει αναλάβει το LM και ο οποίος υποσχέθηκε αμέριστη συμπαράσταση και άμεση επίλυση οποιουδήποτε προβλήματος που θα παρουσιαστεί κατά τη διάρκεια της φιλοξενίας των προσφύγων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...