Δευτέρα 16 Μαΐου 2016

Γιορτή της Άνοιξης στην Αμαλιάδα! (PHOTOS)


16Η ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΗ ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ 
Επίσημα εγκαίνια σήμερα για την 16η Πανηλειακή Ανθοκομική Έκθεση Αμαλιάδας, η οποία άνοιξε τις πύλες της χθες με τους καλύτερους οιωνούς, σε μία πανδαισία χρωμάτων και αρωμάτων. Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η έκθεση φιλοξενείται στην πλατεία Ανεμομύλου και δεν χρειάζεται να πει κανείς ότι μετά από 16 χρόνια έχει γίνει θεσμός και έχει καθιερωθεί στη συνείδηση των κατοίκων της Αμαλιάδας αλλά και ολόκληρης της Ηλείας.


Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι η έκθεση ξεκίνησε να λειτουργεί χθες το πρωί και πριν καλά- καλά ετοιμαστούν τα περίπτερα είχαν κάνει την εμφάνισή τους οι πρώτοι επισκέπτες για να δουν και να κάνουν τις αγορές τους, σε έναν όμορφο χώρο όπου η Άνοιξη έχει πραγματικά την τιμητική της.
Με νέες ποικιλίες
Οι εκθέτες από την πλευρά του προσπαθούν να κάνουν ότι καλύτερο και κάθε χρόνο εμπλουτίζουν τα περίπτερά τους με περισσότερα λουλούδια και φυτά, αναζητούν νέες ποικιλίες και οργανώνουν το στήσιμο των περιπτέρων τους με τέτοιο τρόπο που να προσελκύουν τα βλέμματα.

Βρίσκονται πάντα εκεί για να εξυπηρετήσουν τους επισκέπτες, να ενημερώσουν και να δώσουν οδηγίες για τα είδη των φυτών και την περιποίησή τους και φυσικά προσφέρουν τα πάντα σε πολύ καλές, προσιτές τιμές, έτσι ώστε και οι ίδιοι να ωφεληθούν αλλά και οι καταναλωτές εν καιρώ κρίσης να μπορέσουν να ψωνίσουν για να αλλάξουν την ψυχολογία τους και να προσθέσουν κάτι καινούργιο στους κήπους, τα μπαλκόνια και τα σπίτια τους.
Εκτός από φυτά και λουλούδια, υπάρχουν και περίπτερα με διακοσμητικά είδη και είδη σπιτιού, αλλά και με παιχνίδια για τα παιδιά.
Στο κτίριο του Ανεμομύλου λειτουργεί έκθεση ζωγραφικής του εργαστηρίου της Παπαχριστοπουλείου βιβλιοθήκης με έργα της ομάδας και έργα καλλιτεχνών από ολόκληρη την Ηλεία.

Με παράλληλες εκδηλώσεις
Η έκθεση φέτος θα διαρκέσει εννέα ημέρες , έως και την Κυριακή 22 Μαΐου και σήμερα στις 8 το βράδυ θα πραγματοποιηθούν τα επίσημα εγκαίνια στη διάρκεια των οποίων θα παρουσιάσει πρόγραμμα η παιδική χορωδία της Παπαχριστοπουλείου βιβλιοθήκης Αμαλιάδας και θα συμμετάσχει και Ορχήστρα 20 νέων μουσικών από το κρατικό Μουσικό σχολείο Αμβούργου.
Χθες το βράδυ παρουσιάστηκαν παραδοσιακοί χοροί από τα χορευτικά του δήμου Ήλιδας, του Συλλόγου ‘Ο Μοριάς’ και του Συλλόγου ‘Οι Ρίζες’ και ακολούθησε λαϊκή μουσική βραδιά με το συγκρότημα των Γάκη και Αντώνη Χασαλεύρη και Μένιου Τεφάνη.
Αύριο Δευτέρα το πρόγραμμα περιλαμβάνει στις 6 το απόγευμα ζωγραφική προσώπου για παιδιά και γνωριμία με τα άλογα και στις 7 η ομάδα Parkour Team Spell θα δώσει παράσταση στην παιδική χαρά της πλατείας.
Το δήλωσαν οι εκθέτες

