Δευτέρα 16 Μαΐου 2016

Τεράστιο αποτέλεσμα για ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο

Τεράστιο αποτέλεσμα για ΠΑΟΚ στη Λεωφόρο

Ο «Δικέφαλος» παρά το αριθμητικό μειονέκτημα λόγω αποβολής κατάφερε να φύγει με το 1-1


Έχει βρει το… κουμπί του Παναθηναϊκού ο ΠΑΟΚ! Παρά το ότι έπαιζε με 10 απ' το 20’ (λόγω σωστής αποβολής του Τζιόλη), παρά το ότι βρέθηκε να χάνει (από γκολάρα του Μπεργκ), ο Δικέφαλος του βορρά έμεινε ξανά όρθιος μέσα στη Λεωφόρο, με τον Χαρίση να διαμορφώνει το 1-1 κόντρα στον Παναθηναϊκό.
Αποτέλεσμα που διατήρησε την ψυχωμένη ομάδα του Ίβιτς στην κορυφή, σε ισοβαθμία με τους πράσινους, έχοντας μπει πολύ «δυνατά» στα πλέι οφ.
Νέα προβληματική εικόνα για το τριφύλλι, που δεν μπόρεσε να απειλήσει ουσιαστικά τον Γλύκο (πέραν του δοκαριού που είχε ο Μπεργκ), είχε σαφέστατο πρόβλημα στη δημιουργία και δεν εκμεταλλεύτηκε… καθόλου το αριθμητικό του πλεονέκτημα.

