Παρασκευή 15 Απριλίου 2016

Πυροσβεστική ετοιμότητα για το ΚΕΠΕΠ Λεχαινών


ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΟΠΥΡΑΓΟΥ
(14/04/2016 16:00)


Τρία πυροσβεστικά οχήματα και περίπου 25 άνδρες στο προαύλιο του ΚΕΠΕΠ Λεχαινών είναι εικόνα που δεν συνηθίζεται και για το λόγο αυτό προκάλεσε το ενδιαφέρον περαστικών.

Ο υποπυραγός κ. Λάττας Θεόδωρος λύνει την απορία μας:  «Στα πλαίσια της εκπαίδευσης των υπαλλήλων μας και λόγω της ιδιαιτερότητας του ιδρύματος  και  της αυξημένης επικινδυνότητας λόγω των ατόμων που εξυπηρετεί και είναι μειωμένης πνευματικής και σωματικής ικανότητας ήρθαμε να εξοικειωθούμε με τους χώρους ώστε να είναι πιο αποτελεσματική κάποια επέμβαση. Στο παρελθόν έχουμε οργανώσει και ασκήσεις στο συγκεκριμένο ίδρυμα.»
Ο προϊστάμενος νοσηλευτικής του ΚΕΠΕΠ Λεχαινών κ. Μπέσιος Χρήστος  δήλωσε: «Μας επισκέφθηκαν άνδρες της  ΠΥ Λεχαινών οι οποίοι είχαν μια γνωριμία με το χώρο και πραγματοποίησαν μιας μικρής κλίμακας άσκηση, γιατί ποτέ δεν μπορείς να ξέρεις τι μπορεί να συμβεί, κάτι φυσικά που απευχόμαστε ». Στο μεταξύ σήμερα το πρωΐ  στο συσκευαστήριο «Πανταζή» στην ΕΟ Πατρών Πύργου  πραγματοποιείται άσκηση από την ΠΥ Λεχαινών. Το σενάριο είναι «πυρκαγιά στο χώρο του εργοστασίου» και σκοπός της είναι η εκπαίδευση των υπαλλήλων , η συνεργασία με την ομάδα πυροπροστασίας της επιχείρησης και ο εντοπισμός τυχόν προβλημάτων στη δράση των πυροσβεστών τα οποία  και θα διορθωθούν.

Του Κώστα Ζαφειρίου
kozapress@gmail.com
patrisnews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Διευθύντρια του δημ σχολείου Κα Ε. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΥ ευχαριστεί τον ευγενή χορηγό του σχολείου Δ.ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟ

  Η Διευθυντήρια του δημ σχολείουΝεοχωρίου  Κυρία Ευγενία Αλεξανδροπούλου   με γραπτή επιστολή που ακολουθεί, ευχαριστεί θερμά  τον συγχωρια...