Παντελής Μιχάλας
«Για 16η χρονιά είμαστε εδώ, προσπαθώντας πάντα για το καλύτερο, να είμαστε πάντα πιο ενημερωμένοι στα νέα είδη φυτών, στις νέες ποικιλίες και στα υβρίδια, για τον καλλωπισμό της βεράντας και του σπιτιού. Δεκαέξι χρόνια μας τιμά ο κόσμος και με το παραπάνω και τους περιμένουμε και φέτος. Ο κόσμος φέτος θα δει μεγαλύτερη ποικιλία σε σχέση με άλλες χρονιές. Στις δύσκολες εποχές που διανύουμε η Ανθοκομική έκθεση φτιάχνει τη διάθεση και την ψυχολογία και τη δική μας και των επισκεπτών, γι’ αυτό είμαστε όλοι εδώ!».

Λία Αποστολοπούλου
«Εμείς συμμετέχουμε στην έκθεση για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά και δεν θα μπορούσαμε να απουσιάζαμε από αυτή τη μεγάλη γιορτή της Άνοιξης. Είμαστε εδώ με πάρα πολλά λουλούδια και φυτά, ποικιλίες, χρώματα, πολύ καλές τιμές, για να προσφέρουμε στους επισκέπτες ότι καλύτερο, γιατί αυτές τις δύσκολες εποχές που διανύουμε ο κόσμος το έχει ανάγκη και δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να φτιάξεις την ψυχολογία σου από μια βόλτα ανάμεσα στα λουλούδια. Τους περιμένουμε όλους».

Γεωργία Σεϊντή
«Κάθε χρόνο είμαστε εδώ, με ότι καλύτερο διαθέτουμε για τον κόσμο που μας τιμά κάθε χρόνο με την παρουσία του και τον τιμάμε και εμείς προσφέροντας ξεχωριστά φυτά και λουλούδια σε πολύ καλές τιμές. Κάθε χρόνο προσπαθούμε για το καλύτερο και αυτό το αναγνωρίζει ο κόσμος, γι’ αυτό και στηρίζει την έκθεση. Πιστεύουμε ότι και φέτος θα μας στηρίξει με την παρουσία του, άλλωστε η έκθεση είναι και περισσότερες ημέρες, και τους περιμένουμε όλους να γιορτάσουμε την Άνοιξη».

Βάσω Θεοδωροπούλου
«Στην έκθεση συμμετέχουμε για να μπορέσουμε να δείξουμε στον κόσμο τη δουλειά μας. Πέρα από τα λουλούδια και φυτά, που έχουμε στο ανθοπωλείο μας και εδώ μπορούμε να τα δείξουμε σε ανοιχτό χώρο, έχουμε τη δυνατότητα να δείξουμε τις δημιουργίες μας και για στολισμούς σε γάμους και βαπτίσεις. Αυτό το θέλει ο κόσμος και εμείς προσπαθούμε να έχουμε μεγάλη ποικιλία και καλές τιμές και θεωρώ ότι και φέτος αυτό θα εκτιμηθεί από τους επισκέπτες».
 
Γιώργος Ματσούκας
«Τα τελευταία χρόνια συμμετέχουμε κάθε χρόνο στην έκθεση με τις χειροποίητες δημιουργίες μας από το ‘Χειρότεχνο’ και ο κόσμος τιμά τη δουλειά μας. Απολαμβάνοντας τη βόλτα του στα λουλούδια και τα φυτά, έχει την ευκαιρία να δει και τη δική μας δουλειά και να βρει όμορφα πράγματα στο περίπτερό μας. Πιστεύω  ότι και φέτος οι πολίτες θα τιμήσουν την έκθεση, όπως κάνουν άλλωστε κάθε χρόνο γι’ αυτό και η έκθεση έγινε θεσμός». 


Μαρία Καραμπάτση

(karabatsimaro@yahoo.gr)
PATRISNEWS.COM

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η Διευθύντρια του δημ σχολείου Κα Ε. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΠΟΥΛΟΥ ευχαριστεί τον ευγενή χορηγό του σχολείου Δ.ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟ

  Η Διευθυντήρια του δημ σχολείουΝεοχωρίου  Κυρία Ευγενία Αλεξανδροπούλου   με γραπτή επιστολή που ακολουθεί, ευχαριστεί θερμά  τον συγχωρια...