Τρίτη 19 Απριλίου 2016

Αποχαιρέτισαν τον Ρένο Πετραλιά


petralias1
Συγκίνηση στην κηδεία του πρώην δημάρχου Αμαλιάδας και βουλευτή Ηλείας

Το ύστατο χαίρε στον Ρένο Πετραλιά που «έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 83 ετών το πρωί του περασμένο Σαββάτου είπε η τοπική κοινωνία της Ηλείας, χθες το απόγευμα στην Αμαλιάδα. Ο πρώην δήμαρχος της πόλης και μετέπειτα βουλευτής Ηλείας, γιος του βουλευτή της Ένωσης Κέντρου Αντωνίου Πετραλιά, ήταν ένας ιδιαίτερα αγαπητός άνθρωπος με μεγάλη προσφορά στον τόπο του.
Η οικογένειά του, οι φίλοι, οι παλιοί συνεργάτες του, αλλά και άνθρωποι που τον γνώριζαν στην Ηλεία, τον συνόδεψαν στην τελευταία του κατοικία, ενώ η εξόδιος ακολουθία τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Αμαλιάδας χοροστατούντος του Θεοφιλέστατου Επισκόπου Ωλένης κ.κ. Αθανασίου, του Πανοσιολογιότατου Αρχιμανδρίτη π. Δαμασκηνού Πετράκου και του εφημέριου του Ναού π. Αλέξιου Αναγνωστόπουλου.
Στον επικήδειο λόγο που έβγαλε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Κουτσούκος, αναφέρθηκε στο πολιτικό έργο αλλά και στην προσωπικότητα του Ρένου Πετραλιά. Ήταν παρόντες ακόμα συναγωνιστές του στην παράταξη του ΠΑΣΟΚ, όπως οι πρώην βουλευτές Ηλείας Δημήτρης Γεωργακόπουλος και Τάκης Αντωνακόπουλος, ο πρώην βουλευτής Αχαΐας Δημήτρης Κατσικόπουλος, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας και μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου, ο δήμαρχος Ήλιδας Χρήστος Χριστοδουλόπουλος και στελέχη της δημοτικής αρχής, στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης από τους υπόλοιπους δήμους της Ηλείας, πρώην δήμαρχοι και πολιτικοί παράγοντες από ολόκληρο το νομό, φορείς και εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων από ολόκληρη την Περιφέρεια και πάρα πολλοί ακόμα. Μεταξύ άλλων στεφάνια απέστειλαν ο πρώην βουλευτής Βασίλης Κοντογιαννόπουλος, ο δήμαρχος Πύργου Γαβρίλης Λιατσής, η Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Ηλείας κ.α.
Ποιος ήταν ο Ρένος Πετραλιάς
Γεννήθηκε στην Αμαλιάδα το 1933, σπούδασε νομικά και άσκησε το επάγγελμα του δικηγόρου στην Αθήνα. Εκλέχθηκε Δήμαρχος Αμαλιάδας το 1978, ενώ το 1981, εκλέχθηκε για πρώτη φορά Βουλευτής Ηλείας με το ΠΑΣΟΚ και διετέλεσε Βουλευτής μέχρι το 2000. Ήταν παντρεμένος με την επιχειρηματία Μίκα Καλοκαιρινού και είχε δύο παιδιά, τη Μαρία και τον Αντώνη.
Η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ
Το ΠΑΣΟΚ εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη του για την απώλεια του πρώην δημάρχου Αμαλιάδας και βουλευτή Ηλείας, Ρένου Πετραλιά. Ο Ρένος Πετραλιάς υπήρξε ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ με μακρά αγωνιστική διαδρομή και αδιάκοπη αφοσίωση για τον τόπο του, την Ηλεία. Γιος του βουλευτή της Ένωσης Κέντρου Αντώνη Πετραλιά, τίμησε την παράδοση της οικογένειάς του, συνεχίζοντας τους αγώνες του λαού μας για Δημοκρατία και Κοινωνική Δικαιοσύνη.

Πηγή

ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ BAZAAR από του μαθητές του δημοτικού σχολείου Νεοχωρίου, με χορηγία της καφετέριας {{LA BOHEME }} Διον Παναγόπουλου

Είμαι στην μεγάλη και πολύ  ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι έγινε μια πολύ καλή και γενναιόδωρη πράξη από έναν επαγγελματία του χωριού μας ...