Το ματς

Τι κι αν ο ΠΑΟΚ έδειξε πιο κεφάτος στα πρώτα λεπτά (με τον Μακ κυρίως από τα αριστερά) και πίεζε ψηλά τον Παναθηναϊκό; Η μεγάλη φάση στον αγώνα άνηκε στους πράσινους! Λέτο-Βιγιαφάνιες έκρυψαν την μπάλα, ο Μπεργκ βρέθηκε σε θέση βολής απέναντι από τον Γλύκο, αλλά ο τερματοφύλακας του Δικεφάλου έβαλε εντυπωσιακά το τετ-α-τετ και κράτησε το 0-0 (8’).
Σιγά-σιγά το τριφύλλι ανέλαβε πλήρως τα ηνία του ματς, κυκλοφορώντας την μπάλα, αλλά μην μπορώντας ουσιαστικά να απειλήσει. Και πάνω που είχε αρχίσει το παιχνίδι να «χοντραίνει» με αρκετά νεύρα μεταξύ παικτών (κυρίως Λέτο-Τζαβέλλα), με αρκετά σκληρά μαρκαρίσματα, ήρθε το… πολύ άσχημο τάκλιν του Τζιόλη στον Ζέκα (παραλίγο να «κόψει» το πόδι του Πορτογάλου) να αφήσει από το 20’ με δέκα τον ΠΑΟΚ!
Οι παίκτες του Στραματσόνι είχαν τον αριθμητικό πλεονέκτημα, αλλά δεν έδειχναν πώς μπορούσαν να… ξετυλίξουν το «δώρο» του αντιπάλου. Διότι μπορεί να είχαν (φλύαρη) υπεροχή, μπορεί να είχαν κατοχή, αλλά δεν έκαναν το… παραμικρό απέναντι στους ψυχωμένους «ασπρόμαυρους», οι οποίοι είχαν κλείσει κάθε διάδρομο. Ενδεικτικό του πόσο προβλημάτιζαν οι πράσινοι, το γεγονός πως μέχρι να βγει το ημίχρονο κατέγραψαν μόλις μία φάση (σε ένα γυριστό σουτ του Λέτο, με την μπάλα να περνά λίγο άουτ). Τα ατού του Παναθηναϊκού δεν ήταν σε καλό βράδυ (Βιγιαφάνιες και Αμπέντ κυρίως), την ώρα που ο ΠΑΟΚ απλώς αμυνόταν, άντεχε την… κάτι σαν πίεση και παραλίγο από το πουθενά να σοκάρουν την Λεωφόρο, αν η μπάλα είχε καταλήξει στα δίχτυα του Στιλ, όταν κόντραρε το σουτ του Ροντρίγκεζ στα σώματα.
Κι εκεί που δεν φαινόταν… φως στο τούνελ, ξαφνικά τα πάντα έδειξαν να αλλάζουν! Δευτερόλεπτα με τη σέντρα του δεύτερου μέρους, ο Λέτο τροφοδότησε υπέροχα τον Μπεργκ, αυτός έπιασε διαγώνιο σουτ με το αριστερό(!) και νικώντας τον Γλύκο έγραψε μέσα σε αποθέωση το 1-0. Αμ δε που το χάρηκε ο Παναθηναϊκός… Διότι ο ΠΑΟΚ ήταν διατεθειμένος να πουλήσει ακριβά το τομάρι του. Ο Χαρίσης ξεχάστηκε από τους πράσινους αμυντικούς κι αυτός έπιασε εκπληκτικό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής και ισοφάρισε ύστερα από τέσσερα λεπτά σε 1-1, παγώνοντας το Απόστολος Νικολαΐδης. Οι γηπεδούχοι ήταν σαφές πως δεν είχαν τον τρόπο να παίξουν ποδόσφαιρο, ενώ ο Δικέφαλος του βορρά έψαχνε την μία φάση για να προκαλέσει τα… εγκεφαλικά!
Σε μια τέτοια στιγμή (στο 56’), ο Ροντρίγκεζ –που βγήκε στην πλάτη της άμυνας- προτίμησε να μην σουτάρει, καθυστέρησε κι όταν θέλησε να βρει τον Κλάους στην πράσινη περιοχή, η μπαλιά του ήταν πιο δυνατή του αναμενομένου και οι καρδιές επέστρεψαν στις θέσεις των ανθρώπων του Παναθηναϊκού. Ο Στραματσόνι έριξε στο παιχνίδι πολλούς μεσοεπιθετικούς που είχε (Μπουμάλ και Καλτσάς), την ώρα που ο Δικέφαλος είχε «χτυπηθεί» και από τραυματισμούς, αλλά η εικόνα δεν άλλαζε. Ναι μεν οι πράσινοι είχαν κλείσει στα καρέ τους, τους ασπρόμαυρους, αλλά αυτό γινόταν ανορθόδοξα, με πολλές -ανούσιες- γιόμες και η κλεψύδρα άδειαζε όλο και περισσότερο… Ακόμα και έτσι, με κακή εμφάνιση, θα μπορούσε ο Παναθηναϊκός να πάρει το σημαντικό τρίποντο, αλλά ο «κεραυνός» του Μπεργκ στο 77’ σταμάτησε στο δοκάρι κι έμεινε το 1-1. Αποτέλεσμα, το οποίο δεν άλλαξε, με τον ΠΑΟΚ να το υπερασπίζεται με την ψυχή του και τον Παναθηναϊκό να μην κάνει –ουσιαστικά- κάτι για ν’ αλλάξει την μοίρα του, παίζοντας πάντα με παίκτη παραπάνω!

Οι συνθέσεις των ομάδων

Παναθηναϊκός: Στιλ, Μέστο, Νάνο, Ταυλαρίδης, Μολέδο, Κουτρουμπής (78’ Καλτσάς), Ζέκα, Αμπέντ (60’ Μπουμάλ), Βιγιαφάνιες, Λέτο, Μπεργκ
Στον πάγκο του Παναθηναϊκού: Κοτσόλης, Λουντ, Βλαχοδήμος, Λαγός, Εβαντζελίστα
ΠΑΟΚ: Γλύκος, Λέοβατς, Κίτσιου, Τζαβέλλας, Μαλεζάς, Τζιόλης, Τσίμιροτ, Χαρίσης, Ροντρίγκεζ (79’ Μυστακίδης), Αθανασιάδης, Μακ (60’ Ζάιρο, 68’ λτ Σκόνδρας)
Στον πάγκο του ΠΑΟΚ: Βελλίδης, Χατζηισαϊας, Πέλκας, Αντώνης.
Γήπεδο: Απόστολος Νικολαΐδης
Διαιτητής: Κύζας
Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Εκπολιτιστικός σύλλογος Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}: ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΩΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

  Αγαπητοί συγχωριανοί φίλες και φίλοι του εκπολιτιστικού συλλόγου Νεοχωρίου {{ΤΟ ΜΥΡΤΟΥΝΤΙΟ}}!  Ανακοινώνουμε ότι σήμερα πάρθηκε μια μεγάλη...