Τρίτη 24 Μαΐου 2016

Διάσελα Κρεστένων: Οι ληστές με τα μαχαίρια πήραν 13.500 ευρώ


Διάσελα Κρεστένων: Οι ληστές με τα μαχαίρια πήραν 13.500 ευρώ
Απέναντι σε επίμονους και πιθανόν διαβασμένους ληστές βρέθηκε ένας 75χρονος στα Διάσελα τα ξημερώματα του Σαββάτου. Ο ηλικιωμένος δεν
μπόρεσε να αποφύγει το κακό, τι κι αν οι ληστές χρειάστηκε να παραβιάσουν δύο πόρτες για να φτάσουν εκεί που βρισκόταν. Οι δράστες έφυγαν με το ποσό των 13.500 ευρώ, ενώ ο παθών μετά την παρότρυνση συγχωριανών του, κατήγγειλε το περιστατικό στην Αστυνομία.
Οι δράστες που προφανώς ήταν Έλληνες αφού μιλούσαν καθαρά τη γλώσσα, εισέβαλαν με προφανή σκοπό τη ληστεία, έχοντας καλυμμένα τα πρόσωπά τους και κρατώντας μαχαίρια, στο σπίτι 75χρονου συνταξιούχου στις τρεις τα ξημερώματα. Παραβίασαν την κεντρική πόρτα του σπιτιού και άρχισαν να ψάχνουν. Έφτασαν όμως και στην πόρτα του υπνοδωματίου που κοιμόταν ο 75χρονος η οποία ήταν κλειδωμένη. Δεν δίστασαν να την παραβιάσουν και να βρεθούν τετ α τετ με το θύμα τους. Κρατώντας τα μαχαίρια τον απείλησαν για να τους υποδείξει που έχει τα χρήματά του. Πρώτα βρήκαν το ποσό των 1000 ευρώ στο παντελόνι του και έπειτα μετά από πίεση κατάφεραν να τους αποκαλύψει το θύμα τους, πως υπήρχαν χρήματα κρυμμένα σε συρτάρι επίπλου στην κουζίνα. Οι δράστες έψαξαν και βρήκαν το ποσό των 12.500 ευρώ. Στη συνέχεια, έδεσαν με ένα σεντόνι και φίμωσαν πάνω στο κρεβάτι του τον 75χρονο και τράπηκαν σε φυγή έχοντας στα χέρια τους το ποσό των 13.500 ευρώ συνολικά.
Ο 75χρονος παρέμεινε άγρυπνος και τρομαγμένος στο σπίτι του χωρίς να ειδοποιήσει κανέναν και μόνο το πρωί ανέφερε τι είχε συμβεί σε κάποιους συγχωριανούς του. Εκείνοι του πρότειναν να καταγγείλει το γεγονός στην Αστυνομία και τον οδήγησαν έως το Αστυνομικό Τμήμα Κρεστένων, που ανέλαβε και την προανάκριση της υπόθεσης.
Το περιστατικό αυτό σε ένα χωριό, όχι και τόσο κεντρικό όπως τα Διάσελα, δημιουργεί υποψίες για την ταυτότητα των δραστών και τα όσα γνώριζαν για το θύμα τους, ενώ ο στόχος μόνο τυχαίος δεν μπορεί να θεωρηθεί.

Πηγή

ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...